Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 242
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Според мен личния лекар ще има представа къде да ви изпрати и ще може да прецени дали има нужда изобщо.

# 556
Здравейте отново:) Сега се връщам от болницата и за съжаление ми изписаха антибиотик за раната от секцио, който е несъвместим с кърменето. Трябва да го приемам 7 дни, а бебока да е на АМ през този период. Тъй като не искам да загубя постигнатото досега, планирам да цедя на 3 часа. Знам, че тези неща са индивидуални, но дали има някоя мама, изпадала в ситуация, в която трябва да преустанови кърменето за кратко и дали после всичко е било както трябва? Притеснявам се от факта, че бебето май суче доста по-добре от една помпа и май се увеличава вероятността да ми намалее лактацията

# 557
Няма ли антибиотик, който е подходящ за вас и е съвместим с кърменето? Какво ви изписаха?
На всички секцио им дават антибиотик първите 3 дни и няма проблеми с кърменето.

# 558
На нея раната й се е отворила и затова може би не е съвместим с кърменето.
Моат съвет е да се че с консуултант, за да разработят стратегия.

# 559
Левофлоксацин е антибиотика и лекарят ми каза да се цедя за 7 дни

# 560
http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/levofloxacin/product/

До колкото разбирам няма проблеми с кърменето. Рискът се води нисък.

В този случай аз не бих спирала кърменето. Лично мнение, разбира се!

# 561
Изи, колко е зле раната? При мен изпуснаха два шева и раната гнояса в единия край, но карах с мазила, а не с АБ през устата, точно заради кърменето. Имаш ли възможност за второ мнение?

# 562
Направете консултация с педиатъра за антибиотика и бих казала да си го пиете, да не стане някой гаф. Щом на сайта излиза с нисък риск може да си кърмите и да пиете вие и да давате на бебето пробиотик.

# 563
Ами подобрява се ситуацията с раната. Аз почетох малко повече и май наистина е ок с кърменето. Вероятно ще го взимам вечер и ще замествам едно хранене с АМ, защото антибиотикът се изчиства от организма за около седем часа. Ще се консултирам и с педиатър де, но се поуспокоих. Simple Smile Благодаря за бързите отговори!

# 564
Успех и дано се възстановите бързо!

# 565
Бихте ли препоръчали добър чай за лактация?

# 566
Копър.

# 567
Бихте ли препоръчали добър чай за лактация?
На мен ми беше препоръчан този чай от консултант по кърмене и съм доволна от ефекта - http://dicrassin-online.com/index.php?route=product/product& … 00218&search=Лактогонен

# 568
  • над кукувичето гнездо
На мен ми върши работа разтворимия на хипп. Не обичам анасон и търсех нещо, което да не е твърде ароматно.

# 569
  • гр. София

Общи условия

Активация на акаунт