УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 21

• 59 473
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Момичета един въпрос . Предстои ми да изляза в болничен вече за постоянно . Плаща ли се ? Йорданов ми каза да си нося амбулаторната карта , васерман и кръвна група .

# 286
Болничния не се плаща

# 287
  • Across the Multiverse
Секциото, когато се прави с местна упойка е манипулация. Операция става, като те интубират. И винаги съм се чудела как така с лека ръка лекарите го правят под пълна анестезия и го препоръчват дори. А жените се съгласяват без да имат идея за какво става въпрос.
По-голяма глупост скоро не бях чела.

А иначе секцио се прави все по-често, да (и то не само в България), но не може да обобщаваме, че е само защото много "лигли" мислят, че е по-лесно и го избират. И лекари, и пациентки се вкопчват в патологията на една бременност (а то все ще има нещо, макар и дребно). За едните това пести време, а времето е пари, за другите изглежда по-безболезнено и в крайна сметка се прави. Но винаги ще има и такива като мен, за които е било една малка мечта да родиш нормално, но е имало причина да не се случи.

# 288
Аз раждах нормално при д-р Георгиоски, препоръчвам го с двете ръце. Честно казано при Кироваков не бих отишла. Кабинетът му е в съседство с кабинет УНГ. Веднъж ходих при д-р Радославова там на преглед и само си представих да съм бременна, и да трябва да чакам, а до мен да има куп кашлящи и хремави хора...

# 289
Аз се следя при Кироваков и живот и здраве ще раждам при него след няколко седмици .Доволна съм ,но е много натоварен и отказва на приятелки.Да чукна на дърво не съм имала проблем с това ,че кабинета е до УНГ .Реално от всякъде може да хванеш някой вирус .Ангината не се предава по въздушно капков въздух ,а и продават маски в аптеките Simple Smile

# 290

ZlatkaBs, къде са тези достатъчно, че и кадърни лекари? Аз се сещам за 2-3 , като единия не приема вече пациентки и е пренатоварен/Кироваков/, Татарова изражда само с предварително уговорка и за добро следене на бременността трябва да си плащаш.....и то не останаха много други

За мен Йорданов е кадърен лекар, Татарова води женски консултации.И в крайна сметка, ако е нещо много завъртяно, Хубчев. Аз самата бях при Георгиоски и съм доволна, но самата бременност беше спокойна, затова посочвам само опитни.

# 291
Ангината не се предава по въздушно капков въздух ,а и продават маски в аптеките Simple Smile
За информация, тъй като явно не си запозната, най-често ангината се предава по въздушно-капков път, като причинители  могат да бъдат стрептококи и по-рядко стафилококи, пневмококи, бацил на Фриндлендер и др. Ангина е остро инфекциозно (бактериално или вирусно) заболяване. Права си, реално от всякъде може да се хванат вируси, просто там е такава средата, че не бих рискувала. Леко раждане ти желая.

# 292
  • Бургас
Вие оставете само УНГ. В съседство е и педиатричен кабинет с чакащи отпред сополиви и кашлящи деца. Като добявим и това, че въпросните кабинети се намират във вътрешен коридор без никакъв приток на какъвто и да е въздух, мазалото е пълно. Не бих стъпила повече на това място

# 293
Здравейте, мами. Решила съм да раждам естествено, освен ако не изникне някой проблем и ме интересува по време на раждането дали трябва да съм с нощница от болницата или може с моя? Също така дали изискват да се маха лака от ноктите на краката, задължително ли е да съм боса и дали има други такива изисквания? 😄😄

# 294
Това с лака за нокти го изискват повече , когато става въпрос за секцио и по-точно анестезиолозите държат да няма лак, тъй като един от показателите за влошаване по време на анестезия е посиняването на ноктите.

# 295
  • Бургас
Здравейте, мами. Решила съм да раждам естествено, освен ако не изникне някой проблем и ме интересува по време на раждането дали трябва да съм с нощница от болницата или може с моя? Също така дали изискват да се маха лака от ноктите на краката, задължително ли е да съм боса и дали има други такива изисквания? 😄😄
За нощницата както решиш. Аз реших да съм с болнична, за да не си цапам моята. Лак може да имаш,  както и да си обереш чорапи.
Аз не разбирам това с лака. Преди 5 дни ме оперираха /махаха ми жлъчката/ и никой не ми е казвал нищо за лака

# 296
  • Бургас
Сега всичко следят на монитор....така, че - не, не искат, аз бях и с пернаментен, нямаше как да го махна и да искат

# 297

За нощницата не знам, ама за лака знам- на краката не се маха. Само на ръцете е добре да няма лак, защото ти слагат на пръстите пулсоксиметър, който измерва кислорода в кръвта и ако имаш лак, особено ако е гел лак, данните не са коректни. Пулсоксиметърът, разбира се, е свързан с монитор Wink Никой не гледа дали ти посиняват ноктите. Дори и на училището за бременни са категорични, че е добре да нямаш лак. Е, ако си с лак, ще си я карат както дойде, то е ясно, че няма да ти търсят маникюрист Simple Smile

# 298
Колко време след раждане със секцио ти дават бебето ?

# 299
Момичета, в 36 седмица с контракции на 10 мин. Имам уговорка за операция с д-р Ирмов ( предишно секцио преди две години). Звънах в болницата дежурен бил д-р Илиев. Нищо не ми говори този доктор.
Спред вас какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт