Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 198
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Има текстилни маркери. А има и декорации, които може да зашиеш, залепиш...
Спрея за отпускане на кецовете ще подейства, ако ги напръска и ги обуе мокри, за да ги разтъпква у дома.

# 481
Имам този разширител:
http://pesteliv.com/product/13913/dan-lustro-razshiritel-za-obuvki-150ml.html
Напръсках едни черни кожени обувки, обух ги и от този момент нататък вечно съм с боядисани крака. И то така боядисани, че не мога да ги измия.
Това е моят злополучен опит със спрей за разширяване на обувки.
Иначе и аз имам спортни обувчици тип "платненки", но не знам как да ги разширя. С този спрей не смея да пробвам,  защото не знам как ще избие на плата препарата.

Наистина не се отваря снимката, затова намерих и прикачих линк.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 11:21 от anra

# 482
Имах неблагоразумието да си пръсна белина върху любимия ми тъмно син потник. 2 тънки пръски са. Някаква идея с какво да ги боядисам? Пробвах с флумастер Joy Но стои неестествено и при първото киснене се отми на 100%.  Чудя се с някакъв перманетен тънък писец по-фино да замаскирам или пък  да търся боя за дрехи?

Аз бих пробвала с боите за текстил, които се ползват в пералня. Преди години бях спасила така памучен панталон. Опитай.

# 483
Не видях показания спрей. Имайте в предвид, че има комбинирани спрейчета и такива, на които специално е обозначено дали са за обувки от естествена кожа, изкуствена, или текстил.
Аз специално за кецове бих опитала следното- Да поставя някаква опора на петата от вътрешната страна, после да покрия външната страна с някакъв парцал и да чукна няколко пъти с чук.  

# 484
  • Тра-ла-ла
Блузката е синя с бели звездички. Не мога да я боядисам цялата. Но не знаех, че има текстилни маркери. Ще потърся из хоби магазините. С декорации не става. Чертите са дълги и блузата е достатъчно шарена като десен.

Благодаря за идеите Hug

# 485
Дай насам една бучка от сиренето, и ще ти кажем Simple Smile
Пробва ли с накисване с топла вода, пране в пералня?
Давам! И без това се очертава през ден-два да ми кара по 25 литра мляко,ще има достатъчно. 😃
Пробвах с киснене във вряла вода,не става нищо. В пералнята не съм ги пускала,че са две парчета и като ги намокря съвсем стават мънички,само тях да въртя ми се струваше не добра идея,но може да пробвам.

# 486
За изцеждане ползвах едно парче от истински парашут. Не ме питайте от къде се беше снабдила свекървата, а после и мен.....
То беше подобно на шушляк. Ако имаш такава непотребна шушлякова материя- пробвай. Може тя да се пере по- добре.

# 487
Обезмаслител и накисване? Никога не ни се е случвало такова нещо при цедене на сирене, но може би едно дълго, дълго киснене ще ги махне?

# 488
Не видях показания спрей. Имайте в предвид, че има комбинирани спрейчета и такива, на които специално е обозначено дали са за обувки от естествена кожа, изкуствена, или текстил.
Аз специално за кецове бих опитала следното- Да поставя някаква опора на петата от вътрешната страна, после да покрия външната страна с някакъв парцал и да чукна няколко пъти с чук.  
Погледни пак поста ми, защото го редактирах! Махнах снимката и прикачих линк. Обувките ми са от естествена кожа - тези, които почнаха да пускат боя.

# 489
Добре, но аз отговарях на потребителка за платнени кецове.
Моят спрей е от Англия и е комбиниран. Не съм имала проблеми.

# 490
Обезмаслител и накисване? Никога не ни се е случвало такова нещо при цедене на сирене, но може би едно дълго, дълго киснене ще ги махне?
Киснах цяла нощ във вряла вода,не падат. Трябва да ги чопля ,но тензуха е един рехав и се къса. Ще търся да купя по-хубав,може би не е хубав. Обезмаслител не ми се слага,че все пак ще го ползвам пак за сирене и се притеснявам да не остане.

# 491
За обувките: имам кожени кецове, от които едната обувка ми правеше рани отзад, тя ми е и по-тясна, залепих силиконови подложки, но те могат да се махат, а на обувки от текстил, може би такива:

Залепват се и не се махат, не че съм ползвала от тях.

# 492
Имах неблагоразумието да си пръсна белина върху любимия ми тъмно син потник. 2 тънки пръски са. Някаква идея с какво да ги боядисам? Пробвах с флумастер Joy Но стои неестествено и при първото киснене се отми на 100%.  Чудя се с някакъв перманетен тънък писец по-фино да замаскирам или пък  да търся боя за дрехи?

Имам комплект текстилни акрилни бои ( руски, 9 цвята , Декола на Невская палитра - http://artservicebg.com/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1% … 0%BC%D0%BB?page=5) и с тях - синьо + малко черно, разредено и с миниатюрно памучно тампонче,  докарах същия цвят и  възстанових избелено петно на дънки. Не е мръднало до сега. Пера ги и на 50-60 градуса, нищо, че пише до 30 градуса.
Има и по-малко бройки - 6 за около 9 лв., а има и единични, ако цветът е същия - http://artservicebg.com/%D0%B1%D0%BE%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D … 0%B8%D0%BB?page=4
Хващай си потничето и в Артсървиз, да си напаснеш цвят.
Поне според мен с тези бои ще стане по-добре отколкото с текстилен маркер.
Аз съм си ги купувала за рисуване върху текстил, затова си взех комплект - да мога да смесвам цветовете.  Така, че ако решиш, купуваш комплект бои, бели потничета и си правиш един куп любими Simple Smile Дъщеря ми си рисува тениски и стават много готини.

Аз с малко странен въпрос,но дано някой да знае. От няколко дни си правя домашно козе сирене,но тензуха,с който го цедя не се изпира. Понеже е топло и сиренето седи в този тензух,на места става коричка. После кисна,търкам,но не се маха,а ще ми трябва за още доста сирене. Та с какво да накисна и да изпера,че да паднат коричките? На ръка като ги чопля пак не става,че се къса тензуха. 😣 Не ми се купува нов през ден.

Дай малко и насам! Simple Smile Как ми се дояде....
Защо не си вземеш парче фино хасе? Пак ще се цеди добре и ще се пере по-лесно. А може и фина пластмасова мрежа от железариите, но да е с малки дупки, че да не избяга сиренцето... Ох, слюнка ми потече. Simple Smile

ПС
От отговора на Весела отдолу, ми хрумна , че ще стане с дамски чораподащник, ама  нов Simple Smile  Предполагам, ще се цеди идеално.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 15:50 от Diorela

# 493
Може би наистина е от лошо качество на тензуха. Ние ползваме едни и същи от много години и нищо им няма, а и не би трябвало да се късат лесно. По принцип става и в парче от чисто тюлено перде, ако имаш останало. Важното е да не са много големи дупките.

# 494
Как да изчистя вътрешността на куфар? За съжаление не намерих начин да сваля подплатата, а ми се искаше да я изпера.

Общи условия

Активация на акаунт