УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 21

• 59 251
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте. Едва ли има някой,който иска да стои в болници и аз не искам да кажа нищо за самата болница,тъй като моят повод да съм там беше много неприятен.Но искам да кажа,без да правя реклама или нещо такова,че дължа живота си в момента на доцент Хубчев и едва ли някога ще мога да се отблагодаря за бързата реакция и неговият професионализъм. Наистина не беше безплатно,но смятам че в моят случай ( извънматочна бременност) парите са последното нещо,за което трябва да се мисли.Аз мразя болници и престоя в тях най-вече,но отношението на всички от санитари,сестри,лекари до доцента беше много добро според мен.Никога няма да забравя тази болница и най-вече лекаря,който ме спаси.Благодаря!

# 721
По друг повод (за дадена известна лаборатория) но защо трябва все да е така Dizzy Face ...да ги издирваш,да чакаш 😣 все да ги буташ да си свършат работата...
А това за тези пари за секцио и да няма един шкаф съм без думи...
Аз бях също на антибиотик със система след раждането и върнах бебето в отделението бях отпаднала и с т.не бях в състояние да го гледам😢😔.. (бях в друга болница)

# 722
Мария Стойкова, малко объркано сте написали пост-а си! Какво значи легло за нормално раждане в родилно??? Преди да родят всички родилки се слагат в предродилна зала на тонове. Имали сте „някакво“ възпаление...Не звъннахте ли на звънеца, не Ви ли обърнаха внимание, щом Ви се е подула ръката. Аз родих 3 деца в тая болница и за щяло и нещяло звънях и винаги се отзоваваха!

# 723
Лежала съм много пъти в родилното и то по неприятни причини.Никога не съм имала каквито и да е било оплаквания.Който има претенции за пари има и държавни болници.Незнам какво сте очаквали не е хотел с удобства.Радвайте се ,че сте здрави и всичко е минало добре другото са бели кахъри. ☺

# 724
  • Бургас
Легло за нормално раждане е такова без дистанционно. От него след секцио се става много по-трудно, особено първите дни. Жената явно има предвид родилното отделение на 4 етаж. Там стаите за секцио са с 2 легла, управляват се с дистанционни - изправяш и си вдигаш гърба, ако искаш до седнало положение. Така ставането е много по-лесно.

На моето легло втория ден се развали механизма. Обадих се, дойдоха и го оправиха. Минаваха да питат как сме и дали имаме някакви забележки. 10 дни бях в болницата и освен от гадната храна, от друго не мога да се оплача аз. А свижданията бяха забранени заради Ковид и се налагаше да я ям, тъй като нямаше как да ми донесат друго.

# 725
Ни най-малко имам проблем за парите бих дала и повече само и само всичко да е наред отидох там заради добрата неонатология,просто на мен престоя ми небеше без оплаквания, толкова ли Ви е невероятно!!!!! “Някаквото” ми възпаление ми беше по време на самата операция и заради него ми слагаха антибиотик по два пъти на ден и аз ли трябва да казвам на сестрите че абокат не се държи толкова време на едно място.И никъде в поста си не съм написала че са ме настанили в предродилна зала на високо легло, щом става въпрос за раздвижването след това за предродилна ли говоря Г- жо emeka???Оооо трябвало е да напиша легло за нормално родили:joy: както и да е написах поста си за да преценят бъдещите родилки дали да изберат тази болница,защото с нищо не се различава от държавна ,освен с неонатологията макар че в Стара Загора също е добра и е държавна.

# 726
Mariq Stoikova 666823 винаги можете да пуснете жалба долу на регистратурата. Все пак не малко пари се плащат и е редно, ако пациент не е доволен, болницата да е уведомена за това. Вярвам, че това ще помогне да си увеличат качеството на предлаганата услуга.
Аз лично го направих след като имаше неща, които не ми бяха казани нито когато постъпвах в болницата, нито на деня на отворените врати когато ходих, и сега уж този проблем (в моите очи) са го оправили, но дали наистина е така предстои да разбера.

# 727
  • Бургас
Родих в Девата на 27.07.2020 г. -спешно секцио.Незнам каква е политиката на болницата, но пак ми взеха 1080 лв. без избор на лекар.Качиха ме в родилно и ме настаниха на легло за нормално раждане ,след това на раздвижването се примъквах като настъпан червей УЖАС. Леглото беше до прозореца без шкафче ,но аз се размрънках и евала донесоха ми.Оперира ме д-р Татарова ,имах някакво възпаление и се налагаше антибиотик за 5 дни, никой не ми смени абоката и накрая ги молих да ми го махнат,защото неможех да държа бебчето с подутата ръка.На 4 ден решиха че ще чистят основно стаята и ме преместиха в друга стая,там леглото ми “О чудо” имаше дистанционно а мен само къде не ме сложиха на легло с пружина.Това обаче не ми беше най-големия проблем, когато са ми издавали болничния след раждане ,са го объркали и ми го върнаха от НОИ.Звъня им аз и от там ми казват “ Ами Госпожо секретаркта работи до 16 часа” и тогава подпалих “Заради ваша грешка ще обикалям(от Ямбол съм) и плюс това вече съм и с бебе “ казаха ми звъннете след малко,звъня аз вдига друг айде наново се обяснявам.В крайна сметка мъжът ми си взе почивен ден от работа и отиде в Болницата на годината Triumph и още в 8 сутринта и от там му казват ще чакате до  14 след обяд ,той също пали от четвърт и им казал заставам тука пред входа и искам да ми покажете секретарката коя е Laughing заради ваша грешка ще бия път и ще вися до 14 и след 30 мин болничния беше издаден.Малко звучи като екшън но това заслужават, вместо да влезнат в положение продължават да се подиграват,даваш 1000 лв а в България това се предполага че ще получиш отношение.

На 27 юли сте родила и чак сега се оплаквате и то тук, това е меко казано несериозно. Още докато сте в болницата е трябвало да коментирате какво не е наред с управата, за да се вземат адекватни мерки.

# 728
И аз се чудих за датата и оплакването, ама то туй да беше 😁

# 729
  • Бургас
Болницата е с много малък капацитет от към леглова база. И аз двата пъти лежах на леглото под прозореца. Не е удобно - шишета с вода, телефон и пр вещи са ти над главата. Същевременно плащаш за подобрени условия или там какъвто е термина наравно с останалите, които имат телевизор и нощно шкафче. Като родих вече бях на нормално легло

# 730
Здравейте,
В седми месец съм и до скоро се следих ЦРЗ Надежда в София, но вече въм при доц Ирмов в Св София, съоветно смятам да раждам в Дева Мария. През цялата бременност бях с нагласа за естествено раждане , но и следящият ме в София и доц Ирмов ме посъветваха за секцио, тъй като бебето расте 3 седмици напред, с ниска плацента и хронична дископатия съм, а и бебчето е ин витро. Та сега съм в голяма чуденка (знам че има още време,но...).
Интересуваме всички лекари в Дева Мария ли правят секциото по метода на Щарк? Така или иначе искам Ирмов да ме изражда, но ако той не може да ме поеме , мога ли да разчитам, че ще съм със щадящото секцио и при друг лекар?
И също и при секцио ли е 3 дневен престоят, който е включен в цената?

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 17:45 от ellina90

# 731
Здравейте,
В седми месец съм и до скоро се следих ЦРЗ Надежда в София, но вече въм при доц Ирмов в Св София, съоветно смятам да раждам в Дева Мария. През цялата бременност бях с нагласа за естествено раждане , но и следящият ме в София и доц Ирмов ме посъветваха за секцио, тъй като бебето расте 3 седмици напред, с ниска плацента и хронична дископатия съм, а и бебчето е ин витро. Та сега съм в голяма чуденка (знам че има още време,но...).
Интересуваме всички лекари в Дева Мария ли правят секциото по метода на Щарк? Така или иначе искам Ирмов да ме изражда, но ако той не може да ме поеме , мога ли да разчитам, че ще съм със щадящото секцио и при друг лекар?
Престоят при секцио е 5 дена. Вече за метода, по който оперират мисля , че всички го правят по един и същи начин. Аз раждах секцио- не при др Ирмов, но пак се възстанових буквално за няколко дни. Познавам жени раждали в Окръжна болница и начина на шиене е различен от този, по който аз бях зашита(имах само един конец, а не няколко шева)+по-лекото възстановяване,  предполагам, че всички в Девата оперират по метода на Щарк.

# 732
Всеки един АГ извършва секцио по метода на Щарк. Вчера ги питах
Здравейте,

# 733
  • Бургас
Искам да отида на консултация за евентуална операция при Хубчев, кога приема, как става записването

# 734
  • Бургас
Какво значение има, че детето е ин витро за начина на раждане

Общи условия

Активация на акаунт