СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 856
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
Има ли записали се в Първа английска, че да кажат как върви там и имат ли особени изисквания?

Дано не е късно.
Днес записах-искат само оригинал на свидетелството за завършен 7-ми клас и служебната бележка с резултатите.
Няма нужда да присъства ученикът.
Дадоха ми бележка, с която да взема прословутото отпусно от старото училище и да го занесем чак септември на първата родителска среща.
Здравно-профилактична карта септември на класната.
Много бързо, спокойно. Доволна съм!

Хайде сега отпускно.... на нас такова нито ни поискаха, нито бележка ни дадоха. Дадоха ни листовка на училището и бележка за подготвителен курс по Английски, по желание.

Може ли снимка на бележката, естествено без лични данни.

Поискаха оригинално свидетелство и бележка с оценките. Записахме се за има няма 10мин.  сутринта към 9.

# 1 846
  • София
Втора е много хубава на вид!

Само на вид 😂 Иначе е доста зле...

Откъм какво и спрямо кое?

Аз съм писала и в предната тема и там също казах, че не плюя училището, защото детето ми си намери страхотни приятели там, но просто имиджът, който си създава гимназията, е доста изкуствен и не отговаря на реалността и на условията, които предлага училището.
Всеки решава за детето си. Аз съм преценила, че е недопустимо детето ми да седи заключено пред входа на училището на минусови температури, защото “някой” е решил, че такива са правилата. На всеки се случва да закъснее по някаква причина, случва се, хора сме, но отношението към дете, изпаднало в такава случка е просто недопустимо.

Писахте, да. И тогава единствената Ви конкретна критика към училището беше срещу правилото за заключване на вратата след началото на първия час. Което, някак си, не води логично до обобщението: "Само на вид, иначе е доста зле". Или на мен ми убягва логиката. Thinking И аз писах тогава и още тогава открих противоречие между изискването Ви за дисциплина и ред в училище, от една страна и непримиримостта Ви към правилата, от друга страна. И тогава казах, че и аз намирам правилото за тъпо, но пък съм така устроена, че отсявам важното от маловажното. Не че 2-ра АЕГ няма кусури, има и още как, но както каза Русалка, не по-различни от всички останали. С новото си включване не казвате нищо ново, поради което не виждам смисъла от него. Още повече, че включването с такова лишено от конкретика обобщение, точно в тази тема и баш в този момент, е доста неуместно.
Малко по-остро ми се получи, но още съм под въздействието на интервюто на Кастрева, след което нивото ми на търпимост към безсмислените изказвания разко намаля. Smirk

# 1 847
  • София
Имаме различен постоянен и адрес по местоживеене.
Какъв адрес да пиша в заявлението?
Той още няма Л. К., където ще е посочен постояният адрес, а не този, на който живеем. (различни райони са)

# 1 848
Проблем ли е, че сега дадох отпуснато?

# 1 849
  • София
Не е проблем - отпусни се, полага ти се!
Joy

# 1 850
  • София
А стегнато?  Simple Smile Шегувам се.
Какъв проблем може да е даването на отпусното сега?

Санака, ако към Кастрева така ще се обръщаш, нъц, много си мека... Тренирай още.

# 1 851
  • София
Сколасах аз да скокна днес до НЕГ - вярно, имаше най-долу на бланката нещо написано за...убий ме, не запомних...май модул физическо?! - но нищо за СИП или втори език. Аз дори не се зачетох, защото нямаше какво да се избира...
Така ми казаха по телефона преди 3 седмици. Аз не мога да се сетя защо точно на НЕГ звъннах, при положение че не кандидатстваме там Stuck Out Tongue Winking Eye. След като от РУО  не вдигаха беше.
Звънях, когато ме интересуваше дали детето трябва да е с мен на записването, защото моята отиде на лагер, далече. Та така ми казаха тогава, по телефона, от НЕГ. Детето трябвало да си заяви предпочитанията за втория език, това със сигурност го запомних, за СИП-ове ми бледнее паметта, но за езика съм сигурна.
Знам ли ги, то за един ден цели две класиряния изкараха от МОН, та за 3 седмици...Flushed Нещата се променят.

# 1 852
  • София
Тъп въпрос:
Възможно ли е и на второ да излезе същото класиране като на първо?

Май си харесах паралелката от първото, обаче пидадох за второ и сега се чудя.
А там ако не се съберат деца?
Можем ли да се върнем?

Joy Обещай ми никога да не се променяш! Hug Въпросите ти са неповторими! Оправи ми настроението на мига. Joy

1. На някои на второ ще им излезе същото класиране като на първо, а на други - не. Laughing
2. Тичай бързо да ги молиш да ти върнат заявлението ако още не са го вкарали в системата.
3. и 4. Ако не се съберат деца ще ви пренасочат в друга паралелка. Връщане - ако имате късмет.
Ох, Joy

Ааа, Русалка, мога да бъда в пъти по-зла. Не обичам - но мога. Въздържах се, че да запазим добрия тон на темата.

# 1 853
  • София
Белинда, нямам идея дали нещата са като някога, но ако са - така беше, както описва Перуанка. За ориентир при записването се отбелязваше в някакво формулярче желанието за втори език - английски или руски. Само желание, което им дава на този етап  обща представа за нагласите на децата, за друго не служи написаното, понеже след 8 клас може да се смени, а и ако детето отиде в лайстунг от 9-ти, така или иначе ще учи английски като втори. Руския ще може да избере само като СИП.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 15:35 от пенсионирана русалка

# 1 854
Не е проблем - отпусни се, полага ти се!
Joy
Ще се! 😂😂😂

Санака, ако към Кастрева така ще се обръщаш, нъц, много си мека... Тренирай още.
Ами на родителската преди началото на годината май трябваше да се носи, ама го приеха и сега. Нещо да не го затрият 😂

# 1 855
  • София

Сега ме вкарахте в размисъл! Не се ли казва отпусКно? Аз така го наричам. Така и не съм я виждала прословутата хартийка, ама ми стана дерт, че през цялото време съм я писала грешно и съм се изложила като някоя кифла Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 856
  • София
Е разбрахте ме де!
Значи - или ще се придвижим нагоре.
Или ще останем там.
Обаче те ако не съберат 18 деца?
Кога се закрива паралелката?
След 3то ли?

# 1 857
Ами на родителската преди началото на годината май трябваше да се носи, ама го приеха и сега. Нещо да не го затрият 😂
Доколкото не служи за нищо и няма нормативно основание да ви го искат, и да го затрият - все тая.

Сега ме вкарахте в размисъл! Не се ли казва отпусКно? Аз така го наричам. Така и не съм я виждала прословутата хартийка, ама ми стана дерт, че през цялото време съм я писала грешно и съм се изложила като някоя кифла Stuck Out Tongue Winking Eye
Всъщност е удостоверение за преместване.

# 1 858
Миналата година, около час след като подадохме заявление за второ класиране, моя младеж се сети, че иска директно записване... всеки луд с номера си! Дидева ме помни, и затова я питах! (то при нас драмите вървят по няколко... и за всяко дете по отделно в поредните години) Smiling Imp
Накрая след едни размисли и драми се обадих в училището, отговора беше "В последния ден следобяд носим завленията за второ класиране в РУО! Ако искате идвайте да го унищожим/анулираме и си се записвайте, ако не, след седмица пак ще се видим да ви запишем окончателно!". Видяхме се след седмица Smirk

# 1 859
  • София
Руслаке, не, нищо не са ме питали за втория език Thinking

Ох, чакайте  да ви разправям на какъв разговор станах свидетел - двам се сдържах да не прихна Satisfied На гърба на бланката се попълват данни на родители - имена, адрес, професия, длъжност, телефон за контакт. До мен попълва приказно красиво девойче - дошло самичко да се оправя, не като мойто яйце, дето се е разложило при баба си, докато майка ми тука копа неговото лозе Rage Та, попълва девойчето отпред, обръща отзад и почва да звъни - Каква ти е професията? ...Какво, какво?!...Аааа...А къде работиш?...Какво, какво?!...Аааа...Добре. А на каква длъжност? ....А тати? Офффф, добре, ще му звънна на него.
Joy
За съжаление нямах радостта да чуя разговора и с тати. Е, те тва е! 14 години го храниш и поиш, а то не знае какво работиш Joy

Общи условия

Активация на акаунт