СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 699
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
Без коментар

1. Има грешки в балообразуването само на две училища - ТУЕС и " Джон Атанасов"
2. Открита е грешка е за паралелка в НПМГ.
3. В края на деня е намерен проблем в паралелка в СГСАГ.
4. В принципа на системата водещо е желанието, а определящ е балът. Тоест, ако едно дете със по-нисък бал обаче е записало на първо място училище, в което има шанс да се класира...то може да измести друго, което е записало това училище примерно на десето място, но е със по-висок бал.( минута 6:50)

Просто не знам какво да кажа...

Тази жена не знае какво говори и къде се намира! Според мен изобщо не е наясно със схемата на приема и рецитира, без разбиране, едни думички, които някой й е казал, докато се подготвя за интервю. Сега остава министъра да излезе и да оняви, че класирането в София се прави на други принципи, от общите за страната! Идиоти!
От тия вдигнах кръвно 145 на 110. Не се шегувам... Сега пих лекарство и чакам да ми просветне.

# 1 816
Тая Кастрева допреди 2 седмици се обясняваше за приема на първокласниците (където влияе поредността на желанията и уседналостта), та си е забравила миналогодишното стихче за седмокласното класиране... ама да си ги беше попреговорила от вчера следобяд... цяла нощ имаше да си прегледа схемата и алгоритъма Smiling Imp

# 1 817
Скрит текст:
Без коментар

1. Има грешки в балообразуването само на две училища - ТУЕС и " Джон Атанасов"
2. Открита е грешка е за паралелка в НПМГ.
3. В края на деня е намерен проблем в паралелка в СГСАГ.
4. В принципа на системата водещо е желанието, а определящ е балът. Тоест, ако едно дете със по-нисък бал обаче е записало на първо място училище, в което има шанс да се класира...то може да измести друго, което е записало това училище примерно на десето място, но е със по-висок бал.( минута 6:50)

Просто не знам какво да кажа...

Тази жена не знае какво говори и къде се намира! Според мен изобщо не е наясно със схемата на приема и рецитира, без разбиране, едни думички, които някой й е казал, докато се подготвя за интервю. Сега остава министъра да излезе и да оняви, че класирането в София се прави на други принципи, от общите за страната! Идиоти!
От тия вдигнах кръвно 145 на 110. Не се шегувам... Сега пих лекарство и чакам да ми просветне.

Тяхното кръвно трябва да вдигнем, ами не е лесно! Как пък малко не се срамуват или притесняват, сътвориха куп идиотщини, изнервиха хората, дрънкат простотии с апломб и кухо самочувствие по тв и всичко си е наред, и проблем нЕма, какво пък толкова. Да подават оставки и през ум не им минава. 

# 1 818
  • На планетата Земя
Ето с това извинение ще минат ....

04.07.2018
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,

От името на екипа на Регионално управление на образованието и Областната комисия за информационно осигуряване и класиране на учениците след завършено основно образование, ПОДНАСЯМЕ СВОИТЕ ИЗВИНЕНИЯ във връзка с причиненото Ви неудобство на 03.07.2018 г., поради възникналия технически проблем при класиране на Вашите деца!

Уверявам Ви, че РУО – София-град работи целенасочено, за да осигури най-добрите условия за обучението и възпитанието на нашите деца, включително като взаимодейства с родителите чрез разработена система за партньорство при разнообразни форми за комуникация и включване на родителите във всички планирани дейности на училищата, насърчаване на тяхната инициативност за постигане на целите на обучението, развитието на интересите и способностите на учениците.

В духа на нашето партньорско взаимодействие Ви напомням, че до 06.07.2018 г. включително, е необходимо да се отиде в училището, в което е класиран кандидат-гимназистът и да се запише, ако това е Вашият избор.

Ако ученикът е приет по различно от първото си желание можете да подадете заявление за участие във втори етап на класиране в училището, в което е класиран. На второ класиране ученикът може да запази позицията си от първо класиране или да се придвижи на по-предно свое желание. В този случай не се запазва мястото от първо класиране.

Ако на първо класиране ученикът не е приет никъде участва автоматично във втори етап.

ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ!

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

# 1 819
  • София
Инж. д-р Дидева, няма как да я разбереш госпожата. Трябва поне едно доц. да добавиш отпред и тогава пак да опиташ..., не е сигурно, че ще успееш.
Ужас може ли да е толкова зле тая ...

А аз се дивих на нашата директорка, че на въпроса какъв език се изучава по Информационни технологии (паралелка Софтуерни науки отговори) : "Английски" , на уточнението: "Какъв програмен език?" Отговорът бе: "Не знам"

# 1 820
  • София
Малееее, Дидева! Три пъти го връщам, че слушам и не вярвам на очите си! Flushed А ние се чудим, че продължава да се задава този въпрос от родители за N-ти път и никой не чете текста в червено на първа страница.
"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!" Weary

# 1 821
      Аз това се чудя, как мазно, мазно говори, още сутринта като я гледах, писах тук в темата. Все едно разказва как Дядо Коледа ще раздава подаръци, а не че са допуснали непростима грешка, такава и е интонацията. Малко по-човешки трябваше да поднесе извинение. Ама и тоя като не знае какво и как да я пита... и той толкова разбира с 12 точки се променил бала, как ли пък не

Имало ли промени, според нея само в рейтинга на ТУЕС, поне само за това говори.Ами децата, които първо са класирани, а после- не?Няма начин да няма такива случаи, едва ли всички в ТУЕС са били с по-високи оценки по БЕЛ, отколкото по мат, че да се запази първото- първо класиране.

И за бала го омота, тя не знае какво говори. Как може такава излагация, в други институции журналистите дебнат и най-малкото залитане, в образователната сфера се оказва, че може и да не си образован.

# 1 822
Инж. д-р Дидева, няма как да я разбереш госпожата. Трябва поне едно доц. да добавиш отпред и тогава пак да опиташ..., не е сигурно, че ще успееш.
Инж. ми е по зам. министърска линия, д-р  - по линия на РУО. За доц. още няма кого да уважа. Joy

# 1 823
Някой, знае ли как да се свържа с МОН.

# 1 824
Ако някой се интересува как са се променили минималните балове на 1-во класиране за тази година, спрямо 2-рото миналата, както и как се подреждат паралелките за момчета и момичета, на първите 2 Sheet-а може ясно да се види в този Excel-ски файл: https://www.udoma.org/tmp/2017_vs_2018.xlsx

Много благодаря!

# 1 825
  • тук-там
Перуанка, два пъти те прочетох и пак не разбрах какво избира ученикът в момента на записване Thinking Сколасах аз да скокна днес до НЕГ - вярно, имаше най-долу на бланката нещо написано за...убий ме, не запомних...май модул физическо?! - но нищо за СИП или втори език. Аз дори не се зачетох, защото нямаше какво да се избира - напечатана само една възможност и всички бланки еднакви. Тоест само декларираш, че си съгласен с единствената оферта Laughing  Бланката е от името на ученика и въпреки, че той очевидно не беше с мен, никой не направи проблем. Взеха ми всички документи в оригинал, без акта за раждане, слава Богу Laughing
Дадоха ми и на мен бележка за отпусно и помолиха, ако може, да им го занеса до петък. Мисля да не може Rolling Eyes

И най-хубавата новина - записаха и бебето Heart Eyes Много се харесаха взаимно там с няколко учителки, на две, на три, свършихме и таз работа! Вече съм спокойна за неговото бъдеще. Остана само средния да "уредим" и животът ми става песен Sunglasses
Хаха, развесели ме! И аз не смятам никакво отпусно да вадя и нося! Имам си по-хубави преживявания на дневен ред Wink

# 1 826
# 1 827
  • София
Ето с това извинение ще минат ....

04.07.2018
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,

От името на екипа на Регионално управление на образованието и Областната комисия за информационно осигуряване и класиране на учениците след завършено основно образование, ПОДНАСЯМЕ СВОИТЕ ИЗВИНЕНИЯ във връзка с причиненото Ви неудобство на 03.07.2018 г., поради възникналия технически проблем при класиране на Вашите деца!

Неудобство, зер, лекинко неудобство, к'во толкова! Няколко деца видели, че са класирани в желаното училище, скачали до тавана, намерили фейс групата на приетите там, запознали се, че и среща си чукнали като бъдещи съученици и вече си видели в картинки бъдещите 5 години. И после - сори, ама не си приет там. Търси друга фейс група. Нищо и никакво неудобство! И няма ощетени, 'щото нали класирането е въпрос на "индивидуални постижения". Баш научен сътрудник - точно, но абсолютно безполезно. Ми да, накрая са попаднали там, за където им стига бала и откъм бал не са ощетени. А щетите по психиката, кой ти ги брои? Те са просто неудобство. Rage

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 14:38 от sanaka

# 1 828
Втора е много хубава на вид!

Само на вид 😂 Иначе е доста зле...

# 1 829
  • София
Втора е много хубава на вид!

Само на вид 😂 Иначе е доста зле...

Откъм какво и спрямо кое?

Общи условия

Активация на акаунт