Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Карлово
С какво да измия бидон,в който е имало олио? Мислех за Меглио,дали ще стане? 🤔
Сода каустик, може течна и голямо плакнене. Зебра също може.

# 676
 1  Когато някоя обувка ви прави ранички отзад над петата ,слагайте дамска превръзка ,вместо лекопласт страшно помага .Е разбира се ще си я подрежете ,и не се забелязва .
2 Когато ви миришат обувките на лошо ,слагате ванилия в обувките и готово .
3 За по добра интимна хигиене ,миете се редовно най малко 2 пъти на ден сутрин и вечер ,ахххахаха ,може и повече ,и не със сапун .(ТОВА БЕШЕ ЗА ШЕГАТА)

# 677
  • София
Отчаях се вече. Ако знаете - казвайте как да обезмирисен диван от мухъл?

Изпрах възглавниците и те са екстра, не миришат. Но облегалките - ми миришат. Проверявах, казах с доместос, с лимон, с веро... има голям ефект, но не е достатъчно. Това им е четвъртият ден откакто са изнесени.
Да спомена- стояха в сутерена на къща и там мирише.
Търся много евтин вариант.

И ако знаете - ако го проветря още няколко дена, дали ще ср оправи?
Ако не става, ще го хвърля. Макар че много ми харесва, миризмата не мога да трая. Изкуствена кожа и текстил .

Sad
С дезинфиктант за пране. Миришат бактериите и спорите на мухъла. Мисля че импресан се казваше. Дори и да не може да го отмиеш добре, а то най-вероятно ще е така понеже е диван, не е проблем, т.к. в пералнята този дизенфинктант се "взима" вместо омекотител - на последното плакнене и после дрехите миришат малко докато са мокри на него, т.е. вероятно не се изплаква изцяло. После сушиш на слънце няколко дни за да изсъхне и отвътре добре. Ако имаш водоструйка ще ти е от полза - преди това може да изпереш с мноого малко /няколко капки/ течен перилен препарат или обезмаслител и да изплакнеш с водоструйката, като внимаваш каква и е струята, за да не нарежеш плата и после процедурата с дезинф.

# 678
Благодаря ви. Купих оцет и тъкмо го сипвам в спрей. Опасявам се че заради това, че отвън е кожа, а вътре е дунапрен- препаратите по- трудно ще проникнат. Но здраве да е. Сега стоят от вън на терасата, котките се разхождат. Аз ще ги изоставя за няколко дена така, че няма и да ме има. И каквото стане Simple Smile
Благодаря ви много!

# 679
  • русе
Здравейте,
Как да почистя нагар от плочата на новата ми ютия ,гладих черна мъхеста тениска и останаха петна?

# 680
Хора,скоро пръсках против паяци,снощи пак видях един,моля за препоръка за нещо ефикасно,че ми писна да ми хапят детето.
Четох за разтвори с оцет , с ЕМ от мента ,моля кажете нещо наистина ефикасно  Praynig

# 681
Здравейте! Някой има ли представа как мога да разширя малко едни платнени кецове, че дадох 140 лв. и умирам от яд.. Номерът е моят, но моделът е малко стеснен някак си отпред и имам нужда от леко разхлабване на плата.

# 682
Здравейте,
Как да почистя нагар от плочата на новата ми ютия ,гладих черна мъхеста тениска и останаха петна?
Трябва ти нещо такова.

# 683
Дреха, променила си цвета след пране, зарад други дрехи от пералнята, няма оправяне, нали? Става въпрос за бельо от полиамид, потъмня след прането.

# 684
  • София
Дреха, променила си цвета след пране, зарад други дрехи от пералнята, няма оправяне, нали? Става въпрос за бельо от полиамид, потъмня след прането.
Мисля  че не ,синтетичните материи трудно се избелват, пробвай с кислородна белина, но едва ли ще има зебележителни резултати.

# 685
И аз се вкл. с проблем с паяци. За съжаление, мъжът ми навремето е направил цялата кухня с дървени плоскости- натурално дърво- оттам място за паяците във вдлъбнатините и цепнатините .... Минавам с прахосмукачката , където видя, но пак се появяват. На балкона има остъкление - и там също. Пробвах с масло лавандула и маточина - няколко капки във вода в бутилка- спрей  и пръсках . Такива масла имах вкъщи. Мирише доста , но се отмирисва..... а те пак са там- малки и големи.

# 686
Здравей, Камея Simple Smile

Първо , за да се отървеш от паяците , трябва да се запълнят всички дупки където живеят .
Второ , паяците се устройват на места ,където лесно намират храна ,а тя предимно е  мравки ,лаври и хлебарки . Хигиената в домът ви е с голямо значение за отърваването им , без храна ,те сами ще напуснат домът ви . Почиствайте ъглите с прахосмукачка по-често , НО не забравяйте да е почистите и нея , понеже малките паяци се развъждат предимно в торбата на прахосмукачката .
Трето . Паяците също не понасят и миризмата на мента ,лимон и оцет . Поставете къпачки с оцет или лимон ,там където ги виждате.  
И на последно място едно лакирване на дървенията също ще ви отърве от паяците ,те не понасят силните миризми на лак и боя .
Успех ! Flowers Hibiscus

# 687
Здравей, Камея Simple Smile

Първо , за да се отървеш от паяците , трябва да се запълнят всички дупки където живеят .
Второ , паяците се устройват на места ,където лесно намират храна ,а тя предимно е  мравки ,лаври и хлебарки . Хигиената в домът ви е с голямо значение за отърваването им , без храна ,те сами ще напуснат домът ви . Почиствайте ъглите с прахосмукачка по-често , НО не забравяйте да е почистите и нея , понеже малките паяци се развъждат предимно в торбата на прахосмукачката .
Трето . Паяците също не понасят и миризмата на мента ,лимон и оцет . Поставете къпачки с оцет или лимон ,там където ги виждате.  
И на последно място едно лакирване на дървенията също ще ви отърве от паяците ,те не понасят силните миризми на лак и боя .
Успех ! Flowers Hibiscus

Съгласна съм за хигиената и мнението ти  ,но те влизат и при отлични условия на хигиена и чистота.Например ако прозорецът е винаги отворен ,през ноща най вече влизат тия напасти .

# 688
Да, забравих и да добавя ,че предимната им активност е есента ,когато си търсят място с подходяща температура ,влага и т.н
И аз имах този проблем ,разминах се с него с по-често почистване и обиране на прахът Blush
Но забелязвам и още някой друг в стаята за орхидеи,която имам . Аз имам и алергия към тях ,като ме полазят и ми излизат едни мехури по кожата ,Ужаст Confounded

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 09:49 от Ka$mEtLiIkA

# 689
Как да хвана мишка? На вилата вече повече от месец се борим, чрез капан, но няма полза.

Общи условия

Активация на акаунт