Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 499
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви много за подкрепата!
Иса, а след компреса със смрадлика със сапун ли измиваш?

# 91
Аз никога не съм спирала лецитина поетапно. Преминава запушването и го спирам, не съм имала проблеми досега. Защо се спира поетапно?

# 92
  • над кукувичето гнездо
Благодаря ви много за подкрепата!
Иса, а след компреса със смрадлика със сапун ли измиваш?
Не, само с вода.

За лецитина, честно казано не знам защо се спира постепенно. От по-старите теми така се предава между потребителките. Никога не съм се замисляла. Сега четох листовката на един, там не е споменато... :тъпо-почесващ-се-по-главата-емотикон:

# 93
И в блога на Хедра така пише. Според мен целта е профилактика, защото след запушването може пак да се запуши. Но аз забравям като мине запушването и сигурно само два пъти съм го спирала така.

# 94
Момичета, имам нова драма. От време на време, когато излизам бебето трябва да бъде нахранено с шише, но отказва такова изобщо. Като беше малък е пил доста пъти и не е имало проблем. После обаче е забраеил ли какво ли и става цирк. Бута, блъска, плюе, пробвала съм с два вида шишета до момента ня Томи Типи и Нук, с кърма и с АМ пробвахме. ММ и с лъжичка е пробвал да му дава, но оввен голямо разливане и още по-голямо рздразнение май нищо не е постигнал. Купих чаша с накрайник, от нея пие малко вода, но мляко не. И вода всъщност не пие толкова, а е добре, защото съм започнала захранването. Имате ли идеи и да се мъча ли изобщо да му давам шише, рядко се налага, но пък иначе ще стои гладен...

# 95
И моето преди 2 месеца можеше да пие от шише, но сега пробвах с малко вода като беше много горещо и беше забравила, а е на 4 месеца.
Предлагахме, не помня на кой, може и на вас да е било, сондичка, залепена за кутрето на таткото. Като така или иначе седи гладно, може да се пробва.
Каква чаша взехте, защото от някои се пие много трудно. По-добре да е някоя, от която си тече при дъвкане, а не от авентските, които имат клапа и трябва да се смуче. Има накрайници, които са преходини на нук, понеже имате шише на нук (https://www.pakostnik.com/bg/catalog/product/view/id/23430/s/rez … k-nuk/category/2/). Има и едни накрайници на babylove в дм, които стават на авентските шишета и са доста евтини (https://www.dm.de/babylove-soft-trinkschnabel-aus-silikon-groess … 010355145307.html). Може да пробвате мляко с нещо такова.
А като захранвате вече може като ви няма да яде пюре.

# 96
Да, не ми се искаше вечер да дам пюре ама ще видим. Струва ми се, че сондичката няма да се хареса като идея на таткото... Сега обаче, докато ви четох ме осени друга идея. Чак сега се сещам, че понеже имам помпа на Медела, имам към нея и биберон Калма, който съм забутала някъде, но ще го изровя и ще го пробвам първо за вода да видя дали ще потръгне.

# 97
Не давайте първо вода, направо с мляко пробвайте, за да не свързва бебето биберона с нещо гадно и безвкусно като водата Grinning Като усети сладичко мляко може да се хареса.

# 98
Да, правилно, ще го мъча да го мамя Grinning

# 99
  • София
Да, не ми се искаше вечер да дам пюре ама ще видим. Струва ми се, че сондичката няма да се хареса като идея на таткото... Сега обаче, докато ви четох ме осени друга идея. Чак сега се сещам, че понеже имам помпа на Медела, имам към нея и биберон Калма, който съм забутала някъде, но ще го изровя и ще го пробвам първо за вода да видя дали ще потръгне.

Моето бебе и като малко не успя да пие от Калмата, тя изисква доста усилие.
Може да вземете най-обикновен биберон, някой бебета така успяват да ги излъжат.

# 100
Моят младеж биберон - залъгалка признаваше само МАМ (поне 5 форми и марки пробвахме в един луд период на сукане наистина Нон-стоп). След това шише с биберон също МАМ взех и си пиеше от него. Сигурно сте пробвали вече, но моето предложение е ако ползвате биберон залъгалка, да предложите с шише от същата марка. Нашето бебе също доста хареса предложения по-горе Нук с преходна бутилка.

# 101
Той отказва залъгалки от ден 1-ви и така до днес. И от тях имам колекция вкъщи. Може би това е и част от проблема със шишето, мякяр че никога не е ползвал залъгалка, но от шише пиеше преди. Ще го мисля, благодатя ви за предложенията Simple Smile

# 102
Споделям откритието си, за който е на безмлечна диета като мен. Крем Оле на др. Йоткер става и с вода, става си прозрачно нишестено кремче, което не се вари, не е като с мляко, но задоволява желанието за сладко.
Някакви идеи имате ли за поза за кърмене, която като позата футболна топка лъже бебето на коя гърда е. Дребното отказва едната, все се върти на другата страна и с футболната топка става, но не ми е удобно.

# 103
  • над кукувичето гнездо
Освен легнали, ама бебето с крачетата към главата ви при нежеланата страна.

# 104
Футболна топка на мен ми беше удобна с натрупани много възглавници и бебето върху тях. Легнала дали няма да стане?
Не знам как точно разпознава бебето на коя гърда е - ако легнете на ляво, а предложите дясната? Сега бюстът ми като се трансформира от голям на дълъг и мога всякак да кърмя, но в началото като започвах и като исках да сменя гърдата, без да се местя аз, слагах бебето да легне върху възглавница. Така става на височината на "горната" гърда и суче добре.

Залъгалките и аз мислех, че тикаш някаква и готово, ама не би Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт