Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 233
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Възможно е.

# 586
Ами до бебе е, при някои има проблем, при други не. Ако ще взимаш помпа на Медела към нея върви биберон Калма, който уж наподобява гърдата, но се иска усилие да се суче от него, т.е. според мен е хубав, но за по-голямо и заякнало бебе. Ако е с жълтеница, а те повечето са, и се уморява бързо не знам доколко ще може да суче от него. Аз бях в началото с Томи Типи с биберон наподобяващ гърдата и не съм имала проблем, но казват че има бебета, които свикват на шише и от едно ползване и после не искат да сучат, не знам. Аз се сдобих с обратния проблем - на 6 месеца толкова вече беше свикнал с гърда, че е зор да пробутам шише сега вече.

# 587
Мерси за съветите. Дано да имам кърма аз, че майка ми, леля ми и баба ми са имали много малко, за по 1-3 месеца, дано аз съм изключение.

# 588
Можеш да се върнеш назад в темите и да прочетеш, има много съвети за успешно кърмене още от болницата и после вкъщи.
Разгледай клипчета за пози за кърмене и правилна захапка.

Това, че роднините ти са нямали, няма абсолютно никакво значение и отражение върху теб и твоята кърма.

И не се поддавай на манипулации, че нямаш или не стига.

# 589
Много благодаря! Аз имам много коластра още от 6 месец, знам че не е признак за много кърма, ама аз си вярвам, че е и че ще имам много кърма и ше си курмя бебето. Благодаря момичера за съветите, ще прочета хубаво темите за кърмене!
Можеш да се върнеш назад в темите и да прочетеш, има много съвети за успешно кърмене още от болницата и после вкъщи.
Разгледай клипчета за пози за кърмене и правилна захапка.

Това, че роднините ти са нямали, няма абсолютно никакво значение и отражение върху теб и твоята кърма.

И не се поддавай на манипулации, че нямаш или не стига.

# 590
Прочети, да. На мен ми бяха много полезни.
Освен това можеш да прегледаш блога на Хедра.

# 591
По-скоро май са рядкост бебета, при които връви и шише и гърда с еднакъв успех. Повечето май като видят шишето и бързо им се услажда, а после отучването от шише е трудна и ревлива работа. И все пак от чисто икономическа гледна точка според мен няма смисъл предварително да купувате ел. помпа.  Вижте как ще потръгнат нещата, как ще са разходките, яденето, спането, пък тогава.
От опит казвам, че много ненужни неща се купуват и само хващат прах.

# 592
Моето постепенно забрави как се яде от шише и до ден днешен не знае какво да прави с биберон. Пие вода със сламка, преди да се сетя да му купя такава чаша даже изобщо не пиеше вода. Така че наистина по-добре да се изчака да се види как ще е и тогава да се правят толкова големи покупки.

# 593
Електра, на колко месеца даде чаша със сламка и как се прие, бързо ли се научи, нма ли опасност от задавяне? И аз вече се чудя какво да опитам, за да почне да пие вода.

# 594
Здравейте!
Ако въпроса ми не е съвсем за тук, моля да бъда извинена.

Имам дъщеричка на почти 5 месеца, която е изцяло на кърма.Но в последно време бебка ме използва за биберон.А стандартен биберон залъгалка не иска, изобщо!
Доста пъти се случва да лежа до нея и да си поцоква по час и нещо, направо докато се наспи.Или пък се пробужда през 15-20 мин. и търси с уста, направо се тресе.
Много е мила гледката, но се нуждая и от малко време за себе си или пък да си свърша някаква къшна работа.
Моля за съвет или поне малко кураж Simple Smile

# 595
  • София
Моето бебе е на 6 м. и е на път да ме побърка. Суче през деня на 2 часа, 2 часа и половина. Суче 3 мин. и се дърпа демонстративно. Спи два пъти по 40 мин.  След 18'00 суче много трудно и неефективно, заспива към 22'30 - 00'00 ч. И се буди на всеки час и половина, суче, но пак неефективно, а ме използва за успокоение. Сутринта към 6'30 вече ми идва да се гръмна.

# 596
Здравейте, напоследък плача на бебето ми идва в повече, а и имам хормонални проблеми, които ме правят допълнително изнервена. Имам периоди, в които се чувствам агресивна и искам да питам дали има някоя мама, която е била в моето положение? Дали е възможно да приемам успокоителни, например мента, глог и валериан, докато кърмя? Ще повлияе ли на количествата кърма или дали ще навреди по някакъв начин на бебето?

# 597
Здравейте!
Ако въпроса ми не е съвсем за тук, моля да бъда извинена.

Имам дъщеричка на почти 5 месеца, която е изцяло на кърма.Но в последно време бебка ме използва за биберон.А стандартен биберон залъгалка не иска, изобщо!
Доста пъти се случва да лежа до нея и да си поцоква по час и нещо, направо докато се наспи.Или пък се пробужда през 15-20 мин. и търси с уста, направо се тресе.
Много е мила гледката, но се нуждая и от малко време за себе си или пък да си свърша някаква къшна работа.
Моля за съвет или поне малко кураж Simple Smile

Биберони рядко искат кърмените бебета. Може да пробвате да приспите облечена, така че и да търси да няма, друсате, реве и така докато заспи. Няколко пъти така и ще спре да търси за спане. Но трябва да сте сигурна, че бебето не е гладно.

Моето бебе е на 6 м. и е на път да ме побърка. Суче през деня на 2 часа, 2 часа и половина. Суче 3 мин. и се дърпа демонстративно. Спи два пъти по 40 мин.  След 18'00 суче много трудно и неефективно, заспива към 22'30 - 00'00 ч. И се буди на всеки час и половина, суче, но пак неефективно, а ме използва за успокоение. Сутринта към 6'30 вече ми идва да се гръмна.

Почти като вкъщи е!  Аз гледам да направя и невъзможното, за да дремне между всички яденета и също така се старая да са минали поне 2 часа и половина от предното ядене, за да е по-изгладняла и да хапне по-добре. Установих, че само това помага. Друсам, правя се на шут, за да мине времето и ако вече нищо не помага храня, но гледам да е минало време, иначе хапва малко, след малко пак е гладна и така до безкрай.

Здравейте, напоследък плача на бебето ми идва в повече, а и имам хормонални проблеми, които ме правят допълнително изнервена. Имам периоди, в които се чувствам агресивна и искам да питам дали има някоя мама, която е била в моето положение? Дали е възможно да приемам успокоителни, например мента, глог и валериан, докато кърмя? Ще повлияе ли на количествата кърма или дали ще навреди по някакъв начин на бебето?

Мисля, че може да се пие, поне такъв спомен имам от блога на Хедра, прочетете и вие.

# 598
И аз съм пред полудяване днес - бебето ми категорично отказва да яде и се дере до скъсване от глад. На почти 3 месеца е. Вчера се изходи много пъти за няколко часа (зелено, последния път с две нишки кръв) и я заведох на лекар - изписа по половин смекта два пъти на ден. След като я изпи, бебето не ака 20 часа. Изходи се днес по обяд - и от тогава изобщо не иска да яде. Последните няколко дни имахме такива епизоди, но по-кратки, в крайна сметка се наяждаше. Днес отказът е пълен. Пея, шъткам, люлея, правя се на маймуна - не, та не, извива се, пищи и не иска да захапе. Не е недоспала - сега дремва за трети път днес, със спането е по график. Направо не знам какво да правя. Цедих се вече няколко пъти, за да не ми гръмнат гърдите. Страх ме е да не ми намалее кърмата от тази стачка. Какво мислите?

# 599
Цедете си и чакайте да мине. Аз не бих дала изцеденото, за да се предума да яде. Няма да седи така много време.

Общи условия

Активация на акаунт