Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 42

• 52 360
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Сигме, все едно ситуацията у дома описа. А като има сготвена леща е истински празник. Ултра-мега гурме ястие му е. Да ми бяха казвали, че имало деца, които се раждат вегетарианци, нямаше да им повярвам...

# 121
  • В сърцето на любимия човек
Шоки - аз затова всичко пиша, иначе един адин акъл за кое по-напред hahaha
Аз започнах със следните зеленчуци:
Тиква, картоф, морков, пащърнак, батат. После дадох оризова каша, банан, круша. Мисля, че при въведени 5 зеленчука включих месото - пилешко, пуешко, заешко, а междувременно вкарах тиквички, броколи, карфиол, грах и някъде тук спрях да пиша какъв зеленчук съм въвела. След месото въведох млечните, после жълтък, след това по-тежките меса - телешко, свинско и накрая май дадох рибата. Първата годинка плодовете бяха ябълка, банан, круша, кайсия, праскова, грозде. Надявам се да съм те ориентирала.
ПП: глутена го въведох към 9ти месец с овесена каша.

# 122
  • България
Цитат на: eldorado_f link=topic=1т047374.msg37031198#msg37031198 date=1531343676
Честита годинка на момченцето на Оеси! Да расте здрав и щастлив!
На мен ми се "падна" Joyмного ревливо бебе. По цял ден на ръце, оставям я за минута и се къса от рев.
На мен все такива ми се падад GrinningGrinning
Ох,коликите са нешо ужасно!!!Да минават вече на всички!!!
Живи и здрави всички празнуващи и празнували Simple Smile)

# 123
  • София
Шоко, и аз да те ориентирам. След четири дни малката прави 7 месеца, до тук съм дала батат, тиквичка, картоф, морков, тиква, лук, банан, ориз, царевица, пъпеш, ябълка и копър. Както и от няколко дни слагам и по малко гхи. Седмия месец мисля да въведа грах, зелен фасул, зелена чушка, броколи, карфиол, ако намеря пащърнак, сливи, круши и заешко месце, може би и диня. 8 ми по-специално жълтък, 9 ти глутен, 10ти кисело мляко. Може и да бъркам някъде, ама аз така го измислих.

Скрит текст:
И да почерпя виртуално - от днес съм студентка, малко позакъсняла, ама по-добре късно....

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 13:38 от eldorado_f

# 124
И аз нищо не помня, ама слушам педката за основните неща, че е с акъла си. Другото карам по усет и според сезона. Пънч добре ти е написала.
При мен да тук е нещо такова.
5 м. тиква, морков, картоф, тиквичка, пащърнак, лапад, зехтин в пюретата след тиквата
6 м. пуйка, заек , ориз, круша, слива, суров банан, елда, копър, магданоз, лук
7 м. глутенови каши, пилешко, грах, зелен боб, чесън,царевица (каша), зелена чушка, ябълка, кайсии, манго, боровинки, пъпеш, корички хляб.
8 м. телешко, масло, кус- кус, козе сирене, сурови: ябълка, круша, боровинки, кайсии; червена чушка, броколи, спанак, мащерка, домат
9 м жълтък
Копър, магданоз, мащерка, зехтин, лук, чесън ги броя подправки и не съм въвеждала отделно. Глутенови давах цял месец всеки ден. Само спелта въведох отделно, после зърнени каши 3, 7 зърна, каквито взема, но основно корички хляб давах, че много не ги яде кашите.

Елдорадо, не бързай с динята. Тежка е за стомаха.

# 125
Аз започнах с тиква, не я хареса и досега не му допада. После дадох броколи и пъщарнак, обожаваше ги, след това батат, него също. След това предложих плодово пюре и чак след това месо. Противно на повечето публикации, предложих свинско преди годината, него също харесваше. Пуешко, свинско и телешко обожаваше.
Глутен въведох с хляб, не следвах схема.

Сокове чак сега давам, пред това само от портокал е пил броени пъти.
Жълтък почнах да давам от 7-ми месец, след 1.6 година и белтък. Пъдпъдъчи яйца яде.

Каши така и не хареса, така че не съм го насилвала.

# 126
При нас захранването закуца. Въвела съм 6 зеленчука и банан на пара. Велинг с царевица за вечеря. Но сега изчакваме че на единия му се обостри атопичния дерматит, заради алергията към оризовата на Хип. Еми чакаме си още. Не мога нищо ново да въведа и освен това съм в чуденка следващото което ще въведа зеленчук ли да е или плод за следобяд?

# 127
Много малко разнообразие за 3 хранения, Дънди. Някакво бяло месо бих въвела аз. Плодове ако почнат да се запичат. До 7 месец е препоръчително и глутен по последните теории.

# 128
Много малко разнообразие за 3 хранения, Дънди. Някакво бяло месо бих въвела аз. Плодове ако почнат да се запичат. До 7 месец е препоръчително и глутен по последните теории.

И аз си мислих за месо, да си призная. Нещо момчетата не си падат много вече по еднообразното меню и влизам в екшън. Само велинг вечерта го пият с кеф. Дори и на банана вече почнаха да се мръщят. Направо не знам какво да правя. Искам да въведа продукти, а в същото време не знам в тази ситуация кое е най-добре. Със сигурност Хип повече няма да купувам и давам. Кашите сама ще си ги правя. Освен ако са с глутен то е ясно че и те ще са на Семпер, поне знам че към тях реакция няма.
Имам и още един проблем, едва изяждат по 130 грама пюре и не мога да заместя напълно млякото.

# 129
Eldorado, браво за студентството! Да ти е леко и интересно. Какво ще учиш?

# 130
Дънди, това дето не можеш да заместиш, не го броя аз за проблем. Пре нас има закуска, обяд и следобедна закуска- понякога яде 100, друг път 200. Суче после и толкоз. Като се върна на работа след няколко месеца - ще, не ще, ще яде.
При нас АД се обостри от грах уж. Спрях две седмици.  После тоя грях го пробвах пак, нищо не забелязах.

# 131
Пънче супер е девойката!
Фокси егати екшъна. Нашата пикла отваря 2 пъти вратата в движение, защото я возим отпред за в махалата и впоследствие установихме, че вратата заключена, се отваря от вътре.
Аз сега отчитам, че на 8 1/2 можеше от кърма да пробвам с кисело мляко направо. Е няма отказване това АМ. Пие вечер и като е крива от зъби призори. Не ще кисело и това е. С, без захар, с бисквити. Иначе го обича.
За захранването много внимавах и се спичах, сега като мина съм смела. Има Шоки група във фейса, аз оттам се водих и според детето.
Ние мааме месо на поразия. Кажах на мм, че ще имаме бебе с подагра! Няма спасение. Иначе да чукна на дърво вече не е толкова злояда.
Бубе няма да се шашкаш, по-зле ще става. Аз съм в нервни кризи постоянно и като гледам майкита с деца на 2-3 са по-зле от мен!

# 132
Дънди, това дето не можеш да заместиш, не го броя аз за проблем. Пре нас има закуска, обяд и следобедна закуска- понякога яде 100, друг път 200. Суче после и толкоз. Като се върна на работа след няколко месеца - ще, не ще, ще яде.
При нас АД се обостри от грах уж. Спрях две седмици.  После тоя грях го пробвах пак, нищо не забелязах.

Ахаа, значи да не се притеснявам че имат на 24 часа 5 хранения с АМ и 2 с пюрета?
Ти колко изчака след реакцията към грах преди да дадеш следващ продукт?
Вече затихва обострената фаза на АД и алергичната реакция изчезна. Наистина ли има Ланс тов АД да се израсте и изчезне?

# 133
При нас АД се обостри от грах уж. Спрях две седмици.  После тоя грях го пробвах пак, нищо не забелязах.

Ахаа, значи да не се притеснявам че имат на 24 часа 5 хранения с АМ и 2 с пюрета?
Ти колко изчака след реакцията към грах преди да дадеш следващ продукт?
Вече затихва обострената фаза на АД и алергичната реакция изчезна. Наистина ли има Ланс тов АД да се израсте и изчезне?
Две седмици чаках. При нея няма видима  връзка с храна.  Но спра ли да хидратирам по 3-4 пъти на ден, кожата загрубява.
Сред това се появяват тук таме нови , но не съм спирала. При нея е доста леко обаче. Виждала съм големи страхотии.
Много 5-6 годишни има покрай мен, които  имаха като бебета. Ами само едно дете от 4 не е имало след това. На останалите периодично им избива някъде.

На колко месеца бяхя децата? Този велинг АМ с каша за шише ли е?

# 134
Ами избиха на 3 месец когато започнаха зъбите. Уж е леко има 3-4 лишея и или е миеаяо червено и се дере или е бледо почти незабележимо.
Да, велинг е АМ с брашно царевица за шише.

Общи условия

Активация на акаунт