Професионални серии за коса - тема 120

• 84 160
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
Хвърлих око на Аура Ботаника на Керастас, не намерих много отзиви, основно май в темата за размените я срещам.
Все пак ще съм благодарна за някакъв отзив. Косата ми е гъста, средно плътен косъм, здрава, не я бодисвам, дори и сешоар почти не ползвам.
Търся повече блясък и серия, която не ми отнема от обема.
Ползвам зелените Tigi-ta, те са за нормална коса и са ми доста добре. Иска ми се нещо с по-уау ефект.

# 181

Дадоха ми за сметка на това адски много тестери-около 20 бр на шампоани КМС Калифорния, ...  
bananadana, би ли споделила какви са тези и има ли нещо интересно, на което трябва да се обърне внимание? Заредена съм до Черен петък поне, ама като прочета за нещо непознато и трябва да проуча, да не взема да се мина случайно... Joy

# 182
Здравейте,момичета.Не пиша,но ви чета редовно.Бихте ли ми препоръчали спрей,който да предпазва косата от влага?Тоест стилизант,който да запазва прическата.

# 183

Дадоха ми за сметка на това адски много тестери-около 20 бр на шампоани КМС Калифорния, ...  
bananadana, би ли споделила какви са тези и има ли нещо интересно, на което трябва да се обърне внимание? Заредена съм до Черен петък поне, ама като прочета за нещо непознато и трябва да проуча, да не взема да се мина случайно... Joy

KMS FRIZZ TAME OIL - дадоха ми 4 пакетчета от това и днес го пробвах като единствен финиш след шампоан, олаплекс и маска, а след олиото сложих милк шейк пяна и изсуших с дифузера (от месец=два не ползвам никакъв сешоар, но днес беше хладно и ми се наложи). Олиото ме спечели, защото косата ми стана много лъскава и подхранена, а и без друг финиш това е супер резултат. Ароматът е сладък-нещо сладкишесто-не ми харесва изобщо, но не се усеща след известно време.Олиото не бие това на Керастас-еликсир- по тежест за мен, но пък сякаш има своите позитиви и бих го купила.

Шампоанът и балсамът мойсчър рипеър на кмс също бяха доста добри, но от балсама трябваше да сложа 2 пакетчета тестер, за да ми покрие цялата коса-дооста беше. Косата се разресва страхотно с тях. Е, като всеки друг профи продукт. Може би трябва да си изхабя и останалите мостри от тях, за да разбера, а това ще отнеме време. Ароматът беше супер свеж и лек, не като пенетрантните химически бъркотий на Керастас.

Много, ама много съжалявам, че купих олиото на Вела, а не нещо по-качествено. Изобщо вела за мен умря като марка. :Д

# 184
  • София
Хвърлих око на Аура Ботаника на Керастас, не намерих много отзиви, основно май в темата за размените я срещам.
Все пак ще съм благодарна за някакъв отзив. Косата ми е гъста, средно плътен косъм, здрава, не я бодисвам, дори и сешоар почти не ползвам.
Ползвам зелените Tigi-ta, те са за нормална коса и са ми доста добре. Иска ми се нещо с по-уау ефект.

На мен не ми допада особено Аура Ботаника... Косата ми е чуплива, много гъста, с тънък косъм, боядисана, нормална. От тази серия на Керастаз ми се омазнява по-бързо... Не отнема от обема, но и не добавя. Нито изглажда, нито прави косата по-бляскава, нищо не прави с една дума. Евентуално за по-суха коса може и да има положителен ефект, но не съм сигурна... Въобще чудя се каква им е била идеята при създаването на тази серия? За каква ли коса е подходяща?

# 185
  • Някъде там
Пробвах маската инфорцер.
Маската е редичка и очаквах ,че ще е нищоправеща за косата ми.
Радвам се,че съм сгрешила .Изглади,подхрани косата ,косата е мекичка и в същото време има и плътност .
Тези дни ще добавя и добавката и ще видя има ли разлика в нея.Пробвах първо маската самостоятелно за да мога да разбера после дали ще има разлика като добавя и концентрираната добавка за маски.
Скоро обмислям да си взема и новата серия на Керастаз и ще редувам инфорцер с керастаз.

# 186

На мен не ми допада особено Аура Ботаника... Косата ми е чуплива, много гъста, с тънък косъм, боядисана, нормална. От тази серия на Керастаз ми се омазнява по-бързо... Не отнема от обема, но и не добавя. Нито изглажда, нито прави косата по-бляскава, нищо не прави с една дума. Евентуално за по-суха коса може и да има положителен ефект, но не съм сигурна... Въобще чудя се каква им е била идеята при създаването на тази серия? За каква ли коса е подходяща?

Идеята им е била да създадат био натурална серия без сулфати и силикони, поради което продуктите се съчетават само по между си,  а не с други серии.  Изключение:други БЕЗсиликонови серии саок.  Силикони и безсулфатни шампоани е равно на омазняване, билд ъп, след време дори изсушаване и изобщо трагедия.

Серията Ботаника е супер,  ползвала съм маската,  шампоана не бих,  защото нямам натурални мераци.  Хидратира супер и прави косата лъскава. 

# 187
  • Варна
 Имам отливка от шампоана Ботаника. Ползвам го от време на време,но на предно миене мия с ДПШ,за да пръждосам силиконите и като последваща грижа ползвам само детанглъра на ДМО. По седмица мога да изкарам така.

# 188
Въобще не ми харесва тази серия. Направо ми прави косата отвратителна. За мен е подходяща за млади, тънки, нетретирани с нищо, никога коси.

# 189
  • Някъде там
Въобще не ми харесва тази серия. Направо ми прави косата отвратителна. За мен е подходяща за млади, тънки, нетретирани с нищо, никога коси.
Напълно съгласна съм с написаното.
С едно изключение.
Серията за плътна коса е наистина за плътна коса и не е подходяща за тънки коси
Дъщеря ми е тинейджърка и на нея и се отразява чудесно(плътна ,нетретирана коса).
На мен серията ми омазнява и слепва косата.

# 190
Относно Аура Ботаника - моята коса е напълно с нищо нетретирана. Последното ми боядисване беше преди три години. Почти не ползвам и сешоар.
Всички серии, които ползвах, когато имах боя - много щадяща безамонячна, само подсилвах много тъмния ми цвят и косата ми пак беше здрава, сега са ми много тежки.
Затова се чудя на Аура ботаника.
bananadana, само думата хидратация ме притеснява, косата ми харесва балансирани серии.

# 191
Относно Аура Ботаника - моята коса е напълно с нищо нетретирана. Последното ми боядисване беше преди три години. Почти не ползвам и сешоар.
Всички серии, които ползвах, когато имах боя - много щадяща безамонячна, само подсилвах много тъмния ми цвят и косата ми пак беше здрава, сега са ми много тежки.
Затова се чудя на Аура ботаника.
bananadana, само думата хидратация ме притеснява, косата ми харесва балансирани серии.

В нея няма протеин,  затова щом харесваш балансирани,  вземи нещо с протеини и масла.

# 192
Благодаря ви за отговорите, мислех, че Оура Ботаника е балансирана серия за нормална и нетретирана коса като моята.
Описанието на сайта на Керастас звучи точно като за мен.

# 193
Привет, попитах в другата тема за коса ,но може би тук ще е по-удачно :
След боядисването и морето косата ми е ужасна !! Мисля да взема олиото на Олиосета с арган и японска камелия - подходящо ли е за суха и изтощена коса ? И термото ми е на свършване и се чудя дали да заложа пак на CHI или да търся нещо друго ... препоръки ?
Олиото,че го водят за изтощена коса ясно,но има ли ефект ? Искам да приглажда,подрежда и омекотява косата.
За термо гледах " Термозащитен крем CHI Total Protect " , но не знам дали искам да е точно крем ..препоръчайте нещо Simple Smile

# 194
  • Някъде там
Привет, попитах в другата тема за коса ,но може би тук ще е по-удачно :
След боядисването и морето косата ми е ужасна !! Мисля да взема олиото на Олиосета с арган и японска камелия - подходящо ли е за суха и изтощена коса ? И термото ми е на свършване и се чудя дали да заложа пак на CHI или да търся нещо друго ... препоръки ?
Олиото,че го водят за изтощена коса ясно,но има ли ефект ? Искам да приглажда,подрежда и омекотява косата.
За термо гледах " Термозащитен крем CHI Total Protect " , но не знам дали искам да е точно крем ..препоръчайте нещо Simple Smile

Най добрите олиа за мен в тази насоченост са
1.https://agorabbeauty.com/vazstanovyavashto-olio-za-kosa-lanza-keratin
2.https://www.arlen.bg/product/2433/marokansko-arganovo-maslo-za-v … eatment-25ml.html
3.https://www.zlatnaribka.com/oright/recoffee/olio-za-kosa-s-kafe- … ee-hair-oil-30-ml
.Бонус косата спира да цъфти докато се използват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт