Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 496
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Лекар на моя позната беше казал да се вземат 5 капки окситоцин в такъв случай. Какво мислите по въпроса?

# 76
Знам че се бие окситоцин при тежки запушвания, но друго не мога да кажа. Предполагам няма да навреди, но все пак ако някой знае, нека да каже.

# 77
Мажа с ланолин, да. Донесоха ми спрей с окситоцин, иначе акушерката ми каза окситоцин ампула по 2-3 капки в носа. Усещанито е ужас, все едно ти палят носа. Сега държа бебето на гърда. Дано стане.

# 78
  • София
Може тампон натопен с окситоцин да се сложи в носа за няколко минути. За първи пък като се разболя каката гърдите ми се препълниха, но нищо не излизаше нито ръчно, нито с помпата. Единствено това ме спаси.

# 79
  • над кукувичето гнездо
И аз нямам опит с окситоцин.
Сред последните мнения в предишната тема има описание на мерките за отпушване. Контрастните душове не знам дали биха били от полза. Прави се топъл компрес/ душ, после се предлага на бебето, слага се така, че брадичката му да е откъм запушването и се прави масжче, после топло компресче, изцеждане с помпа или на ръка и с масаж и чак на края студено и/или зелев лист. Зелевият лист аз не бих го слагала повече от два пъти за денонощие в интервала между храненията. Вземете си лецитин и пийте по 2-4 капсули за денонощие. Спира се с намаляващи дози.

# 80
Как се спира с намаляващи дози. По колко дни колко таблетки?

# 81
  • над кукувичето гнездо
Не съм ползвала конкретна схема. Като мине запушването, минавам за два-три на три капсули дневно, после за толкова на 2, на 1 после през ден и спирам. Случвало се е и фа забравя да го пия, още не съм се гътнала, дано няма някакъв ефект с „отложен старт”.

# 82
Днес не ме боли главата... Simple Smile
С първото дете, както се цедях от дъжд на вятър и почти(да не кажа хич) нямах кърма, ми се беше зспушила едната гърда. Адска болка! Почнах да вдигам и температура. Детето не беше сукало от гърда и не можех да го сложа, защото не искаше. Накрая мъжът ми помогна, колкото и да звучи гадно на някои. Също така пих Лецитин. Ако е много зле положението, знам, че се ходи на нагревки.

# 83
Нищо не знам за лецитина. Може ли да се предозира, безвреден ли е или има противопоказания....  Не смея да си го взема без да каже лекар.
Криси, не мога да помоля мъжа ми за такава помощ, явно не съм достатъчно отчаяна.
Иначе положението е все така запушено.

# 84
Лецитина е безвреден, не се притеснявайте! Ядете го във всеки шоколад, бисквити, солети и изобщо всичко купено,  в което има мазнини, защото се използва за емулгиране на мазнините, т.е. да могат мазнините да се смесят равномерно с всички съставки.
По-добре е ако намерите слънчогледов лецитин, но масовия е соев и не е особено проблем за кратък прием.
Отпушванията най-добре се решават от бебето. Аз сама не съм успявала да се справя, а бебето е успявало много пъти и основно нощем, тогава сучеше по-добре и не се разсейваше много.
Като суче бебето масажирайте бучката като изтласквате запушването към зърното.

# 85
Благодаря за съветите, Ваня. При последното кърмене от буцата се отдели по-малка бучица Rolling Eyes и започна да се придвижва леко към ареолата, но заседна точно преди нея и сега я напипвам много отчетливо. Също така видях, че в кърмата ми има малки по-гъсти парченца, това задържана кърма ли е? Офф, ужас просто...

# 86
Да, това е нормално. Може като се къпете да напарите хубаво с топла вода и да правите същия масаж, но със сапун, не на сухо и може да успеете да изкарате млякото. Може да изглежда с променен цвят, като пресечено, на парченца, важното е да мине.
Сега се сещам, че един път ми се случи нещо подобно и под душа успя да излезе нещо на прекъсната струйка, все едно тапички излизаха.
Като кърмите предлагайте първо запушената гърда. Може да сложите една възглавница на краката си и бебето отгоре, за да кърмите ¨hands free¨ и да използвате ръцете са масажа.
Успех!

# 87
  • над кукувичето гнездо
Лецитинът се използва за превенция образуването на холестеролни плаки в кръвоносните съдове. Действа като предотвратява слепването на мазнините, които в кърмата са с високо съдържание.
Точно снощи, борейки се с един запушен канал, си мислех дали не е възможно постигането прием на достатъчно лецитин с ядене на шоколад и вафли?!
Сега и за рагадата се сетих. Не веднъж съм препоръчвала компресче от тампон за грим, напоен с отвара от смрадлика за между кърменията. На мен много ми помагаше.

# 88
Лошото на шоколада и вафлите е, че съдържат твърде много палмови мазнини и си мисля, че лецитина в тях няма да насмогне с тях да се справи, камо ли със запушването.

# 89
  • над кукувичето гнездо
Което е много жалко. Щях да съм шампион по неслепени мазнини...

Общи условия

Активация на акаунт