Професионални серии за коса - тема 120

• 83 031
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Момичета, търся отзиви за няколко продукта :
-маска с оранжева капачка на Марокан
-енергизиращ тоник на Филип Кингсли
- спрея на Виши Денси....

# 76
  • Стара Загора
Dreamer  , под енергизиращия тоник хидратиращия ли имаш в предвид?

# 77
  • Пловдив
Dreamer  , под енергизиращия тоник хидратиращия ли имаш в предвид?
Да. Четох назад, че ти го харесваш. Но в какво се изразяват ползите?
За Марокан четох, че мн уплътнява, но втвърдява ли, изсушава ли? На коя наподобява?
И за да не е само въпроси, ще похваля балсама Hairfinity. Измих първо с червен Ш на Виши, после с детокс Ш на марката. Този път, така нанесен след друг Ш се образува обилна пяна. Предишния път, трудно го разпених и съответно доста количество сложих. Нанесох Б, загрях със сешоар (мързеше ме да вадя пресата), отмих и на подсушена коса нанесох в корена от детокс Б и за да се разреша - любимия ми е незаменим Б без отминаване Епруваж. Бях уморена и не ползвах четка сешоар, косата изсъхва сама. При самото отмиване, усетих Б по-скоро протеинов, не разплитащ. На суха коса - много подхранващ, косата е напоена, мека и лесно се разресва. Отлични за моята коса са продуктите, които имам на Hairfinity. Балсама без отмиване ми действа по-добре на суха коса, преди разресване, омекотява и хидратира връхчетата.
Преоткрих и маската на Марокан с кафява капачка. Ползвах я в комбинация с обикн еластисайзър (който много харесах) за цяла нощ и Ш на Виши. Ефекта е трепач.

Изкупихте олиото Ланза Simple Smile Пишете как е? Чаровна и Принцеса, как е при вас? Още ли ви харесва? Аз се възползвах от промоцията на Орайт за - 50 на 2ри продукт и поръчах пак 2 броя от 100 мл олио с Шипка за плътна коса.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 18:32 от *dreamer*

# 78
  • Варна
-io- ако вземеш архитект спокойно можеш да редуваш маската с тая на Епруваж да,но имай предвид,че в тоя случай ще трябва да заложиш на корав хидратиращ преуош. Или масла с глицерин или еластисайзъра на Кингсли и то не за 20мин. както е по упътвне. Архитект е протеинова,Епруваж е балансирана маска. С превес на хидратацията,но все пак си се усеща протеина.

*dreamer* олиото на Ланза продължава да ми харесва. Основен финиш ми е,почти нищо друго не ползвам.

# 79
  • Стара Загора
Dreamer, при мен не омазнява , като водичка е.Докато го ползвах (предимно него за скалп) косата ми доста дръпна на дължина, а от доста години косата ми адски бавно расте.Също така си усещам скалпа добре.От някой по силно шампоани ми се бели , а след него всичко си е нормално.Сега започнах основно да ползвам с червената детелина на Алтерна  и после на ДМО съм си взела.И след това мисля пак да си подновя тоника , но вече голяма опаковка.

# 80
  • Пловдив
Благодаря, момичета!
При следващо намаление ще си взема тоника на ФК. Бях го сложила в кошницата, но поръчах 2 бр. от Vichy Dercos Densi-Solutions Концентрат с уплътяващ ефект, който от доста време искам да пробвам. В момента ползвам ампули на Виши и след тях минавам на концентрата.

# 81
  • на последния етаж
Това ли е олиото на Ланза?
https://agorabbeauty.com/vazstanovyavashto-olio-za-kosa-lanza-keratin

# 82
  • Пловдив
Да, това е! Ще го има след около месец. Агорабюти ми правят много добро впечатление, дано с времето не се променят.

# 83
Сдобих се с ДПШ на label.m
Много ми хареса, косата ми издържа 1ден повече от обикновено и скалпа е добре, комбинирах с маската на Епруваж и съм доволна. Ще повторя комбинацията след ололо 10-15дни. И аз се мисля за олиото на Ланза, тъкмо докато е налично да взема решение да го поръчам Simple Smile

# 84
Здравейте искам да попитам Pro Fiber сериите на Лореал протеинови ли са?

# 85
  • София
Здравейте искам да попитам Pro Fiber сериите на Лореал протеинови ли са?
Лилавата със сигурност, за другие не знам, но мислейки логично би следвало и те да са по-скоро протеинови.

# 86
  • Варна
 Всички профайбъри са протеинови,но системата трябва да се познава и най-вече да познавате нуждите на косата си,за да изберете правилните продукти за нея. Направете теста на профайбър,за да се ориентирате кои са вашите. Лилавите са най-силни,но са мек протеин. Маската е богата. Омекотява,огъвкавява, уплътнява. Бих сравнила действието и с това на Напура С9-ефекта върху косата ми е същият.

# 87
Някъде из темите обсъждани ли са видовете протеини? Защото от протеин до протеин има разлика според собствените ми усещания. Ще ми е интересно да прочета, или да споделим за видовете протеин.

# 88
Това,  което аз знам и не съм професионалист, е,  че има маски с про-кератин,  демек про-протеин формула.  Те съдържат предимно аминокиселини-изграждащите частици на протеина,  нещо като разложен протеин. Доколкото знам целта е да се запълнят само определени места/щети във фибрата,  действието им е според аминокиселината различно и целенасочено.  Аргинин в шампоан примерно е против косопад. Глицинът има успокояващо действие и доколкото знам уплътнява косъма.

Има и такива,  които са с по-голямо или дори единствено съдържание на чист пшеничен/соев или какъвто и да е друг протеин.  Фруктис примерно са с лимонов протеин.  Една от най-силните форми на протеин е тази в Кераплекс,  която също е и основната в Екстрийм маската на Редкен.  Според мен затова и маската на Редкен е толкова добра.  

Измежду чистите съединени протеини така да се каже може да се различава по съотношението им на аминокиселини-примерно колко аминокиселини има соята,  колко аминос пшеницата и кои точно и тн.  

Познанията ми стигат дотук.  От опит знам,  че маските с различни аминокиселини и по-малко протеин ми действат омекотяващо.  Пример-Терапист.  В нея има много аргинин (и серин?, е и масла и петролат де :Д ).  Маски като Редкен Екстрийм ми действат втвърдяващо и оформящо.  За Кераплекс да не говорим,  това е чист протеин само с една състав на я протеин в определена форма.  

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 09:49 от bananadana

# 89
Някъде из темите обсъждани ли са видовете протеини? Защото от протеин до протеин има разлика според собствените ми усещания. Ще ми е интересно да прочета, или да споделим за видовете протеин.
Хвърляйте по едно око на първа страница, не е само за украса.
Момичетата, които преди пишехме в темите се стараехме доста с набавянето и споделянето на полезна информация.
Та един от многото линкове е за видовете протеини и тяхното действие...

Общи условия

Активация на акаунт