Не знам какво да правя - женен, с деца и два пъти по-възрастен

• 23 744
  • 373
  •   1
Отговори
# 300
  • Paris, France
кукумицинка, колко плащат на час на болногледач? Инжекции, доколкото помня, имат право да правят само дипломирани медицински сестри и нагоре - фелдшери, акушери, лекари. Не мисля, че болногледач изкарва повече от сервитьор. Тук във Франция печелят еднакво, но болногледачите няма бакшиш.

# 301
Зависи за какъв болен става въпрос. В много случаи е изключително трудно, да не кажа невъзможно да намериш болногледач, особено ако става въпрос за човек, който не може сам да се обслужва, на подлога и тнт., да не изброявам. Работата е неприятна и в повечето случаи никой не иска да се наема, каквото и заплащане да предложиш.

# 302
Защо пък болногледач, това си е гежка работа. В джобса има достатъчно обяви за медицински представители /които може и да са студенти/ или пък в консултанти в аптеки. Примерно:
https://www.jobs.bg/job/4401025
https://www.jobs.bg/job/4413223

# 303
  • Paris, France
Защо пък болногледач, това си е гежка работа. В джобса има достатъчно обяви за медицински представители /които може и да са студенти/ или пък в консултанти в аптеки. Примерно:
https://www.jobs.bg/job/4401025
https://www.jobs.bg/job/4413223

Да, но може часовете да не я устройват, а и в аптеките няма бакшиш и ядене, хаха.

# 304
кукумицинка, колко плащат на час на болногледач? Инжекции, доколкото помня, имат право да правят само дипломирани медицински сестри и нагоре - фелдшери, акушери, лекари. Не мисля, че болногледач изкарва повече от сервитьор. Тук във Франция печелят еднакво, но болногледачите няма бакшиш.

Ами, доста над минималната плащахме преди години за баба ми, за нощно обгрижване. Като заплащане на час излизаше по-евтино, отколкото да викнеш някой за 2 часа, защото беше за цяла нощ. Наистина работата не беше приятна - рани от залежаване, фурантрил, подлоги, инжекции, но я вършеше студентка втори-трети курс. Имат разни стажове, на които учат манипулациите. По-платено е, отколкото на сервитьорка в квартална кръчма, и по-полезно. А може и в болница да работи, на договор, или в някоя аптека, не е като да няма възможности, различни от сервитьорстване.

# 305
  • Varna
Моя дружка учеше за лекар. Няма да забравя това момиче как учеше, та пушек се
вдигаше. При положение, че имаше много услужлив ум, тя не се надяваше само на
това.
Та на мене ми направи впечатление, че при,  толкова тежка
материя като медицината, как може да остава и след работа това девойче, да им бърше масите.
Още повече, че  шефа  и бил много добър с нея. Той ако беше такъв,
знаейки какво учи служителката му, нямаше да я задържа.
Да си пилееш ти времето след работа, при положение, че знаеш каква материя
те чака да я научиш. Ей, това най-много ме ядоса #Cussing out Дори бакшиши
да взимаш, пак не си заслужава!

Ей, зайче байче, не те съдя, но ме е яд, че губиш ценно време след работа
вместо да учиш здраво.  Пари се печелят, обаче загубеното време как ще го върнеш?!?!?

# 306
Мони,

ако аз бях на твое място в тази ситуация досега да съм преспала с него. И знаеш ли защо, това го запомни добре - първо, защото той казва лъжи, които твоите ушите чуват, като честност и второ, защото на 21 не притежаваш цинизма на опита.

Напълно съм наясно, че няма разумен довод, който да спре увлечението, защото двете величини са различни. Все едно да сравняваш брой кости с изядени круши. Несравнимо. Колкото и да са прави всички, това не значи нищо повече за теб. За това ще ти го кажа кратко, ако можеш да разбереш - залагаш прекалено много на бита карта. Не е предизвикателство, което си струва цената.

И последно, въпрос - можеш ли да споделиш тази тема с майка си? Ако "не", защо? Да мислиш в тази посока, според мен би помогнало.

Успех ти пожелавам. В крайна сметка някои си учат уроците по трудния начин и е неизбежно.

# 307
Абе темата е пързалка, то вече се разбра. Явно на някой му е скучно, пуска някоя банална тема и после чопли семки пред монитора докато чете мнения на загрижени по проблема дами. Нищо де, може някоя девойка, която наистина е в подобна ситуация да намери смисъл в темата 😊 Иначе да, студентка по медицина, която остава на работа даже и в извън работно време е странно.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 00:09 от Anastasiya_S

# 308
Медицината наистина е изключително трудна и тежка материя и аз също се учудвам на авторката, че вместо настъпващата тежка сесия, в момента в главата й са евтини кръчмарски вълнения; отстрани изглежда, че ученето е някак между другото или е посредствена/слаба студентка, или и двете (не я познавам лично, може и да не е така, но бих се учудила доста). Спомням си когато ние бяхме в сесия какви драми бяха с тези изпити и как те бяха на първо място за доста от колегите (е, с изключение на слабите такива), а специалността ни беше далеееч по-лека от медицина.

# 309
  • Варна
Повече от 15 години работя със студенти по медицина и сефте чувам за някой, който успява да съвмести следването с работа.

# 310
Бих посъветвала момичето да си намеря друга работа. Работа винаги може да си намери. Познавам колеги, които даже няколко смениха. За мен тази работа не само, че не си заслужава, но и не е кой знае какво като цяло. Може и да уважавам шефа си, но не бих оставала заради някакви чичаци на смяна, за да ги забавлявам и да се влачат след мен.
Друг е въпросът защо и как един мъж, който има жена и деца, ергенува и се оплаква от жена си, сваля персонал и наистина няма друга работа, а има и деца на всичкото отгоре. На мен честото посещение би ми направило по-лошо впечатлени, отколкото свалянето, въпреки че и свалянето е притеснително.

# 311
Повече от 15 години работя със студенти по медицина и сефте чувам за някой, който успява да съвмести следването с работа.

Аз познавам. Реално на студентката по медицина през лятната ѝ ваканция плащахме повече, отколкото взимаше майка ми. Тази същата работеше като санитар, а по-късно сестра, през семестрите. Това беше преди години, сега с интернет и сносен английски имат много повече опции, освен че могат да работят и като мединински представители и пр.

http://www.medfaculty.org/forum/index.php?topic=7366.0

# 312
  • Paris, France
Едно време доста студенти по медицина работеха нощни смени в медицинска Академия, до 3 курс като санитари, след това като медицински сестри. Лятото тези, които знаеха добре западен език работеха по чартърите на БГА. И по кафенета и ресторанти работеха понякога. Майка ми не е работила като студентка.

# 313
  • София /Абсурдистан
ММ е лекар и от него знам, че като студент е работил и като санитар, и е замествал сестрите в отделението, както и в лабораторията също е работил, по-точно в хистологията.

# 314
Бих си сменила работата ако намеря по-високо платена. С бакшиша на смяна взимам към 50-60лв.

Общи условия

Активация на акаунт