Хитринки за всякакъв случай - 17

• 81 994
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
 Аз затова пера обувки преди да пусна пералнята на програма за почистване, след 95градуса и 90мин въртене, едва ли ще остане помен от нещо вътре.

# 76
Може, ама психологически пак ще ме гложди....

# 77
  • София
А да ви питам..пръсках с Айкън за хлебарки и изчезнаха почти,но за съжаление продължава по някоя друга да излиза от канала на мивката в банята...Ей сега пак една се разхождаше,ужас Tired Face Незнам вече,какво да сипя в сифона,че да спрат да се катерят и да излизат... Sad
Оттук научих нещо много ефикасно за премахването на хлебарки. От ветеринарна аптека купих Фронтлайн за кучета, 25 лв. Разтваря се в пулверизатор с вода, според указанията, и се пръска навсякъде.Безопасен е за хората.
Вече втора година вкъщи не съм видяла хлебарка.

# 78
B.U 2, колко често се пръска, за да не се появяват? И аз не допускам вкъщи тези гадове, но за тази цел пръскам периодично с Райд макс, който е страшно отровен и мирише много лошо. Sad

# 79
  • София
B.U 2, колко често се пръска, за да не се появяват? И аз не допускам вкъщи тези гадове, но за тази цел пръскам периодично с Райд макс, който е страшно отровен и мирише много лошо. Sad

Еднократно, целия пулверизатор.Повече не се появиха.

# 80
А да ви питам..пръсках с Айкън за хлебарки и изчезнаха почти,но за съжаление продължава по някоя друга да излиза от канала на мивката в банята...Ей сега пак една се разхождаше,ужас Tired Face Незнам вече,какво да сипя в сифона,че да спрат да се катерят и да излизат... Sad
Мисля, че ТОВА ще свърши работа
оттук нататък. Ще привлече и умори всяка, която  е останала. Ако има останали яйца и се излюпят и те
ще се насочат натам.
Подменят се на една година.
Аз лично съм доволна и разчитам на тях от много години.

# 81
Райд е само временно решение, убива на момента, но не действа трайно. От всички анти-хлебаркови той ми е бил най-малко ефикасен. Оправяла съм се с пудра Демор, обаче не за излизащи от сифона (не знам откъде идваха, просто пудря, държа няколко дни, ако има нужда повтарям. Действието беше с месеци.

# 82
  • София

Еднократно, целия пулверизатор.Повече не се появиха.

Аз също пръскам така, но не еднократно, защото при нас се връщат - може би защото съседите постоянно правят ремонти и ги разбичкват. Повтарям пръскането 2-3 пъти през седмица за по-сигурно. После с месеци не ги виждам и щом се покажат нови гадинки, пръскам отново по същата схема.

# 83
Искате да ми кажете, че носите зимните обувки няколко месеца, после ги забърсвате и боядисвате, и прибирате за следващата година?  Оф, че ме мързи да ги пера - мързи ме, ама чак толкова не ме мързи Wink
до сега съм ги прала все в най-горещите месеци, за да изсъхват максимално бързо. На чешмата, или в леген - с четка, пках за пране или препарат. Търкам си както си знам, и така.

Маратонките си мушкам в пералнята без всякакво колебание. За зимните обувки ми беше притеснението - защото са по-тежки, и да не увредят барабана.

# 84
Аз пера всички видове обувки само в пералня. Пускам програма за ръчно пране без центрофуга. Засега толкова години проблеми не съм имала.

# 85
Добре де, кожени обувки не се ли повреждат като се намокрят изцяло? Веднъж съм си съсипвала обувки от естествена кожа, защото подгизнаха в дъжда. И не е от мързел, по-лесно ми е да мушна всичко, доста по-голяма занимавка е да ги чистя само отвън.

# 86
За хлебарките най-добре да се напръска в мазетата. От там идват.

# 87
  • София
За обувки от естествена кожа не мога да кажа, защото такива нямам. Но други обувки пера в пералня на специална програма и нямам проблем. В това число съм прала и еспадрили, а майка ми се изненада, че нищо им няма, защото на нея преди години едни еспадрили й се разпаднали в  дъжд.

# 88
Здравейте! Моля,ако някой знае,да сподели,как се премахва смола от памучна дреха?
Благодаря!🤗

# 89
  • София
Здравейте! Моля,ако някой знае,да сподели,как се премахва смола от памучна дреха?
Благодаря!🤗

Мен ме посъветваха да сложа във фризер и после да "счупя" замръзналата смола или да гладя с ютия през хартия/плат, но и двата съвета не помогнаха - може би, защото при нас смолата не беше достатъчно дебел слой, а по-скоро зацапано. Ако е дебел пласт, пробвай с тези методи, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт