Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 240
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Разтворимия чай на Хип плюс лактогонен чай на Билек в жълта картонена кутия, от него се правят 500 мл, които се изпиват в рамките на деня. На мен много ми подейства във втори месец, когато кърмата ми намаля.
В момента нямам оплаквания от към количество, бебо на 4 месеца качва добре, необходимо ли е да пия чай?

# 571
И аз някъде на 4 месеца го спрях, просто усетих че няма нужда. Горе-долу тогава ми спряха мъките с кърменето и се регулираха и потръгнахя добре нещата. Така че ако усещаш, че нямаш нужда, може да не го пиеш повече.

# 572
Според мен Лактогонен на Билек е предостатъчно. Да не говорим,че е и евтин Wink

# 573
  • Варна
Здравейте, бебето ми вчера навърши 1 месец. Само на кърма е. По принцип акаше 3-4 пъти на ден. В последните дни намали на 2 пъти, а вчера и днес изобщо не е акал. Да се тревожа ли? Иначе пиша, памперсите тежат. Дали е запек? Давам капки за колики, сравнително спокоен е.

# 574
Капките за колики със симетиконн запичат.

# 575
  • Германия
Здравейте, бебето ми вчера навърши 1 месец. Само на кърма е. По принцип акаше 3-4 пъти на ден. В последните дни намали на 2 пъти, а вчера и днес изобщо не е акал. Да се тревожа ли? Иначе пиша, памперсите тежат. Дали е запек? Давам капки за колики, сравнително спокоен е.

За бебе на кърма е нормално както да ака по 10 пъти на ден, така и да ако веднъж на 10 дни. Ако няма дискомфорт бих изчакала да мине седмица преди да предпрем нещо...

# 576
При моето симетикона не действаше запичащо. За регулиране може да се дава някакъв побиотик.

# 577
  • Варна
Тази вечер рева с часове. Искаше да суче постоянно, направо настървено ми налиташе все едно от часове е гладен. Правих масаж на коремчето, дадох абоколикен, изкъпах го в топла вода, успокои се и сега спи. Не знам кое подейства. Коремчето е много надуто, като сомалийче изглежда.
Нали не може да е недостиг на кърма, щом памперсите са тежки от пишане?

# 578
Аз за моето дете разбрах, че не е нормално да не ака повече от ден. Плачеше, беше нервен.
Опитай да държиш в поза Буда, масаж да коремчето често, яж разхлабващи храни щом се кърмите.

# 579
Консултирайте се с педиатъра и ако е нужно направете клизма!
Запека тормози бебетата, коремчетата стават твърди и подути. Надали е недостиг на мляко, по-скоро си е запек. Пробиотиците действат разхлабващо

# 580
Здравейте,
Искам да попитам има ли майки, които у дома да кърмят бебето си от гърда, а навън от шише с изцедена кърма? Дали е възможно да се съчетават и двете неща? И колко милилитра трябва да изпива бебето? Мисля да си купя помпата за кърма на Медела , електрическия модел и да се изцеждам с нея и да давам от шише когато сме навън ( в парка, ресторант, кафе и тн) , а у дома да кърмя бебето от гърда. Моля за съвети и насоки. Поръчала съм си и крем за зърна.

# 581
  • Варна
Защо не кърмиш навън? Особено сега в топлото е лесно.

# 582
Ами , защото съм с термин 14.10 , но може и по-рано да родя. Как да кърмя навън? Не мога да се събличам, нали минават хора 😳
Защо не кърмиш навън? Особено сега в топлото е лесно.

# 583
Аз имах такива намерения, но така и не го направих. Като родите октомври колко мислите, че ще седите навън, за да се наложи да кърмите. Повечето бебета спят навън, което е добре за мамите. Като е студено не вярвам да седите толкова навън, че да се наложи хранене. Бебето яде, излизате, седите 2 часа навън и айде вкъщи за ядене. Има хубави дискретни блузи в hm например, с които не се разголва много.
Според мен изчакайте с помпата, защото е скъпа и може да не се наложи да се използва.
За протокола, на мен не ми допада кърменето навън. На мен не ми пука дали вадя гърди или не, всички са виждали, но бебето се разсейва, яде по-трудно, понякога се повръща или ака като яде, което води до повсеместно наклепване...колко пъти съм била наакана, напишкана и наповръщана по време на ядене, само аз си знам. Все пак ми се случи да кърмя в ресторант и бях готова за революция ако някой ми каже и дума за това Simple Smile

# 584
Да да , аз уважавам жените, които кърмят, просто аз съм по-свенлива и не бих се чувствала комфортно. Мисълта ми е възможно ли е бебето да яде хем от гърда, хем от шише и да не предпочита едното или другото, а каквото му подадед това да суче? Аз съм била такава като малка хахаах, ама не знам моето бебе дали ще е такова и ако не е как да го науча.

Общи условия

Активация на акаунт