Професионални серии за коса - тема 120

• 84 178
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде там
Ще чакам мнение за шота, още когато излязоха им се чудех, но сякаш никой тук не ги бе пробвал, а ще ми е много интересно заслужават ли се 20-те лева (защото още няколко и си купуваш цяла маска)
Шота си го взех от Русия на много по ниска цена.За 9 лева .
Чудя се защо тук са толкова скъпи.

# 211
И аз с нетърпение ще чакам отзиви - в състава само масла и то не луксозни и скъпи, както и глицерин видях само.

# 212
а в златна рибка са 19.50 ?!

# 213
  • Някъде там
За 9 лева е о.к.
20 лева са прекалено много и не бих дала толкова Simple Smile
Amisuy,и аз се чудя защо се предлагат на такава цена тук.

# 214
  • София
Определено такъв коктейл, че и по-хубав може да се забърка и вкъщи. Добавен към основната ви маска, става чусна приуош терапия. Не си заслужава 20-те лева според мен, дори и да работи добре. Поне са натурални съставки Wink

# 215
Момичета, нуждая се от бърза консултация - добра ли е Omniplex на  Farmavita Италия. Намерих я тук в магазин, а тъкмо се готвех да взема он лайн Olaplex. Та да купя ли вместо това Омниплекс?  Олаплекс професинален комплект стъпка 1 525 гр и стъпка 2 2Х525 гр е 270 евро, по 100 гр стъпка 1 и 2Хстъпка 2 са 100 евро и голяма чуденка става. То дано са оригинални, разбира се, от Нотино ги гледам, Ензо в Бг.
Омниплекс е от реален магазин и са сигурно истински, стъпка 1 и 2 по 500 мл всяка са на 70 евро като комплект. Въпросът е, че не намирам мнения за това нещо.

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 20:51 от Moon Flower

# 216
  • Варна
Моля ви за препоръка за протеинова маска с изправящ ефект за чуплива, изтощена коса, 6-Ца в корена, но с късащи се краища заради балеаж. От хидратиращи серии дори и за изправяне, ми се разхвърчава косата и се къдри, направо става като разплетена кошница ( визирам sexy hair лилавата ), не мога да я понасям -косата - и мачкам обема с преса, което още повече уврежда. От керастаз Дисциплин също не се изправя достатъчно ( ш+М). Най-добре ми се получава от ш sexy hair + 2 Мин. Реконструктор на афоджии за поне 30 Мин. + балсам джойко мойсчър. Изправя се все едно е мината с преса. Но ако повторя -не става. Установих, че от протеинов продукт се изправя повече, дори и да не е за тази цел специално. Аз ли нещо се лутам и не комбинирам правилно... Кюн кератин смут дали ще ми свърши работа? Или Напура протеиновата?

# 217
Хвърлих око на Аура Ботаника на Керастас, не намерих много отзиви, основно май в темата за размените я срещам.
Все пак ще съм благодарна за някакъв отзив. Косата ми е гъста, средно плътен косъм, здрава, не я бодисвам, дори и сешоар почти не ползвам.
Търся повече блясък и серия, която не ми отнема от обема.
Ползвам зелените Tigi-ta, те са за нормална коса и са ми доста добре. Иска ми се нещо с по-уау ефект.

На мен не ми допада особено Аура Ботаника... Косата ми е чуплива, много гъста, с тънък косъм, боядисана, нормална. От тази серия на Керастаз ми се омазнява по-бързо... Не отнема от обема, но и не добавя. Нито изглажда, нито прави косата по-бляскава, нищо не прави с една дума. Евентуално за по-суха коса може и да има положителен ефект, но не съм сигурна... Въобще чудя се каква им е била идеята при създаването на тази серия? За каква ли коса е подходяща?

Идеята им е била да създадат био натурална серия без сулфати и силикони, поради което продуктите се съчетават само по между си,  а не с други серии.  Изключение:други БЕЗсиликонови серии саок.  Силикони и безсулфатни шампоани е равно на омазняване, билд ъп, след време дори изсушаване и изобщо трагедия.

Пълни, ама пълни глупости! Че като ги пишете заблуждавате и четящите, от които повечето вероятно също не са си направили труда да се поинтересуват и вярват сляпо на маниакалната вече анти-силиконова истерия. Почти всички безсулфатни шампаони също отмиват силиконите. Има доста органични марки дори (мога да давам примери), които в съставите си имат и силикони. Не пиша редовно в темата повече от година, но не се стърпям вече на заблуждаващите постове, които се публикуват без грам да се информирате за какво наистина иде реч. И да не съм голословна публикувам статия на химичка, в която са изредени повечето детергенти в шампоаните, които мият силикони.
http://science-yhairblog.blogspot.com/2016/05/detergents-which-r … ve-silicones.html

ПП: извинявам се все пак за острото нахлуване, надявам се да е разбрана подбудата Peace

# 218
Хвърлих око на Аура Ботаника на Керастас, не намерих много отзиви, основно май в темата за размените я срещам.
Все пак ще съм благодарна за някакъв отзив. Косата ми е гъста, средно плътен косъм, здрава, не я бодисвам, дори и сешоар почти не ползвам.
Търся повече блясък и серия, която не ми отнема от обема.
Ползвам зелените Tigi-ta, те са за нормална коса и са ми доста добре. Иска ми се нещо с по-уау ефект.

На мен не ми допада особено Аура Ботаника... Косата ми е чуплива, много гъста, с тънък косъм, боядисана, нормална. От тази серия на Керастаз ми се омазнява по-бързо... Не отнема от обема, но и не добавя. Нито изглажда, нито прави косата по-бляскава, нищо не прави с една дума. Евентуално за по-суха коса може и да има положителен ефект, но не съм сигурна... Въобще чудя се каква им е била идеята при създаването на тази серия? За каква ли коса е подходяща?

Идеята им е била да създадат био натурална серия без сулфати и силикони, поради което продуктите се съчетават само по между си,  а не с други серии.  Изключение:други БЕЗсиликонови серии саок.  Силикони и безсулфатни шампоани е равно на омазняване, билд ъп, след време дори изсушаване и изобщо трагедия.

Пълни, ама пълни глупости! Че като ги пишете заблуждавате и четящите, от които повечето вероятно също не са си направили труда да се поинтересуват и вярват сляпо на маниакалната вече анти-силиконова истерия. Почти всички безсулфатни шампаони също отмиват силиконите. Има доста органични марки дори (мога да давам примери), които в съставите си имат и силикони. Не пиша редовно в темата повече от година, но не се стърпям вече на заблуждаващите постове, които се публикуват без грам да се информирате за какво наистина иде реч. И да не съм голословна публикувам статия на химичка, в която са изредени повечето детергенти в шампоаните, които мият силикони.
http://science-yhairblog.blogspot.com/2016/05/detergents-which-r … ve-silicones.html

ПП: извинявам се все пак за острото нахлуване, надявам се да е разбрана подбудата Peace

Да,  има и силикони,  които се отмиват само с топла вода,  но те са рядкост в продуктите.  Често се срещат в тези на Пол Мичъл.  Диметикон не се отмива с безсулфатрн шампоан или ще се отмие много по-трудно. 

Тонът ти е доста остър,  не бих искала да се държа по същия начин-дори и да имаш повече инфо за нещо.  Факт е,  че повечето натурални марки залагат на комбинацията безсиликонов продукт плюс безсулфатен шампоан или поне водноразтворим силикон и безсулфатен шампоан.  Това е правилото,  а не изключението-нещо да съдържа диметикони от тежката артилерия и безсулфатни детергенти-като например олеин сулфонат-приме: "натуралната" марка OGX. 

# 219
Виждам че май дори не сте си направили труда да прочетете статията. А точно Олефин сулфоната също мие силикони, и то всякакъв вид, но на който е интересно в същия блог жената е писала подробно и за водо/неводо-разтворими, взаимодействия и т.н. много е обширно, не става с едно изречение да се обобщи, нито пък нещата са само или/или.

Да, тонът ми е остър, за което се извинявам, но прекалено много неверни твърдения за какво ли не почнаха да се сипят в темата и не се стърпях такива заблуди да се четат без да се погледнат нещата и от двете страни на монетата...то затова и тези, които бяха полезни и пишеха преди, вече не се включват.

Както и да е, който има желание може да се информира подробно, много материал/научни публикации има по темата и всеки си преценява. Но да се търка нежна и фина материя, каквато е косицата, като едва ли не загоряла тенджера може да е пагубно за някои жени, а няма такива "билд-ъпове". Почти всеки шампоан може да го направи. Да не говорим, че повечето популярни в темата ДПШ-та също имат в съставите си по някое силиконче или поликватче... Здраве да е! Спирам дотук, както казах всеки си преценява Peace

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 10:17 от Анонимен

# 220
# 221
  • софия
Здравейте,момичета.
Харесах си олио за коса и термозащитен продукт на Olioseta ,както и безамонячната им боя.Ползвали ли сте техни продукти?Боята покрива ли бели коси?

# 222
  • Варна
 Боята на Олиесета си е доста хард боица нищо,че е безамонячна. Иначе покрива бяла коса. Продуктите им съм ги коментирала назад в темата. За бюджетна марка са ОК. Термото е прилично,хидратира и приглажда. Олиото омекотява и дава блясък. Имала съм олиото от възстановяващата серия сега имам това с Арган и Камелия. И двете са ОК като второто е с по-приемлив аромат. Първото смърди на крем за бръснене Каро  Laughing.

# 223
  • софия
Принцеса-благодаря ти; боята е руса 8.3  окислител кой да взема 6,9 или 12%

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 10:58 от TROSHKATA

# 224
Здравейте, знаете ли Daily Offer за - 20% в Златна рибка, само за онлайн поръчки ли важи или и в магазините?

Общи условия

Активация на акаунт