Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 42

• 52 370
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Дали не е по-добре да се спрат пюрета всякакви и да им се дава само да опитват по малко.
Моите са ящни, не съм смесвала нищо освен картофа с АМ, но  пак девойката имаше период със стискане на зъби, отвлечах вниманието с телевизор и давах да си играе с разни неща.

# 151
Ехееее, купувай поне плодови, то голямо готвене. Предполагам яко си се отчаяла, за да им я спретнеш тая шведска маса 😁
Като оставим настрана, че количества не меря, толкова изядено плодово + мляко за мен е добре. Иначе хранителна стойност няма кой знае каква без мляко. Препоръките на СЗО до 1 г. всъщност са 125 гр. твърда храна + мляко. Трансформирано на практика този плод сварен трябва да е плюс мляко, кърма после или добавка към млечна каша - с или без глутен.
Имате ли ДМ? Имат хубави плодови бурканчета с и без житни и безглутенови вътре.

За да сравниш, момата днес е яла в 8 100 грама попара. В 10 половин сурова слива.  На обяд 150 грама пюре.  Към 17:30 въпросната тиква - да речем пак 150 грама. Съм 21 от нашата маса няколко парчета печена тиквичка и суров домат.  Количествата са на окомер. Яде от 5 мес., сега е 8++

# 152
Може би бързо захранвате, аз на 8 м бях дала много малко неща.

# 153
Може би бързо захранвате, аз на 8 м бях дала много малко неща.
Аз предния път на 8 месеца едва бях започнала. Всяка храна въвеждах 7 дни и увеличавах лъжици по всички правила в нета. Правех и хвърлях пюрета, защото бяхме на диета без мляко, яйца, ориз и картофи. Тръшках се, че не яде, правих самолетчета, държах го пред ТВ, за да пъхам лъжици. На една година не ядеше повече от 100 грама на ден, че в някои дни и по- малко.
Всичко е до дете и в някои случаи до подхода на майката, защото тогава и аз бях изтрещяла от приказките на баби и стринки как не може само кърма, ще получи анемия и пр.

# 154
Фокс, тегля храната, за да знам какво се случва. Иии да доста отчаяна съм вече. Имам удобен ДМ до нас но сега сме на море и такъв няма. 😂 Плодове и зеленчуци бол, а робота работи на пълна пара. Опитвам се да го докараме до 125 грама пюре, ама не става. Единият ден ги изяждат на другият 19-20 грама. Дохранван с Ам в зависимост колко са изяли. Днес на обед не ядоха а само изпиха малко количество от 120 милилитра мляко и заспаха. И аз с тях от пълно изтощение.
Реално имат  5 млечни хранения на 24 часа, ама има дни са само на 4 млечни. Най- любимото им ядене е велинг вечерта след баня преди сън 200 милилитра, които не изпиват на веднъж. Например правя 150 мл велинг - и след 4 часа преди да легна изпиват останалите 50 и така до сутринта. И храненията им са в 6.30-7.00, 9.30-10.00 отново Ам, 13.00-13.30 пюре, като взависимост от количеството пюре дохранване с мляко след 10, 20,30 минути, час или два АМ. 17.30-18.00 пюре, в 20.00-20.30 велинг.
Заради моите алергии въвеждам от 5 месец навършен всеки продукт по 5 дни. И аз така самолети, въртолети, песни, маймунджилъци и каквото се сещаш. Стискат устни, въртят глава и правят пърррр или мажат от устата по главата и наоколо.😂🙄🤭🙃🤪

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 23:09 от DundyS

# 155
Съчувствам ви, аз почти не съм хвърляла храна, правих миниагюрни количества с предимно домашни продукти.

# 156
Нашата програма е
7 кърмене
8 закуска
10 парче плод и кърмене
12-13 обяд
14-15 кърмене
17 следобедна закуска и кърмене
18-19 кърмене
21 кърмене
24 кърмене
4 кърмене- тия дни май пропуска

Така  че вашето ми се вижда чудна програма 😁

amini, аз с две вече не сварвам да готвя всеки ден.  Гледам обеда поне да е домашен, ама в това хубаво време сякаш по- важно ми е да сме навън, отколкото пред печката.

# 157
Доста далече съм от понятието "готвене". Правех по-големи количества пюре и замразявах във фризера. После се  вади колкото трябва. По този начин смесвах различни комбинации.

# 158
Олеле, Дънди, ужасно много ти съчувствам! Веднага си представих Кайо х 2 Crazy
Той от самото начало е така. Пробвала съм какво ли не. Пюрета, парченца храна, хранене сам, хранене от мен, ЗВБ, педагогическо захранване. Хранене с играчки и клипчета (ужас, какво ли не те кара да правиш отчаянието!) Не ще и не ще това дете да яде. Не искам да те отчайвам, но до ден днешен е такъв. Криво ляво го захраних с всичко. Сега му взимам кухня и ям и аз по 1-2 хапки от нея, за да пожелае и той да яде. Сядам с него, ям с апетит. Уж да ме гледа и да му се дояде и на него. Ефект има кратък от всеки нов подход и после пак стиска устата и си иска млякото. Напоследък съм се примирила и го оставих намира. Не искам вечно да го гоня с лъжицата Confused
Иначе идеи могат да се вземат и от тук http://www.bg-mamma.com/?topic=198968

# 159
Леле Електра, УДжас какво ще правя не знам. В началото си бяха супер. Този екшън започна преди месец. Сега ядат от два дена ама правя по няколко пюрета по две на ден. 😳🤪 и си избират какво да ядат.  Само да са здрави , а с това ядене каквото - такова. И аз не съм била от яшните, нито баща им, така че тези деца на кой да приличат. 😂

# 160
Такъв глад ме гони сега ,че като Ви чета чак ми се доядоха пюретата Ви Simple Smile

# 161
Такъв глад ме гони сега ,че като Ви чета чак ми се доядоха пюретата Ви Simple Smile

Идвай, поне ще има кой да ги яде. И менюто е богато.😂😂😂

# 162
И двамата са с някакъв вирус, висока Т, червени гърла, малкия сливиците му от задната страна са целите в гной.
Казвам си каква ангина посред лято, но щом и големия от днес е със същите симптоми, педито отсече вирус. Аман от тия вируси, и то зимни посред лято Imp

# 163
  • София
летните ли предпочиташ  Crazy

# 164
  • Бг
Фели, да не е херп ангина ? И моето дете се опитва да се разболява, но да видим. Симптоми почти идентични.

Общи условия

Активация на акаунт