Професионални серии за коса - тема 120

• 84 180
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Привет, дами!
Признавам си, върл противник съм на боите за коса....Нооо в живота на човек винаги има промяна и се престраших, очарована съм от резултата, но не до степента, до която ми се иска и ще ви помоля за вашия експертен съвет...До сега..в рамките на 3месеца се боядисвам с Color&Soil 8C (нямам бели коси и косата ми е цвят лешник или нещо такова - много гъст и дебел, твърд косъм, чуплива до къдрава, в зависимост от настроението на косата ми Simple Smile ). Иска ми се да постигна по-интензивен цвят медно русо май го водят, но аз си го наричам морковено Simple Smile
Моля ви да ми помогнете в избора на професионална боя БЕЗ амоняк, с минимално вредни съставки в нея и да ми обясните "аджаба" какви са тези %-и оксиданти и за какво се ползват?
Огромни благодарности на отзовалите се! Heart  Слънчев и усмихнат ден от мен!

# 346
Привет, дами!
Признавам си, върл противник съм на боите за коса....Нооо в живота на човек винаги има промяна и се престраших, очарована съм от резултата, но не до степента, до която ми се иска и ще ви помоля за вашия експертен съвет...До сега..в рамките на 3месеца се боядисвам с Color&Soil 8C (нямам бели коси и косата ми е цвят лешник или нещо такова - много гъст и дебел, твърд косъм, чуплива до къдрава, в зависимост от настроението на косата ми Simple Smile ). Иска ми се да постигна по-интензивен цвят медно русо май го водят, но аз си го наричам морковено Simple Smile
Моля ви да ми помогнете в избора на професионална боя БЕЗ амоняк, с минимално вредни съставки в нея и да ми обясните "аджаба" какви са тези %-и оксиданти и за какво се ползват?
Огромни благодарности на отзовалите се! Heart  Слънчев и усмихнат ден от мен!

L'oréal Diarichesse, за изсветляване с до 1.5-2 тона използвай оксидант volume 15 или за по-меки резултати вол. 9.

Ако косата ти е около 5-ца или 6-ца бих си позволила да предложа и конкретен номер: 6.34 или 7.34 са точно топли златно-рижави отенъци,  а ако търсиш по-скоро мока карамел цвят- 6.8 или 7.8, но моката може да се получи непредвидимо червеникава.  Моката седи като мока само на леко златиста база или леко виолетова база.  Златисти (т. Е. . 3 при лореал)  отенъци върху кестенява коса често седят като червеникави,  затова едва по-високият оксидант и няколко изсветлявания с боята ще лифтнат пигмента и ще докарат златистите отенъци да си личат повече чрез наслагване. 

Във всички случаи не очаквай да станеш руса-за това трябва първо блондиране. Ако си по-тъмна от или 4-ка, няма да се получи с безвредните,  т. Е.  Нисковредните бои медено тъмнорусоляв цвят.  

Не съм фризьорка,  но нещата за боядисване,  които знам са от първа ръка и съм ги тествала върху себе си последните месеци. 

Последно си поръчах точно 6.8 мока и очаквам да стопля приятно кестенявата си коса :Д ще я смеся с 6N,  за да не се получи прекалено червеникаво.

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 14:51 от bananadana

# 347
  • Пловдив
Здравейте! Искам да изкажа възхищението си от ампулите Milk Shake Integrity. Много добре хидратирана и подредена коса. Съдържат протеин, а при мен се усещат хидратиращи, косата ми е много мека и дисциплинирана. Доволна съм, че взех цяла кутия.

# 348
Логично е точно обратното.  Кремове и олиа задържат водата в косъма за дълго,  изсушаването се забавя по този начин.  Една бавно съхнеща коса без кремове е признак за здрава коса в повечето случаи.  На въздух имам предвид.  Другото зависи от сешоара и евентуално забързващи сушенето термо кремове също.  

Моята коса без кремове също съхне адски бързо-около 30-60 мин., а когато наклепам къдриците с финиши и олио й трябват поне 3 часа за пълно изсушаване,  особено когато е доста дълга като сега.  

Просто казвам да се опитват различни варианти. Понякога няма никаква логика, но се получават нещата сякаш напук.
При мен дългото съхнене на дълга коса по естествен начин л1тото винаги води до ужасно фризи и обезформена коса. С 1-2 финиша косата изсъхва бързо, косъма е гладък, лъскав и гъвкав. Това работи при мен без каквато и да е логика.

# 349
Аз пък от как се сдобих със сешоар Dyson и се родих. Доста е скъпичък, глезотийка си е повече, но е божествен. Че и домочадието от мъже се присъедини към ползването му, въпреки че ме овикаха, какво било туй нещо на цената на една стара кола. Ама ползват сега, та не мога да се вредя от тях.

Косата ми е малко под закопчалката на сутиена дълга, права, нормална като гъстота, нетретирана. Преди съхнеше за 45мин до час, сега за 10-15мин. Не пресъхва, стои обемна както и да я изсуша, лъскава, гладка. Абе стахотна придобивка. Мъжете пък като се засушат, все едно на прическа са ходили. Захвърлиха гелове и пяни окончателно.

# 350
Логично е точно обратното.  Кремове и олиа задържат водата в косъма за дълго,  изсушаването се забавя по този начин.  Една бавно съхнеща коса без кремове е признак за здрава коса в повечето случаи.  На въздух имам предвид.  Другото зависи от сешоара и евентуално забързващи сушенето термо кремове също.  

Моята коса без кремове също съхне адски бързо-около 30-60 мин., а когато наклепам къдриците с финиши и олио й трябват поне 3 часа за пълно изсушаване,  особено когато е доста дълга като сега.  

Просто казвам да се опитват различни варианти. Понякога няма никаква логика, но се получават нещата сякаш напук.
При мен дългото съхнене на дълга коса по естествен начин л1тото винаги води до ужасно фризи и обезформена коса. С 1-2 финиша косата изсъхва бързо, косъма е гладък, лъскав и гъвкав. Това работи при мен без каквато и да е логика.
Абсолютно и при мен е така. Без финиш ми се е случвало и по 4 часа да съхне,с финиш е доста по-бързо и изглежда по-добре.

# 351
  • Sofia
Привет, дами!
Огромни благодарности на отзовалите се! Heart  Слънчев и усмихнат ден от мен!

L'oréal Diarichesse, за изсветляване с до 1.5-2 тона използвай оксидант volume 15 или за по-меки резултати вол. 9.

Ако косата ти е около 5-ца или 6-ца бих си позволила да предложа и конкретен номер: 6.34 или 7.34 са точно топли златно-рижави отенъци,  а ако търсиш по-скоро мока карамел цвят- 6.8 или 7.8, но моката може да се получи непредвидимо червеникава.  Моката седи като мока само на леко златиста база или леко виолетова база.  Златисти (т. Е. . 3 при лореал)  отенъци върху кестенява коса често седят като червеникави,  затова едва по-високият оксидант и няколко изсветлявания с боята ще лифтнат пигмента и ще докарат златистите отенъци да си личат повече чрез наслагване. 

Във всички случаи не очаквай да станеш руса-за това трябва първо блондиране. Ако си по-тъмна от или 4-ка, няма да се получи с безвредните,  т. Е.  Нисковредните бои медено тъмнорусоляв цвят.  

Не съм фризьорка,  но нещата за боядисване,  които знам са от първа ръка и съм ги тествала върху себе си последните месеци. 

Последно си поръчах точно 6.8 мока и очаквам да стопля приятно кестенявата си коса :Д ще я смеся с 6N,  за да не се получи прекалено червеникаво.

Много професионално обяснение Heart Много благодаря! Лореал ми навява асоциации на жестока химия, но като чета тук сигурно точно тази серия е много хубава... Още един лаишки и може би глупав въпрос, изсветляването всеки път ли се прави и изтощава ли много косата. Аз лично си правя маски, смесени с етерични масла на Дотерра или си подхранвам косата с Nuke, или пък чисто арганово олио

# 352
  • Някъде там
Поръчах това за дъщеря ми.Какво да очаквам от този продукт?
Подхранва ли косата или само придава блясък?

# 353
За финишите- много ясно,  че косата изглежда по-добре с финиш,  аз не излизам без промишлени количества крем и олио.  Просто не мога да си представя как косата ще изсъхне по-бързо с олио върху нея,  но както и да е.  

За боята-да,  изсветляването прецаква косата,  понеже работи така: дисулфидните връзки в косъма се "разбиват"( разделят) чрез оксиданта,  за да се премахнат естествените пигменти на косъма.  Всъщност изсветляването винаги е депигментиране. Това прецаква кератина в косъма и води до слаба,  суха и фризи коса,  ако не последва подобаваща грижа и/или не се ползва олаплекс/кераплекс при боядисването.

Има различни начини-с боя и с bleachинг. Това,  което ти ще правиш с диа ричес (семи перманентна боя,  демек повдига пигмента минимално и щади косъма за разлика от перманентните бои,  които повдигат прекалено много и затова водят до brassy hair след месец-два), е различно от блийчинга и е много по-щадящо. Най-добре е, ако не разбираш от цветове,  да отидеш на фризьор естествено. Но ако така и така ще го правиш сама цвета на своя глава,  знай: "лешникова" светлокестенява коса (предполагам между 5ца и 6ца) ще се изсветли с такава щадяща боя първо до рижав пигмент. Пигмента на 6цата е оранжев,
а на 5цата червен. Демек ако си 5ца, първо ще се пакажат червеникавите отенъци,  а ако си 6ца, първо оранжевите. С диа ричес можеш да изсветлиш само до 2 тона макс и то само с 15 вол.  Оксидант.  

Блийчинга е друга бира,  там можеш да изсветлиш с до 4 нива на сесия,  но блийчинг вкъщи не препоръчвам дори на враговете си.  :Д

Като цяло всъщност за постигане на по-светли тонове на своя глава препоръчвам човек да се запознае обширно с теорията на цветовете (Google: color wheel),  да изучи системата,  с която ще се боядисва-лореал профешънъл имат гайд за обучение на фризьори в нета и е много подробен, и да поразпита запознати за важните детайли.  Иначе просто ходенето на фризьор е по-добрата алтернатива,  освен ако човек няма против да се появи с изненадващи цветове на работа на другия ден.  :Д

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 09:32 от bananadana

# 354
Само придава блясък, нищо не прави на косата този финиш на Алтерна. За мен не струва въобще.

# 355
Само придава блясък, нищо не прави на косата този финиш на Алтерна. За мен не струва въобще.

Абсолютно.

# 356
  • Някъде там
И аз подозирах , че нищо не прави .
Нейната коса не е третирана и няма нужда от много подхранване.  Ще се радва и на блясък на косата .Тинейджърска работа  Simple Smile

# 357
  • Бургас
Някой с отзиви за тази нова маска за коса-https://www.arlen.bg/product/8343/naturalna-podhranvashta-maska- … g-balm-300ml.html

# 358
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз също не съм впечатлена от финишира на Алтерна, дори и блясък не може да докара. Благодаря на всички за отговорите.

# 359
Този финиш и аз го имам и освен, че не ми докарва блясък, ми и матира косата не след дълго. А по грешка го взех преди години и не мога да го претикам. Вместо кенди олиото, съм кликнала този продукт. Като пристигна направо ми се дорева. Къде съм бляла, кликнала съм го в кошницата....

Общи условия

Активация на акаунт