Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 42

• 52 358
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не, ще започнат към 8-я месец, защото са със зверски колики и рефлукс. Освен това се водят недоносени (въпреки, че изглеждат като 8 месечни) и са с приравнена възраст Joy Това, което ще направя, е в 6-я месец да започнем сокчета и в 8-я - пюренца Simple Smile За никъде не бързам, само да им минат коликите... На никой родител не пожелавам да гледа безпомощно детето си как се гърчи от болка заради гадните колики...
Имай предвид, че сокчетата дразнят стомаха и не са за препоръчване да започваш с тях.
А до колкото аз знам, при рефлукс се препоръчва ранно захранване

# 106
За сокчетата - още го обмислям и няма да предприемам нищо на своя глава без одобрението на педиатъра им. Иначе рефлукса им вече е около 3мм и той не ме бърка особено. Най-вече заради коригираната им възраст и ваксините - там също сме с месец-два назад Simple Smile

# 107
Те педиатрите ако ги питаш, всякакви съвети могат да ти дадат. От опит ти казвам не давай никакви сокове. Моя малкия беше с жестоки колики, тъкмо се бяха уталожили нещата, и аз щот слушах педката, му дадох сок от ябълка.Леле като взе да се превива това дете, след 8 месец това. Минахме без сокчета, за сметка на това, сега ми изпиват 2 литра сок и 2 литра вода на ден заедно двамата.

Оеси, честит ти рожденник, да расте здрав, и много да го слушате:joy:

# 108
  • В сърцето на любимия човек
Аз сокове започнах да давам тази пролет, на година и половина, след като вече плющеше пържоли Mr. Green И като цяло гледам да давам по малко. За сметка на това нощем изпива 1 кофичка кисело мляко разбита като айрян (с много малко вода) и през деня си хапва още КМ. Като сложа и баща му, който е трябвало да се ожени за краварка или поне мандраджийка, вкъщи се изяждат по 4-5 кисели млека дневно.
При рефлукс не се ли захранваше първо с оризова каша?

# 109
Аз пък трябваше за шева на Девин да се омъжа,  11 литра се изпиват за два дена и половина.
Пънче, моите и сега преди да си легнат изяждат по половин кофичка от 500 гр. На Ситово млякото е страхотно, само такова ядат.

# 110
Катлея, жалко че сладурчетата страдат от рефлукс и колики. Не давай сок иначе ще стане страшно.

# 111
  • В сърцето на любимия човек
Фели, твоите са доста по големи, Йоан изяжда (изпива) цяла кофичка от оранжевата Верея. Това започна откакто го отбих, пробвах и с вода - не иска и реве, докато не си получи млякото. А мислех, че след отбиването ще започне да спи повече ...

# 112
  • София
Катлея, бих те посъветвала да отложиш даването на сокове. Голямата ми дъщеря беше със рефлукс( повръщането беше и през нослето), аз имах пълно доверие в ЛЛ на детето. Е послушах я, започнах да и давам сокове на 4 месеца, така както бяха утихнали коликите бързо се обострила отново. 
Близнаците ми минаха много леко през периода с коликите, почти нямаха, сок започнах да им давам когато бяха на 1 год и 10 месеца. Давам им рядко те и бе търсят сок, искат си года(вода). Но все пак ти си знаеш най-добре .

# 113
Оеси - честит празник! Много да е здрав и щастлив малчото!

# 114
  • София
Честита годинка на момченцето на Оеси! Да расте здрав и щастлив!
На мен ми се "падна" Joyмного ревливо бебе. По цял ден на ръце, оставям я за минута и се къса от рев.

# 115
Аз сокове все още не давам. Опитвали са, хресва им, но ще го пияг в краен случай.

# 116
Добре, че сте подхванали темата за захранване на бебето с рефлукс. И аз четох, че е най-добре да се започне след четвърти месец с оризова каша. Чета и аз по въпроса и май само се обърквам. На педиатъра изобщо не мога да разчитам и пак ще се обръщам за съвет към вас. Тя изобщо не ме отразява по въпроса с рефлукса, даже явно забравила и на втората ваксина ми вика, че можело да повърне като страничен ефект. То как да разбера при положение,че той си повръща постоянно.
За коликите имат си връзка с рефлукса, за сега давам Колийф като разтварям млякото 20мин. преди консумация и е доста по-добре.

# 117
По-рано се захранва при наистина тежък рефлукс, когато детето се извива назад от киселини, повръща на фонтан и не наддава добре.
Педката не те отразява, защото при вас вероятно е по- силен  физиологичен рефлукс, който на теб създава Повече тревоги от на бебето. По- рано от 5 месец + не бих захранила аз и то ако детето показва интерес към вашата храна.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 09:44 от f(x)

# 118
Искам и мойто да маа пържоли, ма то само като види месо и сълите са му вече на очите.

# 119
  • гр. София
Я ми дайте съвет как да го почна захранването ( кое след кое ). Мисля пак след 6 навършени месеца, но питам докато още помните, че аз нищо не помня вече.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт