СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 843
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 205
  • София
Санака, ама така те разбирам! Аз също оставих избора изцяло в ръцете на детето. Където и да се спре, важното е да е нещо, което ще прави с удоволствие. Еми страдам за ТУЕС, щото щяхме да сме приключили сагата или поне да чакаме само смяна на специалност, ама като не ще... Иначе и за мен е преспективно и добро, ама ей на... Не го влече!

# 2 206
  • На планетата Земя
Светкавица, давам пример в по-кратък вариант, за да стане ясно:

Момиче със 175 точки на НВО (две шестици от дипломата). Излиза тазгодишната статистика, пред нея има 252 момичета, а в нейния диапазон са 34 момичета (не знаем колко от тях са с оценки 175 - 175,25 - 175,50 - 175,75). Общо 286 момичета над нея и с нея.

Взимаме справочника (да предположим, че кандидатстваме само в училища с квоти) и си избираме всички училища, в които детето иска да учи, редим по желание всички паралелки, които сме избрали и броим момичетата 13+13+... и така нататък. Толкова трябва да са паралелките, че сборът на децата да даде 286. Слагаме още малко евентуално за кандидатстващи извън София. Това за мен е най-сигурният вариант, а не да се хвърля боб спрямо миналогодишни статистики. Разбира се, тук давам по-лесен пример с паралелки с квоти. При едно такова реално кандидатстване и избор на училище без квоти, слагам някаква бройка по субективна преценка.

Колкото повече деца има над нас обаче, толкова по-дълъг и труден би станал такъв начин на подредба/изчисление.

Санака, толкова го кътахте тоя precious Волдемор, че ще ми стане мъчно, ако не падне изборът на него. Шегата настрана - детето ти ще е еднакво щастливо и на двете места, в това съм сигурна на 200%. Имам усещането, че тя е направила своя избор и е доволна и спокойна от него. Успех!

# 2 207
  • София
Санака, значи изборът и в двата случая ще е правилен! Че какво по-хубаво от това!

# 2 208
  • София
Аз ги смятах едно към едно с Милето. Преброих кой е поред в статистиката и сметнах колко паралелки трябва да напише, за да е сигурен, че ще се класира още на първо. И накрая бацнах една Испанска, за да се плезя на Санака Stuck Out Tongue Не нея пък не й пукало, щото бил момче...Сега като чета, хептен ще спре да й пука Laughing

# 2 209
  • София
Моля ви, момичета- с опит, кажете излизат ли класиранията в он- лайн системата (preim.mon.bg) или спират до първо?

# 2 210
Светкавица, благодарение на Дидева, да се свети името й, сравнявахме позиции, а не точки.
Именно, заради лесните първи модули и по-сложни втори и на двата изпита, не мобе да се определи тенденция, пада ли бала, вдига ли се.

Таблицата на Дидева е най-точната прогноза в републиката, и аз благодаря много, наистина много ме улесни и ориентира.

Иначе спроед мен тенденцията в баловете тази година е спад в баловете в горния диапазон - няма толкова много в  най-високите резултати, и увеличен бал за по-ниските, около 5 по стария модел.

# 2 211
  • София
Излизат.
Даже по няколко за един тираж.

# 2 212
  • София
Излизат.
Даже по няколко за един тираж.

SmileSmileSmile Благодаря! Мисълта ми беше, че не е нужно да обикалям като недотавна.

# 2 213
  • Пловдив
Моля ви, момичета- с опит, кажете излизат ли класиранията в он- лайн системата (preim.mon.bg) или спират до първо?

До миналата година всичко излизаше.
сега за второ би трябвало да излезе - класиран или записан и името на училището.

# 2 214
Здравейте всички!

Честито на всички записали се вече и стискам палци на тези, за които чакането продължава на второ класиране! Успех!
За статистиката - освобождаваме 1 място в СМГ, в полза на колежа. Надявам се да зарадваме някое дете, което малко не му достига за там.
И да не забравяме...където и да продължат децата ни образованието си /дано да е там, където искат/ от тук нататък живота ще им пише точките, а не МОН..Simple Smile

защо знаейки че ще учите в АК пишете и тези т.нар. елитни училища/паралелки? защо тези другите деца да не се зарадват още на първо класиране...често се питам как точно протича мисловната дейност на хората в различните ситуации... бих почерпил родителите на деца приети в АК и в небесните паралелки и които са избрали вторите, не познавам такива и хей, нищо лично, просто бизнес.Simple Smile

# 2 215
  • На планетата Земя
Загрижен, ти за мисловната дейност на другите не мисли, а виж своята, също така помисли за пунктуацията.

Всеки има право да си пише колкото си иска елитни училища и да си се чуди до последно къде да си запише детето. Пък вашето дете да беше учило така, че да се радва още на първо класиране (това последното го пиша, за да прозвуча като Вас, а не че ми идва отвътре).

Хайде, сега чакам почерпката. Пък и се записахме днес, девойката е много щастлива!  Heart Eyes

# 2 216
Здравейте всички!

Честито на всички записали се вече и стискам палци на тези, за които чакането продължава на второ класиране! Успех!
За статистиката - освобождаваме 1 място в СМГ, в полза на колежа. Надявам се да зарадваме някое дете, което малко не му достига за там.
И да не забравяме...където и да продължат децата ни образованието си /дано да е там, където искат/ от тук нататък живота ще им пише точките, а не МОН..Simple Smile

защо знаейки че ще учите в АК пишете и тези т.нар. елитни училища/паралелки? защо тези другите деца да не се зарадват още на първо класиране...често се питам как точно протича мисловната дейност на хората в различните ситуации... бих почерпил родителите на деца приети в АК и в небесните паралелки и които са избрали вторите, не познавам такива и хей, нищо лично, просто бизнес.Simple Smile

Що за тон?
А твоята мисловна дейност по-добре ли протича?
Имат такова право децата, могат да решат и да си дадат време да помислят още малко. Все пак в АК става въпрос за едни височки такси.
В крайна сметка човек може да кандидатства на толкова места, на колкото си иска. И след като види къде се класира на различните такива, да си решава тогава. Затова са и записванията след първо класиране - да се види какво са решили тези ученици.
На който му е по-нисък балът и не му стига за класиране по първи желания - ами ще си чака. За разлика от един шеф на инспекторат, тук знаем, че не поредността на желанията е решаваща, все пак.

# 2 217
Таблицата на Дидева е най-точната прогноза в републиката, и аз благодаря много, наистина много ме улесни и ориентира.
Иначе спроед мен тенденцията в баловете тази година е спад в баловете в горния диапазон - няма толкова много в  най-високите резултати, и увеличен бал за по-ниските, около 5 по стария модел.
Хах. Благодаря, чак толкова точна не е. Видя се, че има отклонения. Даже и анализ мисля да им направя, ама ще е след второ класиране, за да видя дали правилно съм оценила влиянието на отделните фактори. Като за първа проба в тази област не е зле, де. Тенденцията на баловете я уловихме още със статистиката, но се вижда, че на места са ни опровергали.

Светкавица, благодарение на Дидева, да се свети името й, сравнявахме позиции, а не точки. Joy

oblachna, JoyJoyJoy

# 2 218
       С деца с точки около първите 200 деца е лесно за пресмятане.Ако детето е сред първите 1000 да кажем или още по-назад, тогава е трудно, още повече че вече започва да става въпрос за балове, изчислени по няколко различни начина. Затова попитах дали се застраховате със специалности с точки от предходната година под бала на детето и с колко, ама явно няма такива, редили по този вариант.
Освен това- няма квоти при нас в нито едно училище.

Ами, както казваше една друга потребителка- ще пишем, няма да ми искат по 20 стотинки на ред, я.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 14:47 от Светкавица

# 2 219
  • София
Светкавица, давам пример в по-кратък вариант, за да стане ясно:

Момиче със 175 точки на НВО (две шестици от дипломата). Излиза тазгодишната статистика, пред нея има 252 момичета, а в нейния диапазон са 34 момичета (не знаем колко от тях са с оценки 175 - 175,25 - 175,50 - 175,75). Общо 286 момичета над нея и с нея.
Дотук същото, нататък ги смятах по-различно, обаче. Редим няколко желания, както ги иска детето. Гледаме миналогодишния минимален бал за прием в паралелка Х. Приемаме 2 шестици от дипломата и смятаме колко е бил сборът от БЕЛ+МАТ на това дете, което е последното прието в тази паралелка. После отваряме миналогодишната статистика и гледаме на кое място е било детето в нея. Оказва се, примерно, че е било на 250 място. Ние вече установихме, че наш'то момиче тази година е на 286 място. Следователно, ако тенденциите в желанията на учениците като цяло се запазят, няма да й стигне балът. Хващаме следващата паралелка, същата процедура показва, че последното прието момиче е било на 320 място - значи тук шансът граничи със 100%.
Накрая - пишеш желанията така, както ги иска детето и с достатъчно запас (в нашия случай 100т, които се оказаха безсмислени, но и пак да трябва да редя желания, пак бих ги написала, за сигурност). Всичко това със статистиките е, за да си запълваш времето, а и да видиш къде би било реално да се класира.

Общи условия

Активация на акаунт