УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 21

• 59 299
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Близнаците са на 2.4г вече Simple Smile

# 661
Благодаря, момичета. Още нещо искам да ви питам, в сайта на болницата, към родилно отделение са изброени всички лекари,които работят там. Има обаче няколко имена, които изобщо не се споменават в темите. Те израждат ли или само Хубчев, Ирмов, Йорданов, Ангелов, Георгиоски и Татарова водят раждания?

# 662
Близнаците са на 2.4г вече Simple Smile
Нещо съм объркала никовете май 🙈😁

Ковачева и Минчев също израждат там.

# 663
  • Бургас
Ковачева преди години не беше ли завеждаща на патологията в Окръжна?

# 664
  • Across the Multiverse
Благодаря, момичета. Още нещо искам да ви питам, в сайта на болницата, към родилно отделение са изброени всички лекари,които работят там. Има обаче няколко имена, които изобщо не се споменават в темите. Те израждат ли или само Хубчев, Ирмов, Йорданов, Ангелов, Георгиоски и Татарова водят раждания?

Тези изброените водят раждания, да. Кажете кои други имена визирате, за да опитаме да ви отговорим ...

# 665
Да, съгласна съм, че паниката е излишна в случая. Но смятам, че е редно да ходят с маски при обявена грипна епидемия. Както и да е, моето приемане отпадна.
Имам друг въпрос, тъй като съм от Ямбол в момента ходя при д-р Ангелов, като тази или другата седмица ми предстои записване на женска консултация. Естествено чувам много полюсни мнения за него тук в града, та искам да попитам и вас с какви впечатления сте. Ако не дай боже се случи нещо по време на раждане, той може ли да реагира адекватно?
Много се замислям дали да не се запиша на ЖК при Георгиоски, той в Дева Мария ли води женските консултации? За него в темата чета само добри отзиви и сякаш бих била спокойна да раждам при него, но някак не върви да се следя при Ангелов, а да избера за раждане Георгиоски...

Здравейте,Георгиоски е много добър и приятен като човек,но откъм раждане не съм много сигурна.Знам,че много бързо навива момичетата да раждат секцио,не че нещо аз също съм родила секцио и то не по медицински причини,но ако държиш да родиш нормално трябва да го имаш това в предвид.Иначе държанието му и всичко останало с пациентките е супер.Най-много можеш да разчиташ ако стане нещо по време на раждане(дай Боже да не става)на д-р Татарова.Тя е много добър специалист и то доказал се в практиката.Тя води и  много рискови бременностти.Да не говорим,че винаги можеш да си смениш лекаря ако нещо не ти допада.

# 666
Момичета, влизам да Ви споделя нещо, което ако аз бях прочела преди няколко месеца вероятно щеше да промени живота ми.
Ще започна от това, че и аз като Вас съм преглеждала тези теми и съм се вълнувала кой лекар да избера и коя болница. Е, спрях се първо на лекар, а оттам и на болницата в която изражда. Избрах д-р Георгиоски. Защо? Защото четох, че е много мил и отзивчив. И не съжалявах до последно. Не съжалявах, защото наистина е изключително внимателен и спокоен. Когато идваше на дежурство в болницата/ докато лежах там за задържане/ си казвах "Слава Богу, че е тук, обичам го този човек! Всичко ще е наред! ".
Уви, нищо сега не е наред. Сега разбирам колко глупаво съм разсъждавала. Имам доверие на някого само затова, че се държи мило...Но това не е достатъчно, мили момичета, защото родих своите момчета преждевременно - 27+6г.с. Бях бременна с близначета. А защо ги родих толкова рано? Защото не е важно лекарят Ви да бъде мил с Вас, а да Ви проследява бременността отговорно. Особено когато се касае за рискова бременност, такава каквато беше моята и каквато по принцип е многоплодната. Имах проблеми през цялото време - сериозни прокървявания в 6 и 11 г.с., последвали чести зацапвания за които получавах уверение, че не са притеснителни щом не са обилни...  Започнах да посещавам и друг гинеколог, на който между другото съм изключително благодарна и това е д-р Мануелян. Тя, а не проследяващият ми бременността измери шийката ми - нещо което задължително се следи при такава бременност. Тя, а не той, установи, че има скъсяване. Тя, а не той, ме консултира какво да предприема тогава.
Много мога да Ви разкажа и за неонатологията в Дева Мария, за милите хора и там, но повярвайте ми, ако бременността Ви е рискова и е възможно да родите преждевременно, последното нещо от което ще се нуждаете е любезността на лекарите. Бягайте, момичета към болниците в които имат опит с недоносени деца, към онези болници в които успешно извеждат такива деца и за тях не се изливат задължително хиляда статии само защото пиарът е важен!
Тези дни попаднах на коментар от една майка, която споделяше за своя лекар, който предвид рисковата бременност я е насочил към София. Казал ѝ е, че той и всеки друг може да я оперира, но шансът за децата е по-голям там където са най-добрите неонатолози. Майката изказваше благодарността си към този лекар, който за жалост не е моят. Моят прецени, че въпреки проблемите няма да родя преждевременно, или че в тяхната болница са достатъчно компетентни, за да се справят с толкова недоносени деца, или просто не му пукаше/в последното все не ми се иска да вярвам/. Но факт е, че видях как моите момчета се бориха за всеки свой дъх и как загубиха битката... Жестока битка не малко дни! Непредвидима и несправедлива битка! Не допускайте да я познаят бъдещите Ви деца!
Никога не съм била за хейт, надявам се просто да помогна...

# 667
Момичета, влизам да Ви споделя нещо, което ако аз бях прочела преди няколко месеца вероятно щеше да промени живота ми.
Ще започна от това, че и аз като Вас съм преглеждала тези теми и съм се вълнувала кой лекар да избера и коя болница. Е, спрях се първо на лекар, а оттам и на болницата в която изражда. Избрах д-р Георгиоски. Защо? Защото четох, че е много мил и отзивчив. И не съжалявах до последно. Не съжалявах, защото наистина е изключително внимателен и спокоен. Когато идваше на дежурство в болницата/ докато лежах там за задържане/ си казвах "Слава Богу, че е тук, обичам го този човек! Всичко ще е наред! ".
Уви, нищо сега не е наред. Сега разбирам колко глупаво съм разсъждавала. Имам доверие на някого само затова, че се държи мило...Но това не е достатъчно, мили момичета, защото родих своите момчета преждевременно - 27+6г.с. Бях бременна с близначета. А защо ги родих толкова рано? Защото не е важно лекарят Ви да бъде мил с Вас, а да Ви проследява бременността отговорно. Особено когато се касае за рискова бременност, такава каквато беше моята и каквато по принцип е многоплодната. Имах проблеми през цялото време - сериозни прокървявания в 6 и 11 г.с., последвали чести зацапвания за които получавах уверение, че не са притеснителни щом не са обилни...  Започнах да посещавам и друг гинеколог, на който между другото съм изключително благодарна и това е д-р Мануелян. Тя, а не проследяващият ми бременността измери шийката ми - нещо което задължително се следи при такава бременност. Тя, а не той, установи, че има скъсяване. Тя, а не той, ме консултира какво да предприема тогава.
Много мога да Ви разкажа и за неонатологията в Дева Мария, за милите хора и там, но повярвайте ми, ако бременността Ви е рискова и е възможно да родите преждевременно, последното нещо от което ще се нуждаете е любезността на лекарите. Бягайте, момичета към болниците в които имат опит с недоносени деца, към онези болници в които успешно извеждат такива деца и за тях не се изливат задължително хиляда статии само защото пиарът е важен!
Тези дни попаднах на коментар от една майка, която споделяше за своя лекар, който предвид рисковата бременност я е насочил към София. Казал ѝ е, че той и всеки друг може да я оперира, но шансът за децата е по-голям там където са най-добрите неонатолози. Майката изказваше благодарността си към този лекар, който за жалост не е моят. Моят прецени, че въпреки проблемите няма да родя преждевременно, или че в тяхната болница са достатъчно компетентни, за да се справят с толкова недоносени деца, или просто не му пукаше/в последното все не ми се иска да вярвам/. Но факт е, че видях как моите момчета се бориха за всеки свой дъх и как загубиха битката... Жестока битка не малко дни! Непредвидима и несправедлива битка! Не допускайте да я познаят бъдещите Ви деца!
Никога не съм била за хейт, надявам се просто да помогна...

Съжалявам много за това което сте изживели ти и твоето семейство.
Аз също като теб бях заблудена от мило отношение и.т.н ,но не осъзнавах понеже ми беше първа бременност колко отвеян и не толкова отговорен е др Минчев в същата тази болница.И аз получих много мило отношение от всички ,но в такъв момент за какво ми е..когато си изгубил най-чаканото. Все си мисля,че ако беше по- внимателен и отговорен нямаше да се стигне до там...но уви. Желая ви здраве и всичко добро занапред.

# 668
Съчувствам ви сърдечно! И благодаря, че споделихте.
Един от най-прехвалените лекари само заради милото му отношение... И аз имам загуба при него, без изясняване на причините. За безпроблемна бременност може би е ОК, но за рискова такава не бих му се доверила повече.
Желая ви сила!

# 669
Съжалявам за загубата ти! На мен също Георгиоски ми правеше добро впечатление, но не съм се следила при него. Последната ми рискова бременност я водих при Татарова и отделно във Варна за други изследвания. Ако не се бях следила във Варна, не бих се доверила изцяло на гинеколог от Бургас. Пожелавам ти успех със следващата бременност!

# 670
Съжалявям за загубите ви Sad бъдете силни.
Желая ви скоро да се радвате да здрави бебчета.🍀

# 671
  • Бургас
Съжалявам за това което сте преживели.
Аз не случайно "хваля" др. Татарова. Може да е намусена, неразговорлива..., но при втората загуба в ранни месеци, директно ме препрати към други специалисти, добри в тази област. Следи ме изкъсо дали изпълнявам всичко което са ми назначили. Понякога даже ме критикуваше, но и имах пълно доверие и на четвъртия опит, родих моето малко момченце. Не се отчайвайте. Вяра и сила ви пожелавам!

# 672
  • Бургас
Ужасно съжалявам 😥
За Гергиоски винаги съм казвала, че може да е много мил, но няма достатъчно опит и не става за проследяване на рискови бременности. В този град, от години се доверявам само на Татарова. Тя ми беше препоръчана именно от момиче с рискова бременност.

# 673
За съжаление истината е, че лекарите са хора. Хора, които имат кофти ден. Хора, които допускат грешки (за съжаление техните грешки са в наш ущърб). Хора, които си избират дали даден пациент им допада или не и т.н. Всеки лекар в кариерата си има и недоволни пациенти.
Аз съм изключително Недоволна от д-р Татарова. Прехвърлих се при нея, защото много четох за нея, че е привърженичка на естественото раждане, че е невероятен специалист ... Бях с доста проблемна бременност и проблемно зачеване. Лекарите в София си мислех, че прекаляват с изследванията и лекарствата, но сега си давам сметка, че само там се справят с проблемни бременности. Та още при първата ни среща не ми направи добро впечатление. Не ми измери шийката (въпреки, че й казах, че от 3 месеца ми е проблемна и се взимат мерки). Още в началото ми каза: "Естествено забрави!". Пусна ми изследвания. Дори аз разбрах, че в урината ми има нешо нередно, ама тя каза всичко е ок. После като раждах няма да коментирам отношение. Но накрая ми каза, че толкова бързо са ми се спукали водите и съм родила 2 дена след влизане в 9-тия месец, защото съм имала инфекция. Можех да си донося още малко бебчето. Да не се налага след това да лекуват и него и мен с антибиотици. Явно като съм й носила изледванията съм я хванала в кофти настроение.
Благодарна съм, че и двете сме живи и здрави. Но, ако си бях останала в София нещата щяха да са различни.

# 674
Защото на УМБАЛ неонатологията е много добра, в Девата нямат добра неонатология, поне в сравнение с УМБАЛ.

Глупости, най-добрата неонатология е в Девата, поне до скоро (до преди да родя се интересувах) неонатологията в УМБАЛ беше по-ниско ниво от това на Девата според министерството.

И това ниво какво Ви дава? Да Ви кажа ли аз майка на починали бебета там?

Общи условия

Активация на акаунт