СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 821
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 740
Аз не разбрах от цялата тази работа с подадените заявления за участие във второ класиране - дали получаваме документ или входящ номер , че сме подали такова заявление. После да не стане,
ама вие не сте подали нищо и ала бала като вчерашните класирания......

# 1 741
  • София
И ние се записахме в 1ва АЕГ, щерката изведнъж реши, че не иска да учи Испански  #Crazy искаха само свидетелство и бележката за оценки от НВО.

Как да не ги обичаш тия тийнове? Пълни са с изненади   Mr. Green

Вчера една приятелка пък ме изненада, че синът ѝ се затръшкал за Френската. Вече не искал Първа или Втора английска   Crazy Та сега ще видим какво ще стане на второ класиране. Има вероятност да прескочи френската и да отиде във Втора английска, но може и да му се сбъдне желанието за Френската.  Laughing

Дам, страшен късмет, че не я приеха в Испанската, при положение, че бала и стига.... мнооооооооооого съм доволна. Английската с немски, беше моето първо желание,  нейното второ, като редихме паралелките, което с магическа пръчка се превърна в първо в най-подходящия момент, мноооооооого силно се надявам, че не е продиктувано от класирането  Mr. Green

Е именно затова преди време писах, че най-важно е да се приоритизират желанията, като се съобразят с исканията на детето. Проблемът е, че детето в повечето случаи не знае какво иска и си мени желанията непрекъснато. Тук идва помощта от страна на родителите, до колкото изобщо е възможно да направят нещо по въпроса.

Кажи го това на щерката.... цяла година ни проглуши ушите с Испанската... аз цяла година обяснявам като развален телефон, колко е важно да знаеш Английски и Немски и че Испанския, колкото и да е страхотно училище Испанската, е неприложим в България. До подредбата беше категорична, изведнъж обаче, реши че Английската е по-добрия вариант за нея  Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 11:18 от nad_tab

# 1 742
  • Резерват "Северозапад"
Да се отчета и аз.
Записах щерката на второто желание - СМГ АЕ. Организацията е много добра, записва се в 202 стая. Необходимите документи са - служебната бележка и свидетелството, НО това е за вътрешните деца. Забелязах, че на новите искат и отпускно и медицински картон от предишното училище.
Приключихме Heart Eyes!!!
П.П. Попълват се и заявления за школи, та попитайте децата, ако не са с вас, какво искат да запишат Peace.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 12:16 от Сузане

# 1 743
  • София
Nad_tab, как така не са я приели в Испанката, при положение че бала й стига? Това не го разбрах. Вие не писахте ли първо желание Испанската?

# 1 744
  • тук-там
Връщам се от НЕГ. Детето си написа и подписа заявлението. Прибраха ми оригиналното свидетелство за завършено основно. Аз никъде не се разписвах. Дадоха ми бележка, с която да си поискам отпусно от старото у-ще и да им го занеса. Казах им, че това не могат да ми искат и отписването става по служебен път. Дамата каза: “както виждате, детето ви е записано, вие преценявате дали да го донесете.” Та както ми обясниха в началото, че е задължително да им го знеса до петък, така накрая стана пожелателно Wink

# 1 745
  • София
Uprising, приятелката ми е гърмян заек.  Laughing Това ѝ е третото дете, съответно трета седмокласна кампания, обаче ето ти: Изненада! Във френската не е приет, защото са писали само ФЕ с АЕ. Ако бяха писали и другите паралелки, щеше да е приет.
Абе, тийнска му работа! Стискам палци да попадне на най-хубавото място! Пращам балове и таблици и всичко каквото публикувате тука.

# 1 746
  • На планетата Земя
mtz, чудесно! Значи няма да тичам за никакви отпускни, действаме с документите, обявени на сайта им.  bouquet

# 1 747
  • София
Uprising, приятелката ми е гърмян заек.  Laughing Това ѝ е третото дете, съответно трета седмокласна кампания, обаче ето ти: Изненада! Във френската не е приет, защото са писали само ФЕ с АЕ. Ако бяха писали и другите паралелки, щеше да е приет.
Абе, тийнска му работа! Стискам палци да попадне на най-хубавото място! Пращам балове и таблици и всичко каквото публикувате тука.
Уж помагаме с каквото можем, но момента на изненадата винаги го има! Пък каквото им е писано на децата, нека това да става, ако е за доброто им Hands Pray

# 1 748
Някой питаше за удостоверението за преместване. Съгласно глава 5 от Наредба 10 за организация на дейностите  Чл. 101. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) (1) Преместване на ученик e всeки случай на постъпване в друга паралелка на същото или друго училище извън случаите по чл. 142, ал. 2 и 3 ЗПУО.. В чл. 108 изрично е посочено, че в този случай се изисква заветното удостоверение.
Приемът в осми клас е точно по чл. 142, ал. 3.
Чл. 142. (1) Учениците постъпват в държавните и в общинските училища на местата, определени с училищния, с държавния и с допълнителния държавен план-прием.
...
(3) Държавният план-прием определя броя на местата, на които се приемат учениците във:
1. профилираните гимназии и в професионалните гимназии, в паралелките за профилирана подготовка в средните училища и в професионалните гимназии или в паралелките за професионална подготовка в обединените училища, в средните училища и в профилираните гимназии – в VІІІ клас;
2. спортните училища – в V, в VІ, в VІІ или в VІІІ клас;
3. училищата по изкуствата – в І, в V и в VІІІ клас;
4. училищата по културата – в I, в V и в VIII клас;
5. V клас – в гимназиите по чл. 38, ал. 3.

Т. е. за записване са необходими само документите, изрично изброени пак в наредбата.
Чл. 72. Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование по чл. 130, ал. 1 ЗПУО;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Много от училищата явно карат по старата нормативна уредба, когато приемът се осъществяваше след седми клас, но основно образование се завършваше след осми и удостоверението беше наистина необходимо, тъй като децата нямаха свидетелство за завършено основно образование.

# 1 749
  • тук-там
Милето, ти не можеш предварително да вземеш отпусно - тр да запишеш първо детето и с бележката от новото у-ще да вземеш отпусно от старото, което да занесеш в новото. Понеже сме сменяли у-ще, съм го играла това преди години. Но вече отпадна. Оправят го по служебен път, само дето в някои у-ща се застраховат или разкарват родителите поради некомпетентност. Във всеки случай го оспори без никакво притеснение!

# 1 750
  • София
А заявление при записване попълва ли се и, ако да,  на място ли го дават?

# 1 751
  • София
Nad_tab, как така не са я приели в Испанката, при положение че бала й стига? Това не го разбрах. Вие не писахте ли първо желание Испанската?

И аз не го разбрах. Grinning Приемът не е въпрос на късмет, а на бал и подредба на желания. Thinking

# 1 752
  • тук-там
А заявление при записване попълва ли се и, ако да,  на място ли го дават?
При нас на место, попълва се от името на ученика и се подписва от него.

# 1 753
  • София, "Младост 3"
Дами от НОВА ТВ - ТЪРСЯТ родители, чиито деца са пострадали от недопустимата грешка на МОН - които са били приети в ТУЕС и после са попаднали другаде.
Моля ви да ми пишете на ЛС ако сред четящите има такива и желаят контакт. Младата репортерка бе изкл любезна, коректна и водеше интервюто изкл на ниво - без да те рпедизвиква или да търски някаква силна конфронтация, нещо което би навредило на нас/мен/вас като родители. Благодаря предварително

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 11:47 от catnadeen

# 1 754
И ние подадохме заявление за второ класиране. Отидох сама, стана за 3 минути всичко. Обаче се загледах в списъците и видях, че с бала на сина ми има още 3 момчета в списъка, които са подредени след него.  Не можах да се сетя по какви критерии подреждаха децата с еднакъв бал и попитах момичето, което ни приемаше заявлението, но тя не знаеше...
От първия пост:
Скрит текст:
При равенство в баловете следва сравняване по други критерии. Ако и там показателите се окажат еднакви, приемат и двете деца.

Общи условия

Активация на акаунт