Искам да кажа ... (148) през юли 2018

• 273 855
  • 6 054
  •   1
Отговори
# 120
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Хора, ако знаете насред лудницата какъв хляб опекох! Тоест хлебопекарната де, не аз. Grinning Като онази чабата в Хепи - отвън хрупкава, а отвътре мекичка душичка!  Сега ако я имаше и лещичката на Алина  и онез благинки, които Жаки изброи начело с масълцето, ммм, щастието щеше да ми е пълно! Bread Hocho Stew

Шугърче, Heart Kissing Heart Heart

Вилиандър, герой си ти! Blue Car Car Oncoming Automobile

Хер, и моите много се забавляват, аз затова и ги оставям да се наиграят. Ще подреждаме после. Nature Tent

# 121

Последно на БГ море бяхме на Серенити преди пет години, имаше тема в Туристическия и с повишено внимание четях мненията на Рая. Винаги съм била повече читател, от колкото писател. Почивката ни е август, така че целия юли ще сме на тръстиката.

Ауу, да не съм те подвела? Това е единственият хотел в който сме потретвали, толкова хубави спомени имам....2 години с компанията, после Никол работи там и ходихме при нея....пак бих хукнала без да се замисля, ама май се уляха с цените.

Никога не съм слагала картоф в лещата, защо се прави, след като има и брашно? На ситно ли се реже, да се развари ли е идеята? Последната, която варих в обикновена тенджера се развари преди да успее лука да се свари.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 14:25 от raja_nikol

# 122
В никакъв случай. Беше много добре, е мъжът ми мърморясва за липсата на паркинг, но на Черно море е така. И да анимацията беше супер - дъщерята беше на годинка и девет, но на дискотеката беше първа.

# 123
Тази червената леща не е ли за крем супи, казвали са ми, че много бързо се разварява, а в тенджера под налягане съвсем.

# 124
  • София
Абе на кое викате воденички? Това не е ли гръкляна на пилето? Какво му ядете на това, то не е ли само кокали Thinking Едно време, когато баба ми правеше супата с цяла кокошка, си спомням, че и това нещо съм го виждала, даже опитвала, но по мои спомени нямаше никакво месо, само залъгалка за оглозгване, ако си пада човек по такива неща...Ама така, като ви чета, започнах да се чудя да не съм аз нещо  в грешка?

# 125
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Предполагам картофът е за сгъстяване.
Баба ми също така правеше, пускаше по-голям картоф нарязан на четири, после го намачкваше.
Брашно никога не е слагала.
Аз също не слагам брашно в леща, боб, яхнии и супи.
Години наред готвя само червена леща, пасирам я и слагам шепичка булгур.
С малко джоджен и резен лимон става уникална.
Със Селесте сме писали заедно. Simple Smile Майка ми също не пасира.

# 126
  • Бургас
В грешка си, Белинда.

Червената леща така бързо и добре се сварява, че няма нужда да се прави на крем супа. С/без картоф става чудна. Винаги ме спасява, ако трябва бързичко да приготвя нещо за децата.

# 127
белинда, това ние го наричаме шейгун, не е същото за което говорим.

Воденичките ето ги.

Скрит текст:

и готови

# 128
Абе на кое викате воденички? Това не е ли гръкляна на пилето? Какво му ядете на това, то не е ли само кокали Thinking Едно време, когато баба ми правеше супата с цяла кокошка, си спомням, че и това нещо съм го виждала, даже опитвала, но по мои спомени нямаше никакво месо, само залъгалка за оглозгване, ако си пада човек по такива неща...Ама така, като ви чета, започнах да се чудя да не съм аз нещо  в грешка?

Шматка Grinning
Това е воденичка:
Скрит текст:

Другото е шийка или шайгун по нашия край. А писали сме заедно със Сесил

# 129
  • постоянно
Картофа в лещата предполагам се слага за " сгъстяващ ингридиент " , а не за да е "леща с картофи "

Майка винаги е готвила боб и леща в  такива тенджери и никога не са били измити на вкус .

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 14:57 от her_76

# 130
  • София
Вие ме убихте! А каква част от пилето е тогава тази воденичка? Въобще от пиле ли е Open Mouth
Много съм зле...

# 131
Честит рожден ден, Новинка! Да си много здрава, щастлива и обичана! 🍾🎂
Ах, колко обичам воденички ...

# 132
Здравейте, хич нямам време днес, обаче Фърлям по едно око на седмокласната тема и чакам заветното класиране Joy

Новинка, жива и здрава да си!

Аууу, воденички, като бях малка в супата бяха за мен, а за сестра ми дробчетата. Къде ме върнахте, от десетки години не съм яла Joy

# 133
  • София
Стомах било! Логично - нали мели=воденичка. Пилешки стомахчета! Нещо не ми звучи апетитно Worried Ама аз и шкембе не ям, явно съм сбъркана централно.

# 134
С червена леща се прави най-популярната, вероятно, крем-супа из арабския свят, във всеки ресторант я има, аз предпочитам да си я правя вкъщи, че то сега много мода, много фюжън, а аз съм старомодна.  Е, малко сме 50/50 почитателите й вкъщи, а и пО ми върви през хладния сезон, но ще дойде и нейното време вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт