Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 42

• 52 364
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • гр. София
Благодаря ви. Дано като дойде времето всичко да мине гладко и да няма екшъни с яденето.

# 136
Ами избиха на 3 месец когато започнаха зъбите. Уж е леко има 3-4 лишея и или е миеаяо червено и се дере или е бледо почти незабележимо.
Да, велинг е АМ с брашно царевица за шише.
Мажи колкото пъти се сетиш с емолиент и им спри банана. Има много хистамин и може да усили сърбежа.
Казват, че само в 30% е свързано с алергии.

# 137
Значи да не давам плод следобяд, а само мляко, докато изчезне и после да включа друг плод - ябълка, круша? Какво е подходящо?

# 138
Леле... лудница! Май до 8-я месец ще са само на мляко... Ще седна да попрочета тези дни какво как защо, че ми стана супер каша (ама не бананова Joy)

# 139
Значи да не давам плод следобяд, а само мляко, докато изчезне и после да включа друг плод - ябълка, круша? Какво е подходящо?
То няма съвсем да изчезне, просто да не е кръв- червено и очевидно да го сърби.
Давай каквото е традиционно при вас, с мъхестите може да изчакаш. Ябълки, круша, боровинки...

# 140
Офффф чудя се защо не даде реакция по време на въвеждане на продуктите, ами се отключи изведнъж след оризовата каша?😡😳
Именно заради мен въвеждах всеки зеленчук по 5 дни чакайки реакция. Оризовата каша даде мигновена реакция.
Фокс златна си! Ще включа круша или ябълка.

# 141
Цитат на: DundyS link=topic=1047374.msg3Да 7035466#msg37035466 date=1531411268
Офффф чудя се защо не даде реакция по време на въвеждане на продуктите, ами се отключи изведнъж след оризовата каша?😡😳
Именно заради мен въвеждах всеки зеленчук по 5 дни чакайки реакция. Оризовата каша даде мигновена реакция.
Фокс златна си! Ще включа круша или ябълка.
С голевия имах драма с ориза. Пак каша хип, на 3 ден кървави нишки в памперса. 6 месеца без и беше ОК. Сега обикновен  ориз слагам в пюретата като редувам с картоф и кус-кус за плътност.

# 142
Моите вече са на кухня, не знам дали споменах, преди 2 дни станаха на 8 месеца. Всичко им въведох, освен риба, белтък и други, които са за нататък.

# 143
Момичета, помагайте със съвет. Заради АД на единия сладур момчетата бяха в продължение на 3 седмици на едни и същи зеленчуци. Махнах банана и сложих ябълка и круша по съвет на Фокс. Само че еднообразното меню ли - какво ли - в крайна сметка момчетата отказват да ядат пюрета. Рев, плюене, мръщене и позиви за повръщане и така е вече повече от 2 седмици. Мислих че е период и ще отмине, ама не отминава. Днес с педиатъра се разбрахме да включа пуйка и пак същото - рев, сълзи, сополи и мазане с пюре. Ядене - нула. Накрая давам мляко и заспиват от изтощение. Сега идва ред на следобеднито пюре и треска ме тресе какво да правя? Мислих че е заради вкуса - купих пюрета. Ситуацията даже е по-зле от дори тези които аз правя. Не е заради вкуса. Пробвам всяко пюре преди даване. Вкусни са много. Омръзна ми да хвърлям пюрета или аз да ги ям. Помагайте със съвети, че направо не знам как ще се оправям.

# 144
Злоядството е дълга тема. Каквото и да ти даде някой като съвет, малко вероятно да работи магически. 
Като начало трябва да са гладни преди пюрето, но не и озверели от глад.
После ти трябва да се владееш по време на мазане, бутане и т.н.
Да не ги докараш до рев и истерия ако не искат да ядат.
Да ги слагате с вас на масата, за да наблюдават.
Да им давате да опитват ако има нещо подходящо за тях - картофче, коричка хляб.
Накратко- търпение, три лъжици да са - ядено е.

# 145
Фокси, всичко това го спазвам. 😳 Ама е ужасно. Мислих че има и друг начин. 😓
Това със стискамето на устни преди да са опитали е кошмар.

# 146
  • В сърцето на любимия човек
Йоан беше много труден със захранването, прояде като видя как дъщерята на кумовете ни яде от неговите купички в неговото столче. А започна да яде като включих месото, беше на 8м.

# 147
Йоан беше много труден със захранването, прояде като видя как дъщерята на кумовете ни яде от неговите купички в неговото столче. А започна да яде като включих месото, беше на 8м.

Пънче, днес дадох пуйка. Не я отразиха, ама изобщо. Ям пред очите им от техните купички, защото или хвърлям пюретата или ги ям, зависи колко съм бясна. 😂 Гледат мен премляскват и точат лиги, но не искат да ядат. УДжас. 🙄🤭🙃

# 148
Моята все още стиска устни и върти глава преди да е опитала.  Първата лъжичка и я бутям до устата колкото да и остане малко по устните и да реши дали и харесва. Тогава почва да си отваря устата.  Първия месец и половина изобщо пък не отваряше ами поднасях лъжичката настрани и го пиеше.
Днес за следобедна не яде кашата със пресни сини сливи. След час склони на чиста тиква от бурканче.

# 149
Моята все още стиска устни и върти глава преди да е опитала.  Първата лъжичка и я бутям до устата колкото да и остане малко по устните и да реши дали и харесва. Тогава почва да си отваря устата.  Първия месец и половина изобщо пък не отваряше ами поднасях лъжичката настрани и го пиеше.
Днес за следобедна не яде кашата със пресни сини сливи. След час склони на чиста тиква от бурканче.

Е, все едно за момчетата говориш. Същият филм от месец насам.
Следобяд направих няколко вида пюрета - тиква, ябълка, ябълка с круша, банан за този без АД и сладък картоф. Тоз без АД отказа ябълката и ябълката с круша, но яде първо след опитване от различните купички тиква, после, сладък картоф и най-накрая щастливо завърши с банан и ги докарахме до 130-140 грама пюре.
Този буламач да ме убиеш нямаше как да му го дам, ама това яде - какво да го правя. Другият с 300 зора хапна няколко лъжички ябълка и тиква и ги докарахме до 60 грама. 🙄🤭 утре пак ще приготвям различни ппрета с надеждата че все от нещо ще хапнат. 😳

Общи условия

Активация на акаунт