Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 605
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз започвам захранване. Моето навърши 5 м. и според мен кърменето не й достига. При нас алергиите са доказани и ще избягвам алергените. Единият лекар препоръча зеленчуци, а другият ориз. Аз клоня към ориз и с него ще стартирам.

Само се моля това дете да яде!

# 196
Аз започнах ранно захранване. Смятам, че направих правилен избор. Детето обожава пюретата, целият трепери като види купичката и лъжицата.

# 197
Аз започнах ранно захранване. Смятам, че направих правилен избор. Детето обожава пюретата, целият трепери като види купичката и лъжицата.
Това дори не мога да си го представя! Моето стисваше уста и до там, а сега яде само баница, хляб и прясно мляко...

# 198
Аз захраних на 5 м и малко. Добре потръгна, е в началото си беше малко зор като всяко начало, но месец и половина по-късно много му се услажда, няма нещо, което да не е харесал до момента.

# 199
Isa_pisa, замислих се аз за вашето бебе, което не знае какво да прави гърдите. Пробвала ли сте със силиконови зърна, за да прилича на шише или пък със сонда на гърда, така че да се осигури голям поток като шише, но да схване за какво за гърдите.
Моя приятелка беше цедила 6 месеца и тогава реши да пробва на гърда и бебето засука от раз и за това си мисля, че е възможно и при по-големичко бебе.
Замисляла съм се и аз...със силиконовите ме притеснява да пробвам, защото ме е страх да не намалее млякото.

Преди две-три седмици пробвах да предложа гърда, но малката гледа като голям камък и не захапва изобщо. Набутах някак си гърдата, гледа ме странно, поцелува я, захапа два-три пъти (вече е със зъби) и издърпа на ластик...явно прокапа малко мляко, че беше приятно изненадана и пак захапа, после ревна за шишето. Не ѝ идва инстинкта да засуче с хубав вакуум, само мачка. Това ме навежда на мисълта, че и със силиконови зърна пак ще е така.

Иса, позволявам си да се включа и аз, защото имам скромен опит със силиконовите зърна. Те бяха единственият начин да накарам бебето да засуче в болницата, защото не проявяваше никакъв инстинкт, беше свикнало много бързо с шишето. От силиконово зърно обаче започна да суче почти веднага (в началото постоянно й го държах и намествах, за да й е удобно). Първите две седмици я кърмих само с протектори, количеството на млякото ми се увеличаше всеки ден - определено не намаля от това (аз дори не знаех, че има такъв риск). Чак третата седмица го прочетох в блога на Хедра и започнах да ги махам, иначе сигурно и досега щях да ги ползвам. Бебето много бързо се ориентира без силиконово зърно на дясната гърда (любимата му), на лявата беше повече зор, но и там стана. Вярно, че в моя случай говорим за много малко бебе, но наистина смятам, че протекторите могат много да ти помогнат. Почти идентични са с шише, моите са на Philips Avent. Пробвай, от един път едва ли ще има негативни последствия. Успех!

# 200
  • над кукувичето гнездо
Слкептично съм настроена, но като имам време да ида да си купя, ще пробвам. Те имат ли размери, брой отворчета, различни форми?

# 201
Имат размери до колкото знам. За каналчета не знам, май едно имат. Има на различни марки и каучукови съм виждала някакви....в Хипо ги бях разглеждала един път. Ако не е проблем прежалването на 20 лева за тях, мисля че си заслужава пробването...може да сложи край на денонощното цедене.

# 202
  • над кукувичето гнездо
...и да сложи начало на денонощно кърмене. А баткото сигурно вече ще се върже за десния ми хълбок.
Тя наддава повече от него в тази възраст и все ми е чудно, ако беше на гърда от началото, дали щеше да е такова пухче както сега с ядене на корем от шишето, или щеше да е фин елеганс като батко си. Rolling Eyes

# 203
Ох денонощното кърмене е кофти упражнение. С първото бях адекватна нощем, но сега не. Неадекватна съм, направо се плаша понякога. Случвало се е нощем да задремвам докато кърмя и то седнала. Слагала съм бебето да спи след половината ядене и се чудя после защо реве, яло ли е, какво се е случвало до сега Grinning
За пухкавостта е интересно, но няма гаранция. Моите са кльощави и двете (второто, обаче, е слабичко червейче с големи бузи), но на приятелка вече трето само кърмено бебе е като топче, а има само 5-6 кърмения за денонощие и издържа по 12 часа да спи нощем...просто не знам как става. Мъжа ми се бъзика, че млякото ми е "диетично".

# 204
Иса, аз използвах стандартния размер на Филипс, с три дупки е той. 15 лв. струват зърната и ги има навсякъде, дори в някои аптеки.

Моята сага с рева на гърда продължава - ето, събота и неделя имахме прекрасни 11-12 кърмения на денонощие, по време на които тя не пищя въобще. Днес още сутринта започна да се гърчи и да плаче, почти не е яла цял ден. Сякаш иска да ми покаже, че понеделникът е гаден ден дори когато не ходя на работа... Вече нищо не работи, нито сешоар, нито прахосмукачка - нищо. Пищи, гърчи се, засуква за секунда, пуска с рев, мляко тече, всичко подгизва... Наистина не знам какво да правя. Ако това не се промени като поотминат коликите, ще се предам. Няма да издържа една година да водя войни за това хранене.

# 205
  • над кукувичето гнездо
Проследете дали може да има връзка с храна, която консумирате вие. Друго, което се сещам е по-силна струя в началото, щом пишете, че всичко подгизва. Пробвайте малко да изцедите преди да предложите.

Вана, с голямото така спях часове наред, надвесена над него, а той на звезда в скута ми, докато се събудя от болки в кръста. Когато ми писна, започнах да го взимам като се размрънка и лягах с него. При следващо размрънкване го местех от другата си страна. Ако се пада външна, слагах голяма възглавница под чаршафа между него и ръба на леглото, за да не пада. Тогава пък започнаха кошмарите, че е паднал от леглото, а аз се опитвам да го задържа, а като се събудя са само завивките в ръцете ми и изпадам в ужас, че е паднал и не реве. Осъзнавам, че съм сънувала чак като погледна от ръба и виждам, че не е на земята, а после и че си спи в креватчето и изобщо не съм го взимала. Хахава работа, а и често ми се случваше. И пак го предпочитах пред кърменето седнала.

# 206
Заради такива страхове взехме преграда за леглото. Върши перфектна работа, докато не може да става сам. После свалихме матраците на пода.

# 207
Не мога да кърмя легнала. Не успявам да се наместя, нито да наместя бебето. Опитвах няколко пъти, но не успявам. Иска ми се следобяд поне, за да дремна 15-тина мин докато яде.
rboracheva, бебето спало ли е през този ден. На мен ми звучи като много изморено бебе. Моето като иска да спи не иска и да помирише ядене, дори да не е яла. Прави същото, засуква за секунда и пищи та се къса. Вкъщи ме взеха за подигравка, защото аз едно си знам, да предложа гърда, ама с това бебе не и работят методите. Та като се наспи бебето днес пишете как е!

# 208
rboracheva, бебето спало ли е през този ден. На мен ми звучи като много изморено бебе. Моето като иска да спи не иска и да помирише ядене, дори да не е яла. Прави същото, засуква за секунда и пищи та се къса. Вкъщи ме взеха за подигравка, защото аз едно си знам, да предложа гърда, ама с това бебе не и работят методите. Та като се наспи бебето днес пишете как е!

Хм, наистина почти не е спала вчера, само половин час на обяд. А събота и неделя като яде спокойно, беше спала по цял ден. Сигурно има връзка. Ще насоча всички усилия към приспиване днес (през деня много трудно става, само в мен спи).

# 209
Относно силната струя. Моето бебе се давеше многократно и разбира се започваше да тече и да мокри.
Аз се справих по следния начин. Кърмете в по-легнало положение, например на легло и облегната на възглавница, като главата на бебето трябва да се пада по-високо от гърдата и като усетите силната струя дръпнете бебето и съберете това, което изтича на струйка в някакъв съд. Понеже при мен не изтичаха такива количества си слагах салфетка да поеме излишното и след това слагах пак бебето.
Иса, аз използвах стандартния размер на Филипс, с три дупки е той. 15 лв. струват зърната и ги има навсякъде, дори в някои аптеки.

Моята сага с рева на гърда продължава - ето, събота и неделя имахме прекрасни 11-12 кърмения на денонощие, по време на които тя не пищя въобще. Днес още сутринта започна да се гърчи и да плаче, почти не е яла цял ден. Сякаш иска да ми покаже, че понеделникът е гаден ден дори когато не ходя на работа... Вече нищо не работи, нито сешоар, нито прахосмукачка - нищо. Пищи, гърчи се, засуква за секунда, пуска с рев, мляко тече, всичко подгизва... Наистина не знам какво да правя. Ако това не се промени като поотминат коликите, ще се предам. Няма да издържа една година да водя войни за това хранене.
Относно протекторите. На авент според мен са с много големи дупки. Аз бих ви препоръчала на Нук, размер в зависимост от големината на зърната. Те са с по-малки дупки и при нас паснаха идеално. Препоръча ми ги акушерката в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт