Почистване на силно замърсено жилище

• 1 719
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, мами. Не съм от активните, но все пак се надявам на някакви съвети, тъй като не съм се сблъсквала с такова нещо досега и не знам къде да попитам. Накратко, намерихме апартамента си, който бяхме предоставили временно на наш роднина, в окаяно състояние. Остатъци от храни, насекоми, включително хлебарки, огромни паяжини, натрупана напластена мръсотия, включително разливани всякакви неща по пода, кухнята и мебелите, оставени да засъхнат, всичко лепне и се носи ужасна миризма. Не мисля, че изобщо е чистено дори и веднъж за цяла година. Няма чистене, голяма гнусотия е. Все едно клошар е живял. Въпросът ми е дали някой знае към кого мога да се обърна за такъв вид услуга? В дома ни идва жена, от която сме много доволни, но тук не става въпрос за прах, прахосмукачка и измиване на пода. Дори би ме било срам да я заведа там и да види това сметище. Къде мога да потърся съдействие на що годе нормални цени от хора, които са свикнали да се справят с такива ситуации и да виждат всякакви мизерии? Ще бъда благодарна на всеки съвет.

# 1
Това май е по-скоро за основен ремонт, не за почистване. 
Иначе пробвайте с фирми, които предлагат почистване след основен ремонт...
На каква възраст е този човек, да няма някакви здравословни проблеми? Ако е просто безхаберник в работна възраст, бих го натирила сам да си го почисти ...

# 2
Аз бих подходила така. Бих пуснала съобщение във фейсбук, че търсия човек за почистване на силно замърсени помещения в район Х. Може ли някой да препоръча човек, който да се справи с проекта. За договаряне за цена на лични/по телефон и т.н.
Най-добре е през познат.

Също така във фейсбук група за района/града, в който живеете. Пускате обява, като договарянето на услугата да става след оглед. Задължително вземате мъж с вас и изисквате цената да се договори ПРЕДВАРИТЕЛНО и да е твърда. Вие си преценете дали ви устройва и дали тях ги устройва.

По принцип е добре да НЕ СА група от хора. А да е един максимум два човека. заради вашата безопасност и за да не се изсипят голяма група хора и после да има изнудване.

Търсите в гугъл, ало бг и други подобни за фирми, които почистват (мазета/тавани изхвърлят стари вещи) има такива обяви. Цената ще е по-висока, но може да се договаряте. 

Също, не на последно място, ако имате достатъчно близки приятели, казвате че имате този и този проблем. Събирате се по-голяма бригада. Купуваш ръкавици и всички препарати, изхвърляте всичко на боклука. Хапвате и пийвате.
За работа приятели се намират по-трудно, но приятел в нужда се познава.

# 3
Може би е вариант да говорите с тази жена, която ви чисти, като обясните, че става дума за много окаяно и силно замърсено жилище. Може пък тя да има интерес с мъжа и и сина й (примерно) да вземат едни добри пари, за да изчистят авгиевите обори.
Така ще се избегне риска от банда съмнителни типове, с които да се чудите как да се оправите.

# 4
И аз съм "ЗА" жената, която ви чисти. Нека тя си каже офертата, поне и имате доверие.

# 5
Благодаря на всички. Да, мисля, че става въпрос за психичен проблем. Не споделя и не поддържа почти никакъв контакт с нас, не си вдига телефона и никой не знае какво му е в главата. Не е имало никога агресивно поведение и не сме имали никакви пререкания и караници, просто се е изолирал и не знаем как да подходим. Мебелите са си напълно здрави, нищо не е чупено, но си трябва много сериозно почистване. Липсва посуда, хвърлял е директно в кофата чинии и вилици/лъжици с кутии от поръчана храна... Може би в крайна сметка ще говоря с жената, която почиства при нас, поне се познаваме. Вкъщи винаги е поддържано и чисто, дори съм се извинявала, ако има нещо нахвърляно или по някоя чиния в мивката, тъй като не влизат в задълженията ѝ. Срамът, че толкова близък роднина живее по този начин е единственото ми притеснение, но след като се разрових и звъннах няколко телефона, все повече клоня към този избор.

# 6
  • София
Защо се срамуваш? Това е оферта за работа, ти си работодател, намираш изпълнител и вършите работата.

# 7
Защо не попиташ жената , която ви чисти . Все пак си е някакъв доход . Ако сметне , че тя може да се справи защо не . Вече ако има нещо , което не може да се почисти като мебелите например потърсете някой с прахосмукачка Рейнбоу да ги изпере и изтупа . Потърсете такъв човек във вашия град . В нашия има няколко . Нека жената си каже офертата защото все пак тя ще я чисти тази мръсотия .

# 8
  • София
Всяка фирма за почистване ще се справи...вероятно и вашата жена, ако й се занимава, най-вероятно дори и ти сама би могла. Чак пък такава драма.
Ако има килими дай ги на пране. Ако са мн заливани почистване на място надали ще е пълноценно.

# 9
Всяка сериозна и адекватна почистваща фирма ще се справи с почистването.
Някои мебели най-вероято няма да бъдат вече в предишния си външен вид, но поне настилките и дограмите ще бъдат идеално почистени.
Безвъзвратно похабените неща ще бъдат изхвърлени.
Какво толкова страшно и драматично има, та чак се говори за срам, неудобство и тем подобни!?

# 10
След като изчистите, напръскайте срещу хлебарките.
Фронтлайн за голямо куче ампула, от вет аптеката, разтваряте в пръскало за прозорци и обилно пръскате навсякъде. Оставяте така, не миете, не бършете и след две седмици пак, може и директно от ампулата да накапете по ъглите.

Настилките бих занесла на професионално пране някъде...или изхвърлила направо, ако са много мизерни, защото ще са пропили и от гадната миризма.

# 11
Обадете се на фирма която професионално се занимава с това, струва малко по скъпо, но ще ви спести време и резултата ще ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт