УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 21

• 59 345
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Искам да отида на консултация за евентуална операция при Хубчев, кога приема, как става записването
По добре се обадете и питайте по телефона на болницата.Иначе между 11 и 12 на обяд,но незнам дали е за всички или само за негови пациенти,тъй като и аз съм оперирана при него и ходя тогава.Ако е за операция, (лапароскопия или нещо по така) мисля че когато и да отидете и при който и от лекарите да сте ще ви насочат към него. Но по-добре да имате уговорка,тъй като си е доста зает.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 19:22 от Jaienvie

# 736
  • Бургас
Какво значение има, че детето е ин витро за начина на раждане
Жената е писала, че не е само това причината - "с ниска плацента и хронична дископатия съм", което си е достатъчен повод за секцио. Гарантирам, че д-р Ирмов не би държал за секцио, ако няма основателна причина за него. Аз исках да раждам с операция, но той до последно настояваше да съм нормално, тъй като няма предпоставка да ме оперира. И накрая си родих нормално и изобщо не съжалявам, че му се доверих.

# 737
Жената е писала, че не е само това причината - "с ниска плацента и хронична дископатия съм", което си е достатъчен повод за секцио. Гарантирам, че д-р Ирмов не би държал за секцио, ако няма основателна причина за него. Аз исках да раждам с операция, но той до последно настояваше да съм нормално, тъй като няма предпоставка да ме оперира. И накрая си родих нормално и изобщо не съжалявам, че му се доверих.

А при него ли се водихте на ЖК?
Аз много искам да го избера, но не знам дали ще приеме...

# 738
Повечето лекари считат ин витро за рискова бременност, дори да протича нормално 🤷 В Окръжна правят само секцио при ин витро забременяване, това е и една от причините да не желая да раждам там. В Дева Мария поне имам право на избор, стига показателите да не се задържат в полза на секциото

# 739
  • Бургас
Това да, но останалото 🙄 Моя приятелка роди нормално ин витро заченато бебе.

# 740
  • Бургас

Защо да не приеме?
Най-добре си запазете час и говорете с него.
Аз си следих цялата бременност при друг, но се случиха разни неща накрая и Ирмов ми направи секциото. Много съм доволна от отношението и вниманиеето, което ми обърна.

# 741
  • Бургас

Да, при него следях бременността си. Това обаче няма значение, ако преди термина го посетите и говорите с него, че желаете той да Ви води раждането, не вярвам да откаже. Успех Simple Smile

# 742
Някой знае ли дали се прави цветна снимка на тръби в болницата.И кой я извършва,ако се прави.Благодаря.

# 743
Привет,
моля някоя мама да сподели ако е раждала наскоро със секцио в Дева Мария как процедират с бебето след операцията. Дават ли го веднага ако го поиска майката (ако е в съзнание и се чувства добре ), или чак след като премине упойката?  Оставят ли го през деня и през нощта?
Звънях на рецепцията вчера и орговорът беше доста уклончив, затова Ви моля да споделите личен опит!
Благодаря предварително!

# 744
  • Бургас
Раждах секцио с пълна упойка през април. Около 2-3 часа след операцията ме свалиха на 4 етаж и ми показаха бебето. На следващия ден също ми я доведоха за малко и я върнаха в неонатологията. На третия ден сутринта вече ми я дадоха и си беше денонощно с мен. Питаха ме дали да я взимат вечер, но отказах. На другото момиче в стаята взимаха бебето от 12 вечерта до 6 сутринта, по нейно желание. Памперсите си ги сменяхме сами, те само къпят бебетата по веднъж на ден. Памперси, дрехи и мляко носеха, колкото е необходимо. Вземете си само голям пакет мокри кърпи.

# 745
Браво, преди не беше позволено да им се сменят памперси, защото гледали какво е акото. Също така и след 00ч ги взимаха задължително. Харесва ми че вече може да имаш избор.

# 746
  • Бургас
Момичета, имам час за операция следващата седмица, какво трябва да си нося в болницата, какво ще ми трябва, освен нощница и чехли, вода, храна да си нося ли

# 747
Раждах секцио с пълна упойка през април. Около 2-3 часа след операцията ме свалиха на 4 етаж и ми показаха бебето. На следващия ден също ми я доведоха за малко и я върнаха в неонатологията. На третия ден сутринта вече ми я дадоха и си беше денонощно с мен. Питаха ме дали да я взимат вечер, но отказах. На другото момиче в стаята взимаха бебето от 12 вечерта до 6 сутринта, по нейно желание. Памперсите си ги сменяхме сами, те само къпят бебетата по веднъж на ден. Памперси, дрехи и мляко носеха, колкото е необходимо. Вземете си само голям пакет мокри кърпи.

Благодаря за информацията, Мария!
Изглежда, че първите 2 дни бебето пак стои изолирано от майката (Вас в случая).
Имаше ли медицинско основание да Ви я дадат чак на третия ден, например Вие или бебчето да не сте се чувствали добре?  Как стои въпросът с кърменето при това положение?

# 748
  • Бургас
elinor_t, моето секцио беше в 11 часа. Още на същия ден, 6 часа след операцията дойдоха да ме раздвижват, но едва не паднах след се изправих на краката си. Много ми се виеше свят и при всеки опит да стана ми причерняваше. Аз сим имах проблеми с хемоглобина цяла бременност. След раждането ми беше около 90, а кръвното 80/40. Казаха ми да изям един шоколад, като го смуча по малко, да пия вода и на следващия ден нов опит.
На втория ден също ми прималяваше, но значително по-малко. До  обяд вече успявах да стигна сама до тоалетната и да се движа из стаята. Тогава ми свалиха каъетъра, но все още бях доста отпаднала. Общо взето трябва поне малко да се възстановиш, за да можеш сама да се грижиш за бебето. Кърменето започна едва от третия ден. До тогава я хранеха с АМ, но и кърмата ми не беше тръгнала преди това. Откакто ми я оставиха до сега, вече почти 5 месеца дъщеря ми е само на кърма. Не е близнала повече АМ. В болницата връщах това, което ми носеха, а тя още тогава започна да наддава. Не се притеснявай за кърменето и от това, че 1-2 дни ще дават мляко.

bur02, носи си тоалетни принадлежности, мокри кърпи. Относно храната - аз си носех шоколади и крекери и ми свършиха много добра работа. Може да вземеш и лукчета, ако си с пълна упойка и те дразни гърлото. На мен не ми трябваха, но момичето в стаята доста я болеше.

# 749
Здравейте!
Разбрах, че доктор Ирмов е единственият доктор в Бургас, който прави секцио по метода Щарк (не реже мускулите)
Някой има ли впечатления, които може да сподели?

Общи условия

Активация на акаунт