Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-28

• 70 567
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Някой има ли впечатления от Яворов в частта между Ситняково и Външно?
Моите са все положителни, но ще се радвам да чуя и други. За купуване и даване под наем, евентуално, някога.
Според мен си е перфектно там, само да не е на булевардите. Откъм Цариградско и на втора линия е доста шумно.

# 586
Хубаво ни е тук, но то се води Гео Милев точно тук. Почти няма НС.

Всъщност по карта си се води точно Яворов.

# 587
  • София
Хубаво ни е тук, но то се води Гео Милев точно тук. Почти няма НС.

Всъщност по карта си се води точно Яворов.
ако иде реч за малкото каре между Цариградско, Еминеску и Шипченски , да,  това е Яворов. Там има сравнителни малко, все стари кооперации, тихо е само във вътрешността, до Цариградско е кофти.
Ние сме от страната на пазара Ситняково и сме Гео Милев, затова казах така. Зависи за къде точно е питането. ThinkingThinking

# 588
Знам, че го водят хубав и скъп квартал. А НС в него няма Stuck Out Tongue
И на мен ми е любопитно мнението на хора, които живеят там: какво мислят за външния "човешки" шум около тях - заведения, дискотеки ... може ли да се спи?

# 589
Може. Там е малко пенсионерски квартал.

# 590
На втора или трета линия от Цариградско и Шипченски няма да чувате трафика в апартамент, дори навън почти не се чува.
Сградите са стари по разбиранията на повечето тук са за бутане едва ли не, от 1961 г. , но не са мръднали във времето. Дори мазилките им имат много малко поражения за толкова години.
Не са особено поддържани, нямат асансьори, но не са и многоетажни. Повечето живеещи бяха възрастни, напоследък много апартаменти се ремонтират, вероятно ще се подмлади малко квартала, но това, че няма хора си е едно от най-големите му предимства за мен.
Онзи ден ми направи впечатление, че беше бъркано с коли, от как другата част над Еминеску е зона и вдигат колите около пазара Ситняково всички се бутат да паркират там, а имаше за обсъждане и тази част да стане Зона.

# 591
Благодаря за отговорите.
Основното възражение на мм е точно това, че сградите са стари, моето - че нямат асансьор. Но е толкова зелено и широко, и не виждам как ще го застроят, че поне за мен плюсовете са много повече.

# 592
Няма как да се застрои според мен.
Целият бивш квартал "Ленин", за който говорим е построен върху терен на църквата, дарен на общината. Никой не може да излезе с реституционни  претенции. Изключение е парцела на  ресторант Ропотамо, където щеше да се строи небостъргач с хотелска и жилищна част "Ропотамо плаза" от фирма на Милен Велчев, но се разсъхна работата. Фирмата май фалира, защото парцела се продаваше от една банка, отделно изкараха, че там имало уникална флора, която била защитена или нещо такова.
Сега са хвърлили око на Феята, от другата страна....

Блокчетата изглеждат като хванати и пуснати между дърветата отгоре.
Хубаво, зелено и самотно е, дори леко поетично.
Ако се подменят живеещите, както се случва сега може да се оправи поддръжката. А до трети етаж се ядва без асансьор за мен, до пети, шести е малко в повече.....

# 593
Няма как да се застрои според мен.
Целият бивш квартал "Ленин", за който говорим е построен върху терен на църквата, дарен на общината. Никой не може да излезе с реституционни  претенции. Изключение е парцела на  ресторант Ропотамо, където щеше да се строи небостъргач с хотелска и жилищна част "Ропотамо плаза" от фирма на Милен Велчев, но се разсъхна работата. Фирмата май фалира, защото парцела се продаваше от една банка, отделно изкараха, че там имало уникална флора, която била защитена или нещо такова.
Сега са хвърлили око на Феята, от другата страна....

Блокчетата изглеждат като хванати и пуснати между дърветата отгоре.
Хубаво, зелено и самотно е, дори леко поетично.
Ако се подменят живеещите, както се случва сега може да се оправи поддръжката. А до трети етаж се ядва без асансьор за мен, до пети, шести е малко в повече.....
Чак пък да няма начин да се застрои... не забравяйте, че все пак живеем в България и тук всичко е възможно. Закони се пишат и определят в полза на някого, заменки и т.н.

# 594
В Яворов до трета линия е толкова ужасно шумно, че се отказахме от един наистина голям и приятен апартамент. Макар че банята беше преходна - между спалнята и коридора Simple Smile.

# 595
И на високите етажи се чува през нощта шумът от Цариградско

# 596
На високите се чува повече, защото шумът се разпространява нависоко и нашироко, като фуния обърната наобратно

# 597
Преди две години в Яворов, точно над БТА,  гледах един тристаен апартамент след основен ремонт за 140000 евро. Сградите са четириетажни без асансьор, лъхва на застояло и старо. Малко от входовете са поддържани и си личи, че има млади семейства. Апартаментът бе на втори етаж, съседът отсреща починал, некролози висят навсякъде. Бяха сложили качествена дограма, харесах и довършителните работи в банята. Стаите бяха на розовено-прасковен латекс и не особено качествен паркет. Кухнята беше с настилка, фиксирани изводи за мивка, вентилация  и прочие. Кухненските мебели да съм си ги поръчала сама, не бяха склонни на отстъпка в цената. Как да стане като подредбата на всичко важно е изначално сбъркана. Тогава се отказахме, на фона на 80-90000 евро за стари апартаменти в окаян вид. За капак, на терасата, която гледаше към градинка, друг блок и детска градина, й висяха отгоре арматурните железа. Никой не си беше направил труда да поизмаже и да ги скрие.
Направи ни впечатление там колко много възрастни хора живеят там, но някакси тъжни, без живец, без дух, за сравнение в нашия блок са много жизнени и усмихнати. Честно казано, не ги разбирам защо не си продадат огромните скъпи имоти и да си купят нещо малко като за сам човек.

# 598
 "Честно казано, не ги разбирам защо не си продадат огромните скъпи имоти и да си купят нещо малко като за сам човек."
   Защото човек се привързва емоционално към вещите, а колкото повече остарява, толкова повече се привързва, особено ако те му напомнят или са свързани с любими хора. И защото това не е просто имот, а техният дом!

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 15:47 от Анонимен

# 599
  • София
Не всички са толкова привързани към вещите и определено място. В рода си имам два примера на възрастни хора, които продадоха апартаменти в престижни райони. Едните живееха на ул. "Мизия" в квартал "Яворов", другите на ул. "Мърфи"  в Оборище. Първите си купиха малка къща в Царево. Другите - ремонтиран по-малък апартамент в не толкова престижен квартал. Останаха им пари да си живеят спокойно и достойно.

Общи условия

Активация на акаунт