Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 559
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • гр. София
Ваня, моето нощем изобщо не се буди за ядене. Яде към 8-9 и после чак в 7 сутринта. Почти цял ден будува и ми хапва на 2 часа и то не цялата порция. Много ме е яд, че хвърлям кърма ама няма какво да се прави.  Има дни, в които изобщо не иска да яде тогава я залъгвам  с телевизора с пенички ( огромна глупост е, но само така ми хапва ). Най-добре на педиатъра звънни за твое успокоение.

# 151
Ваня, да не сте слагали ваксина скоро? Ние сме така 1-2 дни след това.

# 152
Имам малко безумен въпрос...бебето ми е на 4 месеца и половина и обичайно денем яде на 2-3 часа, вечер хапва към 19 часа, после през нощта към 2 и сутринта в 5 сме на крак. Ака по 5 пъти на ден  и още поне 2 памперса са много напишкани. Днес обаче спи постоянно. До сега е била будна 3 часа от снощи в 19... Нощес яде в 2, после в 9 и в 13 и това е...и сега пак спи. Това нормално ли ви се вижда и на какво може да се дължи?
Първото ми дете не спеше много и сега четно казано съм леко притеснена.
Моята бебка имаше един такъв момент. Спа над 12 часа. Успявах съвсем леко да я разбудя и сложа на гърда, но тя почти веднага заспиваше и нищо не ядеше. Накрая вече полагах усилия да я събудя, но без резултат. Отидохме на педиатър и всичко си беше наред. Малко след това си се разсъни и беше много гладна. Едното предположение на педиатърката беше, че може би е била малко дехидратирана, защото вечерта беше повръщала. Другото, че има много тежки колики и не можеше да спи спокойно предните дни. И явно я е поотпуснало и се е наспала. Днес пак е изпаднала в някакъв транс, но вчера пък цял ден не спа. Явно си има периоди. Но ако те притеснява, по-добре се чуй с педиатъра за всеки случай.

# 153
Ваня,
И на мен ми се е случвало подобно нещо на няколко пъти. Първият път се притесних, защото моят син доста будуваше. След такива дни, които проспиваше усвояваше нещо ново.

# 154
Аз си помислих за дехидратацията, защото е доста топло. Иначе като се събуди яде като змей и изяждаше повече отколкото обикновено, но все пак за 24 часа се събраха само 5 хранения, което е доста малко. Привечер седя будна 2 часа и пак спи... Ако се повтори и утре това спане ще звъня на докторката.

# 155
  • София
Ваня, не знам какво да ти кажа. Моите и двете не спят. Винаги когато спят повече ит обикновено се притеснявам, за това те разбирам напълно. Дано се притесняваш излишно.

# 156
  • над кукувичето гнездо
Бих посетила педиатъра за преглед, ако сънливостта продължава и на следващия ден. Проследете температурата на няколко пъти в денонощието дали е ок.
Нехраненето в определени интервали не би ме притеснило, в случай че бебето компенсира.
Тези дни не е особено горещо и ако се компенсира приема на кърма за денонощието, едва ли ще се стигне до дехидратация. Проверете по фонтанелата, еластичност на кожата, влажност на очите, общо състояние и държание на бебчето когато е будно. На четири месеца не би трябвало да се остави гладно и жадно.
Моето има дни, в които след ранно сутрешно хранене не хапва до обяд и после изгълтва 200 мл за норматив.

# 157
Ще видя днес как е. Нощта протече обичайно с едно ядене. Мисля че темепратурата е добре, но ще премеря. Признаците за дехидратация не мисля, че са на лице. Когато е будна е много нахилена и игрива, но се изморява за 45 мин до час и половина, което на мен ми е странно, но знам ли...може пък така да изглеждат спящите бебета.

# 158
Сори за офф-а
Ех, майчините тревоги нямат край. Когато не спи - оле защо не спи, когато спи - обратното. От тук до края все ще са ни деца и все ще се тревожим. Прегръщам ви

# 159
  • София
Момичета, притеснена съм. Малката е на 5 м., качила е 390 грама. ЛЛ каза да не се притеснявам, но не мога. Намали сученията като време, не успявам повече от 5 мин. да я задържа на гърда. Демонстративно отвръща глава и тяло. Кърмя на 2.30 часа. Нощно време последно към 21'30 ч. и после към 4.00 ч.
Мъчат я зъби и натиска силно, вкъщи е много топло. Търся причина...за поведението й.

# 160
Кое по-точно те притрснява в поведението й? 2.30 ч. е добър интервал като се има предвид, че повечето бебета на 5 м са на 3-4 ч интервал. За 5 мин. може и да се наяжда, не е малка, а ако е глладна няма да се пуска. Възможно е наистина да й е топло или зъби, а може и да е период. Имате си все още нощно хранене, което е хубаво. Теглото също ми се вижда добре.

# 161
  • над кукувичето гнездо
Всичко си е точно. Моето, голямото, така започна още на 4 м. Какви ли не челни стойки не правих, за да му набутам гърда в устата, а той плаче и се дърпа. След седмица мъчене реших да го оставя и о! чудо, човекът се нахранил и искал да играе, пък аз с разни ц*** го занимавам. Кило е качил само първия месец. После вървеше 500-300-400-0-600 и т.н., но не помня порядъка. На тази възраст започват да се движат повече, да будуват повече и харчат повече ток. Ако птлни гащите и е доволно, значи си е ок.

# 162
Аз мисля, че такова качване е нормално. Май 20 грама на ден беше оптималното, което е 500 грама на месец, т.е. вие сте много близо до целта. Не мисля че е за притеснение.  Също така 5 мин са нормално сукане за голямо бебе на 5 месеца и моето не суче по повече, но усещам, че от гърди на камък нищо не остава. Двата часа и половина на поискване ли са или на предлагане? Нощното също мисля, че е нормално.
От зъбите оправия няма...като изкарат всичките тогава се успокояват... Жегата е фактор, но се съмнявам за това да не се задържа дълго, по-скоро се наяжда.

# 163
  • София
Гърдите ми се регулираха и не се препълват, което също ми действа психически. Сненям един мноооого тежък нощен памперс, през деня 4, но не са препълнени. Иначе е постоянно будна., а ръцете са в устата. Гледам да няма по-голям интервал от 2,5 часа през деня

# 164
Защо не пробвате да я оставите един ден да огладнява и да си иска, тогава като е по-гладна може да суче повече.

Общи условия

Активация на акаунт