СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 658
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 265
  • София
В момента ситуацията в нашата къща е:

Буридановото магаре
Joy

Взехме документите за записване от АК, за да сме готови за всеки избор. Надявах се да чуя отново категоричен избор, но каза че има малки колебания. Weary  Сега ще пише списък с "+" и "-" за двете училища. Изчерпахме интелигентните аргументи и минахме на аргументи от типа "знак от съдбата". Което означава, че здравата сме го закъсали. Joy

Ай, честито, щерката за една вечер, реши категорично:"Не искам в Испанската", след цяла година увереност, че иска там да учи  Mr. Green

# 2 266
  • Sofia
Санака, успех с решението! Важното е да не съжалява детето на по-късен етап, но може ли отсега да знаеш... Simple Smile

Светкавица,
за желанията и аз ползвах таблицата на Дидева с натрупване. Видях за тази година колко деца имат с нашия и по-висок бал и намерих в таблицата миналата година този брой деца на какъв бал е отговарял. Нагодих оценките, за да го докарам и ми показа какви са ни възможностите за прием. Според това избрахме желаните училища и прилични според нашите критерии резерви. Не се наложи да изброяваме паралелки за почти 1000 деца Simple Smile - 19 желания написахме. Миналогодишният бал на последната ни резерва обаче е със 150 точки под бала на детето.

Аз съм съвсем ок с това, приетите в АК и други училища с външно класиране да си кандидатстват и в останалите гимназии и после да си избират, докогато им е кеф. Аз също бих го направила! Но честно, леко неприятно ми се стори това великодушно отстъпване на място в СМГ - "надяваме се да зарадваМЕ някое детенце с място в СМГ" - все едно подаряваш на сираче носените си дрехи. Simple Smile

Досега не я бях гледала Кастрева, тъй като сме отрязали телевизията у нас, но след онзиденшните пресконференции всички писма в РУО наум ги прочитам с мазния й глас. Joy

# 2 267
  • София
Аз пък при реденето на желанията имах следната стратегия: на последно място сложих досегашното училище, което по принцип харесвам и за което бях 100% сигурна, че ще влезе. От там нагоре само желани училища, а от тях само желани паралелки. Силом ги направих 12, можех съвсем спокойно да се огранича до 7, ако трябва да съм честна. Имаше 4-5 паралелки пълнеж, и аз не знам защо ги писах...Нищо не съм изчислявала.

# 2 268
Бяхме приети в АК,но предварително казах на младежа ,че ако таксата не я намалят(представихме каквото трябваше)ще зарежа идеята.Намалиха я символично.Край нас беше фурор,теглете заеми,там е прекрасно,големи переспективи...Младежа скръндзливо каза-толкова пари абсурд да се дават!От малък ми е спестовник Simple Smile В 1 АЕГ искам,класиран е.Три познати деца  избраха Испанска и Немска,пак приети в колежа и то с висок резултат.

# 2 269
  • В реалния живот

Да задам и аз един страничен въпрос, от любопитство - беше ли предвидим скокът в баловете на някои от училищата с ИИ, например в Райнов от 199м.г., на 317 минимален, тази?

Моето дете ходи на изпит по рисуване - без уроци и без да е много добра. Рузултата й е посредствен. Като гледам бланката с оценките се вижда най-добра по БГ, мат по-слабо, рисуване най-слаба оценка. Но... много симпатизирам на рисуването и мисля, че ще има все повече нужда от специалисти с него в различни области.

Защо се вдигна толкова бала не знам - дали е имало повече кандидати? На мен ми се видяха доста деца /и много одухотворени/ в училището, където кандидатстваше. Може да има тенденция за повисоко оценяване, което е добре. По-добре да поощриш едно дете като му пишеш 70 т., а не да го порежеш с 20. Балообразуването за тези гимназии е 2 по изпита ИИ, изпита като е добре оценен се вдига бала.  Може би има и повече възможности за учене - книги, някои техники в рисуването, в тубата има много хубави уроци, поне аз успявам да понарисувам нещо по уроците. Дали имаше статистика за оценките от изпита по рисуване?
Успехи на всички деца и дано да ги приемат на второ класиране, ако трябва да направят допълнителна паралелка Smile

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 20:13 от TanyaMG

# 2 270
  • София
След два дни умуване с три уж мислещи глави Head Bandподадохме заявление за второ класиране, от сега до 12-ти - молитви да не "падне" балът за НЕГ с повече от 6 т., за да не влезе младежът в този "затвор, в който редът е като при подредените немци", а в желаната Испанска със стъпка нагоре.

Ходиха с другия родител, но по информация от тях отчитам: нямало никой, всичко станало за минута, дали им "една малка бележка", след като го намерили в един списък. След много уточняващи и подвеждащи въпроси измъкнах и следното - на бележката пишело "№ 39".
Нищо не са им искали, а за всеки случай се бяхме подготвили със сериозен наръч от копия от всички хартийки - само епикризата от раждането на момъка не им бях приготвила:blush:. Любезната жена взела попълненото заявление и толкова.
Нареждаме се при останалите чакащи от вас, че младежът го чака морето.

Поздрави за всички записали се  - приятна ваканция.

# 2 271
  • На планетата Земя
И защо го записахте тоя затвор, като е толкова нежелан?

# 2 272
На 40 и кусур години разбирам каква късметлийка съм била, че съм имала само един възможен вариант за кандидатстване.
На мен дискусията ми харесва, полезна е във всичките си отсенки.

# 2 273
  • София
На мен дискусията ми харесва, полезна е във всичките си отсенки.
Залипсвал ти е бг сеира, викаш...

# 2 274
  • София

Отчитане на първо класиране, прием в VIII клас
Изх. № РУО1-17638/ 05.07.2018 г.
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩАТА,
КОИТО ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Отчитането на резултатите от първо класиране ще се осъществи в сградата на НПГПТО "Ломоносов", ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 148 на 06.07.2018 г. след 18:00 часа.

В случай, че имате информация за всички ученици от листингите за Вашето училище можете да предадете документите по-рано.

Моля попълнете и следната таблица за всяка паралелка без да променяте формата и носете подадените заявления за второ класиране, подредени по паралелки.

Върху листингите, раздадени от РУО, се отбелязва срещу имената на всеки ученик:
код „1” – „записал се” – със зелено
код „0” – „подал заявление за II класиране” – със синьо
код „2” – „не се явил” – с червено

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО - СОФИЯ-ГРАД

Извън коментираните "листинги", аз открих няколко лисващи запетаи и една сложена грешно - колко би изкарал експертът, подготвил писмото, на НВО - БЕЛ според вас? Без да споменавам стилистичните неточности и без да съм филолог.

# 2 275
  • София
И защо го записахте тоя затвор, като е толкова нежелан?

Цитатът е от младежа, който и досега не знае какво и най-вече защо иска или не иска. Примерен списък с гимназии и паралелки с миналогодишните балове за ориентир, според общото му желание "искам да уча в езиково училище", стоя на бюрото му в продължение на 1 седмица преди началото на подаване на заявленията. Трябваше да го прочете, да задраска каквото не иска, да ги подреди, както реши, и след това да обсъдим. Може да си представите колко пъти съм напомнила за самотния списък. Последната вечер часове наред говорихме и обсъждахме подреждането. Накрая си стиснахме ръцете. Подадохме на 4-тия възможен ден и отново след потвърждение от него, че това е списъкът. А сега ............

# 2 276
  • София
Примерен списък с гимназии и паралелки с миналогодишните балове за ориентир, според общото му желание

Ето това е проблемът! Да! Децата трябва да имат реалистични очаквания, но съблюдаването на баловете и пресмятането на брой желания е наша работа. Изборът им, техният, не трябва да е обременен от фактите за баловете.
Изкушението на децата да залитнат в крайности, водени от желание за доказване или под влияние на модните течения е огромно.

# 2 277
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Да задам и аз един страничен въпрос ...

Моето дете ходи на изпит по рисуване - без уроци и без да е много добра. Рузултата й е посредствен. Като гледам бланката с оценките се вижда най-добра по БГ, мат по-слабо, рисуване най-слаба оценка. Но... много симпатизирам на рисуването и мисля, че ще има все повече нужда от специалисти с него в различни области.

Защо се вдигна толкова бала не знам - дали е имало повече кандидати? На мен ми се видяха доста деца /и много одухотворени/ в училището, където кандидатствахме. Може да има тенденция за повисоко оценяване, което е добре. По-добре да поощриш едно дете като му пишеш 70 т., а не да го порежеш с 20. Балообразуването за тези гимназии е 2 по изпита ИИ, изпита като е добре оценен се вдига бала.  Може би има и повече възможности за учене - книги, някои техники в рисуването, в тубата има много хубави уроци, поне аз успявам да понарисувам нещо по уроците. Дали имаше статистика за оценките от изпита по рисуване?
Успехи на всички деца и дано да ги приемат на второ класиране, ако трябва да направят допълнителна паралелка Smile

И моят се яви, той чак май месец реши, че иска да ходи някъде с рисуване и подаде заявлението, не е ходил на никакви курсове, пратихме го на ура, а той взе че изкара 100т. Как се балообразува в тези училища съм наясно, но се чудех как може да се предвиди скачането на бала при тях, тъй като е наистина сериозен скока. За 51 беше предвидимо, но там е и с 30ина т, докато за Райнов е с над 100т, което не очаквах. Не знам дали има статистика на оценките от изпита по ИИ, може би там да са писали по-високи оценки или наистина рязко да се е повишил интереса на децата, които кандидатстват към МОН с ИИ, тъй като по принцип тези, които кандидатстват с ИИ се насочват към училищата към МК, където изпитът изисква мн. сериозна подготовка, за сметка на М и БЕЛ.

Тъй или иначе, след като преди реденето на желания разгледа Н. Райнов и още 1-2 училища, го писахме на 1 място и днес го записахме, та просто си любопитствам.  Grinning

# 2 278
Как се балообразува в тези училища съм наясно, но се чудех как може да се предвиди скачането на бала при тях, тъй като е наистина сериозен скока. За 51 беше предвидимо, но там е и с 30ина т, докато за Райнов е с над 100т, което не очаквах.
Колко паралелки приемат тази година? А колко са били миналата? За Райнов питам. Wink

# 2 279
  • София
Как се балообразува в тези училища съм наясно, но се чудех как може да се предвиди скачането на бала при тях, тъй като е наистина сериозен скока. За 51 беше предвидимо, но там е и с 30ина т, докато за Райнов е с над 100т, което не очаквах.
Колко паралелки приемат тази година? А колко са били миналата? За Райнов питам. Wink
В Н.Райнов мин.година са приемали две паралелки и затова предполагам минималният бал е паднал.
Тази е само една паралелка-26 деца.

Общи условия

Активация на акаунт