СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 617
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 175
Скрит текст:
Инфо от старото у-ще: ако профилът съвпада, можеш да местиш и по време на годината. пример НЕГ с АЕ, може да отиде в 73-то  НЕ с АЕ, ако профилът е друг, трябва да се чака до края на годината. А как става всичко това - идея нямам. Зам.дир. на 125-то визираше връщане от СМГ в 125-то МАТ пар,  и явно допускаше по презумпция, че при тях места ще има.
Да вземат да прочетат наредбите ли....
Чл. 106. (1) Учениците може да се преместват, както следва:
.................
2. от VII до Х клас включително - не по-късно от 30 учебни дни преди края на всеки учебен срок;
3. в XI клас - не по-късно от 30 учебни дни преди края на всеки учебен срок по същия профил при условие, че задължителните профилиращи предмети са еднакви или по същата специалност от професия;
4. в XII клас - не по-късно от 30 учебни дни преди края на първия учебен срок по същия профил при условие, че задължителните профилиращи предмети са еднакви или по същата специалност от професия.

Може би е имала предвид "без приравнителни", щото ако езикът е друг в 8 клас ?! (импровизирам Simple Smile )
Приравнителните са част от процедурата по преместване. За самото преместване, при наличие на свободни места и достатъчно време до края на срока, пречки няма.

(3) В случаите, когато учениците се преместват или включват в училищното обучение преди приключване на учебния процес за съответната година, се провеждат изпити по реда на приравнителните изпити по ал. 1 и 2, в резултат на които се формира срочна оценка, като те се провеждат в съответствие с частта от учебната програма за съответния срок.

# 2 176
Добре, да кажем, че оценките от различните училища нямат еднакво покритие. Защо не направят разширен изпита нво, с въпроси от всички предмети? По 30 минути 5-6 въпроса от физика, после 30 минути химия, история.
Така ще се разбере кои са децата, които учат системно.

Чудесна ниша ще се отвори за учителите по химия, география, история, че и ДБИ.
Сега се търсят учители само по БЕЛ и МАТ, защото масово по места училищните не преподават конкурентно. Представям си като се тръгне на школа по всичко.

# 2 177
  • София
Момичета тази година в крайна сметка вдигнаха ли се или спаднаха баловете,защото пример давам с 1 АГ
Момче 2017 1во класиране най-нисък бал 399,а 2018 година момче с най-нисък бал 1во класиране 403,500 - значи тази година са се вдигнали.
Една майка пък, не знам коя таблица гледа,но ми казва,че тази година в Първа Английска е влязло момиче с бал 404, а аз гледам таблицата и виждам,че тази година момиче е влязло там с бал 428,500 /най-нисък/.Вече се объркАх.

# 2 178
  • София
Санака, как се взима такова решение в последния момент? Ужас? За 24 ч. ти се наложи и ти да се бориш с адаптивния детски мозък...
Може би, при вас определяща ще бъде визията за по-далечното бъдеще?
Каквото и да решите, успех!

И не губи чувство Wink

# 2 179
  • София
Nice, ще дам пример  с едно познато дете... На олимпиади, пробни, състезания и сие в 7 клас  имаше винаги отлични резултати. Да, но на самия изпит по мат явно нещо се спече и допусна елементарни грешки в 1 модул за сметка на безгрешен втори. Едва се закачи като момиче в една от много желаните ЕГ, изкара там 5 години, в които непрекъснато доказваше, че знае и може по разни олимпади и състезания, завърши с почти максимален успех, сега успешно остави зад гърба си и 1 курс в холандски университет..

# 2 180
  • София
Санака, ние имахме същата дилема, но при нас се реши бързо в полза на АК. Каза: "И там има математика" и реши 😀
Та, в АК май има и испански. Нека си помисли добре детето и дано изборът не е свързан с чужди избори. Успех!

# 2 181
  • Sofia
AK е хубаво училище, но не е най-доброто за всяко дете - има си и позитиви и негативи. Има деца от класа на сина ми, които се записаха там, но и има такива, които са приети и предпочетоха друго училище (изборът им няма нищо общо с парите). Всяко дете е уникално и затова човек е добре да прецени по силните му страни. Синът ми е типично момче - разсеян, не е за него часове да учи и да се готви, но пък е умен Simple Smile и амбициозен. Та пред мисълта да учи и да се мотае до 1-2 часа вечер (както ми сподели една приятелка с дете в АК) ме накара изобщо да не го насърчавам да кандидатства там.  
Не е лек изборът между АК и испанската - но и двете са добри - въпрос на това, какво иска детето - и в двете ще се учи здраво, ако то самото направи избор след това поне няма да мрънка, като му дойде нанагорно.

(няма как в АК да се научи искпански на нивото на испанската гимназия, предполагам че и обратното е вярно, че английският в испанксата няма как да се сравни с англисйкият в АК.)

# 2 182
Записахме се 35то днес. Искат и там т.нар. отпусно от старото училище, но казаха че мога да го занеса чак септември, заедно с мен.картона.. Сагата приключи.

# 2 183
Русалке! Евала за трезвите и правилни думи.
Аз съм учила в елитното 32 когато рецитирах стих руски за да ме приемат в него.
Учих после в ТУЕС.
После информатика СУ.
Имам познат който на 20 седеше и се почесваше, бе завършил някакво руско в Борово.... Ни език, ни стремежи - нищо! Та той милия казваше - "БЕ всички сте вишисти, аз кво да запиша бе?" щот нали бара празен няма с кой да си говори.
И така до към 20 и няколко... И после влезе в Нов Бг с компютри. И сега глеа 2те си деца в Канада и е програмист...

Та "елитно" у-ще като се каже почвам леко да се изприщвам.
Повечето колеги в компютърния бранш дори не са учили в Софийския елит... Затова - да средата има значение, но сухата клечка може да си гори и сред мокрите стига да й се създадат условия!
Аз завърших провинциално ГПЧЕ с френски. После информатика в Шуменския (който не се води много елитен).
Е, сега съм програмист и работя заедно с хора, които са завършили СМГ и ТУ. Френският въобще не ми е трябвал никога.
Човек никога не знае накъде ще го отвее вятърът и какво ще стане от него.

# 2 184
Русалке! Евала за трезвите и правилни думи.
Аз съм учила в елитното 32 когато рецитирах стих руски за да ме приемат в него.
Учих после в ТУЕС.
После информатика СУ.
Имам познат който на 20 седеше и се почесваше, бе завършил някакво руско в Борово.... Ни език, ни стремежи - нищо! Та той милия казваше - "БЕ всички сте вишисти, аз кво да запиша бе?" щот нали бара празен няма с кой да си говори.
И така до към 20 и няколко... И после влезе в Нов Бг с компютри. И сега глеа 2те си деца в Канада и е програмист...

Та "елитно" у-ще като се каже почвам леко да се изприщвам.
Повечето колеги в компютърния бранш дори не са учили в Софийския елит... Затова - да средата има значение, но сухата клечка може да си гори и сред мокрите стига да й се създадат условия!
Аз завърших провинциално ГПЧЕ с френски. После информатика в Шуменския (който не се води много елитен).
Е, сега съм програмист и работя заедно с хора, които са завършили СМГ и ТУ. Френският въобще не ми е трябвал никога.
Човек никога не знае накъде ще го отвее вятърът и какво ще стане от него.

# 2 185
  • Sofia
Задавам въпрос, който срещнах и по-назад в темата, но не видях отговор. При участие във второ класиране, качва ли се инфо за това в профила на детето в системата и към кой момент, ако да.
Днес подадох заявлението, но забравих да се подпиша и за детето. От училището ми казаха по телефона, че няма проблем, но дали е така?

# 2 186
  • София, "Младост 3"
Аууу, какво сте направили с темата, бре? Flushed Оставих ви за една сутрин и сте я прецакали! Joy То "посредствени" и "елитни" деца, то "всяка жаба да си знае гьола", то чудо! Я марш към хладилника за бЕло! Joy

Ей ви още една история. Дядо ми, преди почти 100 години, е завършил гимназия с тройки - хаймана е бил. После си открил интересите, завършил "Медицина" в Мюнхен с отличие. И до ден днешен в родния му град, хора, родили се след неговата смърт, знаят кой е бил "Докторът" и говорят с респект за него.

Ние още не сме записани. Оказа се, че тънките ми сметки, да я запиша в Испанската, да взема документите за АК и да и дам шанс да мисли, хич няма да ми се получат. На резервите не е предоставен лукса да подадат документи за намаляване на таксата и докато чакат отговор - да мислят. До 9-ти /понеделник/ трябва да я запиша в Колежа, иначе губи мястото. До утре /петък/ трябва да я запиша в Испанската, иначе губи мястото. Тя се прибра сутринта и каза Испанската. Сега спи, че е легнала късно, станала рано и не може да мисли. Чакам я да се наспи и да каже окончателно. Съзнавам, че вероятно проблемът ми изглежда смешен на тези, които не са приети по първо желание, но аз, за пръв път от началото на кандидатската кампания, изгубих чувството си за хумор. Frowning1 Дори чакането на второто "Първо" класиране не успя да ме разклати. Joy

ничий проблем никога не е смешен!
1. едното се плаща др е безплатно - това има ли и каква тежест
2. едното е с англ, а др с испански Wink кое е водещо
3. двете имат еднакво добри среди и тук почват прилики, при все това обучението в АК е по разлиен модел! ако този модел е с тежест -с  каква?

# 2 187
  • София, "Младост 3"
Задавам въпрос, който срещнах и по-назад в темата, но не видях отговор. При участие във второ класиране, качва ли се инфо за това в профила на детето в системата и към кой момент, ако да.
Днес подадох заявлението, но забравих да се подпиша и за детето. От училището ми казаха по телефона, че няма проблем, но дали е така?

не мисля, че подписа на детето е проблем.

За отразяването - поне аз не виждам къде би се отразило, но иситната е, че не знам.
Това и мен ме вълнува.
Успех!

# 2 188
  • София
Облачна, е те това е проблемът - последния момент!

Петя, не са сравними училищата, да, но защото са различни, а не защото едното е извънземно, в сравнение с другото. Според мен. Аз не съм склоннна към залитания в крайности за каквото и да е било. За мен, което и от двете да избере, няма да сбърка. И от едното може да извлече дивиденти и от другото - различни. Кои ще са й по-полезни в бъдеще, не може да се каже към момента. По случайност, имам близки, чиито синове са завършили - единият АК, а другият Испанската. Вече големи, завършили висше образование - единият в САЩ /познайте кой? Wink /, другият в България. И двамата успешно реализирани - в България. И двамата са изключително интелигентни, образовани и мислещи хора. Говорила съм и с двамата, и с родителите им. Всички също са на мнение, че и двата избора са правилни. Познавам хора, дължащи успешната си реализация, именно на испанския /дипломат и известен доктор, специализирал именно с испански/. Та не в изборът ми е проблема, а в екстремната ситуация, в която трябва да се направи. Твръде вероятно е да бе избрала Испанската и ако беше приета в АК първоначално. Но няма как да го знам със сигурност. И тя не го знае. Сега ситуацията е друга - не само откъм време, но и откъм нагласа. И това, което ме притеснява е потенциаланата възможност да съжалява за направения избор /независимо кой/, поради това, че е трябвало да го направи в такава именно ситуация. Това ми е единственото притеснение. Дано не се случи. Което и да избере.

# 2 189
Ужас......Вие  сте в много слажна ситуация.Дано успеете да вземете правилното решение. Сега чакането на второ класиране ми изглежда като песен...........

Общи условия

Активация на акаунт