СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 834
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 430
  • Sofia
Dame, аз от писанията по-преди, останах с впечатление, че никъде не излиза маркер, че си подал заявление. На самото класиране просто, излиза смяна на статусът на Записан или в списъка с паралелките в които си приет, ще излезе още една паралелка, на която ще е обозначено, че е по второ желание...

В системата, в секция "Класиране", между "РУО" и "№ желание" има графа "Класиране" и в нея пише "1". Предполагам, че второто красиране ще излезе като втори ред и в тази графа ще бъде отразено 2.
Въпросът, който и мен ме занимаваше, е дали преди това някъде се отразява, че детето ще участва във второ класиране.

# 2 431
  • София
Манжелка, смяната излизала при излизането на самото второ класиране.

Санака Инфанта, честито!
Да сте успешни и щастливи, в което вярвам!
Много са ни читави децата, да знаете! Heart Eyes

# 2 432
  • София
Sanaka, браво за разрешената дилема! Успех!
Аз сутринта звънях в 22-ро. Няма драма - първият ден не са давали входящи номера  ,  но много родители са питали и на втория ден са започнали да дават. Тук аз събирам дългата ръка на Бг мамата.Wink

# 2 433
Никога на нищо не вярвам, особено на софтуери. Догодина ще е същото.

...

Мента, общо класиране в електронен вариант върви от доста години и досега такъв гаф не е ставал.
Миналата година въведоха и електронното подаване на заявленията и смениха софтуера. Но всичко мина без проблем
Истински се надявам догодина да няма такова недоглеждане.

Не вярвам да мислите, че баловете на децата се изчисляват на ръка. Както и че за всяко дете се въвеждат само тези оценки, които са му нужни.

[/quote]

да бе да... а сгрешените оценки на набор 2000? Още ми държи влага като си спомня как синът ми, който очакваше 6 на математика видя срещу името си оценка 4 и нещо....милия той... чак и сълзи пусна.
Беше невероятно гадно....,Тук поне големи размествания нямаше , но при набор 2000 някои деца за няколко минути се видяха с космически балове, а други преглъщаха сълзи пред екран с ниски резултати.  И само след не повече от 15-20 минути нещата се оправиха  и верните оценки влязоха в системата.  А още пазя на шорткът и двата листа на сина ми - този с грешните, и този с верните оценки.  И какво - да не би някой да отнесе вина? Ние си бяхме виновни, щото сме влизали в системата преди официално подадения от МОН  старт. И сме видели номерата на нашите деца с оценките на миналогодишните със същите номера.

# 2 434
  • София
Не съм, днес по работа се срещнах с една жена и се оказа, че вчера е записала дъщеря си в Н. Райнов. По-големият ѝ син също учи там. Ама такива хвалби му дръпна, колко е доволна и как всичко в училището е хубаво, направо онемях. Аз за това училище от тази тема чух и направо се изненадах, че има хора, които специално са си го набелязали за децата.

# 2 435
G..D.., да, много неприятен беше и този им гаф. Но той подлежи на проверка. И е имало с какво да сравниш видяната оценка (приблизително очакваната).
Докато с класирането чакаш 6 часа да пуснат отново менюто, и какво ли ще излезе, ще бъде ли променено при теб - в добра или лоша посока ...
И не можеш да провериш наистина вярно ли са класирани децата според бал и желания.
Завинаги ще остане съмнението за нещо гнило.
В никакъв случай не омаловажавам стреса в очите и сърцата на децата през 2014 г.  Hug

# 2 436
  • Sofia
Sanaka, честит избор и честито записване!! Отпускайте душите вече! Simple Smile

Тази година, след предаване на листингите и ъпдейтване на информацията, в системата няма да пише Записан, а Сайнъпнат.

# 2 437
  • тук-там
Санака, честото! Много се радвам за вас! Отлична гимназия, чудесна среда и още един език - какво повече можем да искаме за децата си! Дерзайте!

# 2 438
Ние май искаме да сменим желанието си. Младежът е приет на 3-то желание, но след дълги размисли повече иска 4-то. Явно трябва да участваме на 3-то класиране. Доколкото разбирам след 2-ро класиране, ако не се е придвижил напред, трябва да се запише на 3-то желание  и след това да теглим документи, след като видим останалите свободни места за 3-то класиране. Ако не се запишем след 2-ро класиране, ще отидем на 3-то, но без да знаем има ли свободни места в желаната паралелка.

# 2 439
  • София
Ние май искаме да сменим желанието си. Младежът е приет на 3-то желание, но след дълги размисли повече иска 4-то. Явно трябва да участваме на 3-то класиране. Доколкото разбирам след 2-ро класиране, ако не се е придвижил напред, трябва да се запише на 3-то желание  и след това да теглим документи, след като видим останалите свободни места за 3-то класиране. Ако не се запишем след 2-ро класиране, ще отидем на 3-то, но без да знаем има ли свободни места в желаната паралелка.

И ние бяхме така, след класирането девойката реши, че предпочита паралелката подредена след тази в която е приета... няма избор, записахме я в тази в която е класирана, да е мислила, като е редила желанията  Mr. Green
Трето класиране е рулетка, аз не бих рискувала.

# 2 440
  • София
... Дори се сетиха, че в сряда, момче от нейното училище е пожелало да бъде с нея в един клас и чинно си отбелязаха, че желанието е взаимно и ако има възможност ще стане. И вероятно ще стане, защото разпределят според заявеното при записването ниво на владеене на английски, а и двамата са с FCE. ...
...
Сагата за нас приключи /поне седмокласната/. Сега ми остава само да се радвам с вас на второ класиране. Ей, че хубавоооо! Hug
sanaka, първо да ви честитя записването, дано младата дама да е щастлива и удовлетворена в новото училище.Flowers Hibiscus
Моля да кажеш (аз пак съм впрегнала каруцата пред коня:flushed:, но чакаме второ класиране на 1,5 т. от ИЕ/АЕ и дай Боже да сме там след седмица) въпрос на избор ли е в коя от двете паралелки се записва детето или от гимназията ги разпределят по определени критерии, и евентуално, ако си разбрала, какви са те (т.е. само нивото на владеене на английски ли е).

# 2 441
  • София
Питах и казаха, че е според нивото на английски, което намирам за чудесно. Големи разлики може да има - деца, които изобщо не са го учили и такива с много високо за възрастта си ниво. И това е много разумен критерий за раздпределяне, според мен. Има и съобразяване с пола, разбира се - да са по равно.

# 2 442
sanaka, честито!

Много уместно е направено разпределението по паралелки.

Надявам се, че и в други училища възприемат този принцип за втори език.

# 2 443
  • Варна
От Календара:
13.   Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране   19.07.2018 г.
Дали това ще е датата, на която ще се отрази, че си записан?

Честито на всички записани деца и успех на останалите в следващите класирания. Дано всяко дете се чувства комфортно в новия си клас.

# 2 444
Знам, че се повтарям. Simple Smile
Прегледах набързо темата от миналата година. Коментарите са били сходни и не е излизал статус записан. След публикуването на второ класиране е имало съобщение Списъкът е актуализиран с данни за 2-ро класиране. Ако нямате ред за даден етап на класиране означава, че не сте класиран на този етап. Това не означава, че тази година няма да има промяна.
Докато преглеждах темата, попаднах на малко допълнителна информация. Ще я споделя тук, за да не си я записвам на листче.

Публикуване на второ класиране - 4. юли 2017 около 12:30 часа при обявен краен срок 4. юли.
Първа излязла справка за баловете - Бургас около 12:54.
Справката за София е излязла около 16:53.

Общи условия

Активация на акаунт