Хормонални изследвания - 8

• 71 278
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря Денис...
На 18-тия ден имах + тест за ову
На 20-тия ден се видя течност (още нямаше жълто тяло) и започнах утрогестана,който го пих до 30-тия ден;на 38-мия ден направих кръвен тест за бременност отрицателен...днес 40-ти ден същия размер лигавица и пак започвам дуфастон за 10 дни...явно някой от лекарите нещо не е видял,както трябва....имах странни пробождания  в Я. около 32-35 ден и гърдите ми като предменструация,ама нищо...цикъл няма...
То сега има ли смисъл да правя пак тестове за бременност...кръвния знам,че засича от 11ден след ову....не вярвам нещо да може да се е променило..а и щом казваш, че втора овулация мож да има само до 24 ч.след първата изключвам вариант за втора късна овулация...

# 241
Здравей!
ЛХ е висок, и освен че показва ПКЯ/СПКЯ, може да има и някаква киста или ЗФ. Добре е да те видят на УЗ / възможно най-скоро/
Тестостеронът е висок, трябва да провериш 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ и да се консултираш с Ендокринолог. /високите нива на андрогените, може да са причина за СПКЯ / и ПКЯ/
АМХ е добре,но не може да му се вярва, защото при ПКЯ той  може да е фалшиво повишен. Може да провериш Инхибин В - на 3 ден от МЦ.
Хормоните на ЩЖ, според мен, са добре. ПКЯ може да им създава проблем, но ако се повлияе на основната причина - според мен са андрогените, нейната функция ще се подобри.
За андрогените - причина може да са НбЖ или яйчниците - лекар трябва  да прецени.
Не се притеснявай, тези неща се коригират.
Ще чакам да пишеш, какво е мнението на лекарите.

Денис, направо си невероятна! Благодаря ти за тълкуването. Най-вероятно наистина е имало някаква киста или ЗФ, защото кръвната проба за изследванията ми беше взета на 25 октомври като поне 20 дена преди това нямах цикъл, а следващият ми беше на 25 ноември. Абе почти два месеца нямах цикъл преди да ми дойде на 25ти ноември. И точно този цикъл като дойде беше много оскъден и с предимно кафеникава кръв - някъде четох, че това най-вероятно е киста която се е спукала (шоколадова киста се наричало). Предполагам не съм имала и овулация преди тази менструация. Сега обаче на 26 декември ми дойде много хубава менструация - нормално обилна, с ярка червена кръв и 2-3 дена след овулацията (следя я) гърдите започнаха да ме болят до първият ден на менструацията. Мислех, че съм бременна даже, но уви Sad Предполагам с голяма вероятност, че си имах овулация този месец. В тази връзка дали може по самата менструация да се съди дали е имало овулация?
Иначе чакам още пустите резултати от ултразвука, не знам какво толкова ги бавят, но веднага ще споделя като знам нещо.
Сега след като и твоето мнение води към ПКЯ, според теб какво бих могла да направя, освен това да спра сладкото, защото аз много го обичам и ям много, да спортувам, да пия повече вода....има ли нещо още което да направя или това е достатъчно? Лекарката ми обясни за сладкото, че много качва инсулина и тестостерона, а аз ям доста сладко честно казано.
Прогестеронът не е изследван наистина, не знам защо...но и това ще направя, а какво е 17ОН? За НБЖ имам изследван DHEA и там нещата уж са в норма.
DEHYDROPIANDROSTERONE   331 ng/dL   31 - 701 ng/dL   
6 - 7 years 0 - 110
8 - 10 years 0 - 185
11 - 12 years 0 - 201
13 - 14 years 0 - 318
15 - 16 years 39 - 481
17 - 19 years 40 - 491
>19 years 31 - 701
Страшно ти благодаря. Денис. Страхотно е да можеш да споделиш толкова лични неща и да получиш отношение и подкрепа. Благодаря! Kissing FaceHug

# 242
Здравейте, имам нужда от помощ и разчитане на резултати правени са на 19ти ден от началото на МЦ и на 5-6 ден от предполагаемата ОВ( мисля, че с тест успях да я засекат).. просто нямах възможност и поради празнични дни нямаше как да спазя някои от тях и не знам сега как да го разчета. Знам, че тсх е доста високо при опити за забременяване и е необходимо да предприема веднага нещо( ако знаете някои хранителни добавки или нещо би ми било в помощ) , глюкозата не зная как да я тълкувам.. притеснявам се дали от тези резултати може да се знае дали наистина е имало ОВ..Благодаря ви..

Това са резултатите:

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 23:02 от AnMary

# 243
Имало е Ову, ама според мен ще се наложи да посетиш ендокринолог.
      Изчакай Денис да ти коментира резултатите  Simple Smile

# 244
Имало е Ову, ама според мен ще се наложи да посетиш ендокринолог.
      Изчакай Денис да ти коментира резултатите  Simple Smile
Благодаря. А по какво се съди, че е имало Ову, защото аз не си я усещам почти никакви, освен ако не ходя на Фоликулометрия, за да проверя нещата. Да ще изчакам и Денис, за да изкаже и тя мнение и да действам Simple Smile

# 245
По нивата на прогестерона се разбира.

# 246
Здравейте момичета Simple Smile
Първо весело посрещане на Новата година.
Аз по стечение на обстоятелствата днес (8ми ден след + Ову тест.) бях на изследване за прогестерон и ми излезна 5,22 при реф. 1,7 - 27.
Лоборантката ми каза само "В норма е", но преди един месец, излседвано пак 8 дена след О. беше 17.
Ясно е, че нормално овулация не е настъпила, и за бременност не може да се говори.
Но какво означава тази стойност, която хем е в граници, хем е ниска?

# 247
Означава че имаш нисък прогестерон, а може  нивата и  на други хормони да са разбутани.
       Аз при такава стойност на прогестерона имах доказана със УЗ овулация.
    Според мен трябва да отидеш със резултатите да те прегледат и евентуално да ти изпишат нещо за повишаване на прогестерона.

# 248
  • София
Честита Нова Година, на всички!
Бъдете здрави и много, много щастливи.

calinista
17ОН Прогестерон е хормон, който се тълкува с други хормони и показва как функционират НбЖ.
Инсулинът, ако е висок, освен че уврежда много органи и системи, но влияе много зле на кач-вото на яйцеклетките. Трябва да внимаваш с въглехидратите - всички ги обичаме Wink, но е въпрос на воля и дисциплина, вкл. и на това, да разбираш тялото и мозъка си  Wink / и аз съм с ИР/

Здравейте, имам нужда
Скрит текст:
от помощ и разчитане на резултати правени са на 19ти ден от началото на МЦ и на 5-6 ден от предполагаемата ОВ( мисля, че с тест успях да я засекат).. просто нямах възможност и поради празнични дни нямаше как да спазя някои от тях и не знам сега как да го разчета. Знам, че тсх е доста високо при опити за забременяване и е необходимо да предприема веднага нещо( ако знаете някои хранителни добавки или нещо би ми било в помощ) , глюкозата не зная как да я тълкувам.. притеснявам се дали от тези резултати може да се знае дали наистина е имало ОВ..Благодаря ви..

Това са резултатите:

Здравей!
ТСХ е много висок, трябва да е под 2.0 - имаш Хипофункция на ЩЖ. Някаш Хашимото.
Добре е да провериш Пролактин и Андростендион.
Имаш ИР - трябва да спазваш режим на хранене + спорт, добавки, медикамент.
Имало е О.

Здравейте момичета Simple Smile
Първо весело посрещане на Новата година.
Аз по стечение на обстоятелствата днес (8ми ден след + Ову тест.) бях на изследване за прогестерон и ми излезна 5,22 при реф. 1,7 - 27.
Лоборантката ми каза само "В норма е", но преди един месец, излседвано пак 8 дена след О. беше 17.
Ясно е, че нормално овулация не е настъпила, и за бременност не може да се говори.
Но какво означава тази стойност, която хем е в граници, хем е ниска?
Не е имало О., освен ако не е определен точно деня на предполагаемата такава.
Добре е да направиш 2-3 ФМ + изследване на Прогестерон +Е2 точно на 7 ден, след предполагаема О.
Не губи време с тези тестове за О., защото, ако имаш проблем с О., докато той се открие и се отстрани, това също отнема време, понякога и години.
Дори наличието на О., всеки МЦ, не ти гарантира, че няма да има проблем със зачеването и имплантацията.

Последна редакция: вт, 01 яну 2019, 09:20 от denis.

# 249

Денис, моля те можеш ли да ми кажеш това изследване дава ли информация за това дали имам инсулинова ресистентност. Мисля, че самият тест се казваше трикратен толерантен глюкозен тест или нещо такова и гликиран хемоглобин. Инсулинът обаче не е изследван. Не разбирам. Докторът ми каза, че това е теста който трябва да направя за установяване на евентуално наличие на диабет, но важи ли и за ИР? Много ти благодаря!

# 250
  • София
http://cdn.bg-mamma.com/JLMj/WVS5G.jpg
Денис, моля те можеш ли да ми кажеш това изследване дава ли информация за това дали имам инсулинова ресистентност. Мисля, че самият тест се казваше трикратен толерантен глюкозен тест или нещо такова и гликиран хемоглобин. Инсулинът обаче не е изследван. Не разбирам. Докторът ми каза, че това е теста който трябва да направя за установяване на евентуално наличие на диабет, но важи ли и за ИР? Много ти благодаря!
Не. Заедно с Глюкозата се изследва и Инсулин. Обади се в лабораторията и ги попитай, дали може да изследват и инсулина на 0-, 60 и 120 мин. /ако пазят още кръвта/
За ИР е важен Инсулина, да се разбере до какви нива стига твоя, при прием на въглехидрат, кога започва да се синтезира, кога е пика и т.н.

# 251
Не. Заедно с Глюкозата се изследва и Инсулин. Обади се в лабораторията и ги попитай, дали може да изследват и инсулина на 0-, 60 и 120 мин. /ако пазят още кръвта/
За ИР е важен Инсулина, да се разбере до какви нива стига твоя, при прием на въглехидрат, кога започва да се синтезира, кога е пика и т.н.

Благодаря ти много, Денис! Не, няма как да го направя, защото изследването е правено поне преди 3 месеца и то в България. Аз имам повишени ТАТ и МАТ и по моя молба питах доктора какво изследване да направя, за да разбера дали имам диабет, защото знам, че повишените антитела често водят до такъв. И той ми каза това да направя. А поне означава ли, че нямам диабет? поне за сега де...Иначе тук ще говоря с моята гинеколожка да направим и за ИР с инсулин.

# 252
Здравейте момичета,
 имам нужда от вашата помощ. Днес бях в клиниката и ми изследваха TSHи пролактин преди да започнем процедурата по дълъг протокол.TSH хормона излезе 3,76 условие че пиех Еутирокс от 25 милиграма от юли месец.Пролактина е добре.Доктора смени протокола и каза , че ще съм по къс и като ми дойдело до няколко дена започваме.Започвам веднага заместител лтирокс 50мг.Страшно ми стана като каза , че тсх влияе на яйцеклетките.Това дали е вярно? Каза че може да има 1, 2 или 0. Дали се забременява с такова стойност? Споделете опит?

# 253
  • София
Скрит текст:

Благодаря ти много, Денис! Не, няма как да го направя, защото изследването е правено поне преди 3 месеца и то в България. Аз имам повишени ТАТ и МАТ и по моя молба питах доктора какво изследване да направя, за да разбера дали имам диабет, защото знам, че повишените антитела често водят до такъв. И той ми каза това да направя. А поне означава ли, че нямам диабет? поне за сега де...Иначе тук ще говоря с моята гинеколожка да направим и за ИР с инсулин.
Нямаш захарен диабет Peace , но ИР е нещо различно и там проблема е в инсулина, той е преддиабетно състояние. Няма да ти навреди и ще ти е само от полза, да спазваш режим, все едно си с ИР - намали въглехидратите и увеличи протеина. Някои спазват НВ-ВМХ, но аз не съм му фен / а съм с ИР и Хипофункция - на ЩЖ и трябват и малко въглехидрати, а и не само на нея  Wink/

Здравейте момичета,
 имам нужда от вашата помощ. Днес бях в клиниката и ми изследваха TSHи пролактин преди да започнем процедурата по дълъг протокол.TSH хормона излезе 3,76 условие че пиех Еутирокс от 25 милиграма от юли месец.Пролактина е добре.Доктора смени протокола и каза , че ще съм по къс и като ми дойдело до няколко дена започваме.Започвам веднага заместител лтирокс 50мг.Страшно ми стана като каза , че тсх влияе на яйцеклетките.Това дали е вярно? Каза че може да има 1, 2 или 0. Дали се забременява с такова стойност? Споделете опит?
Здравей!
ТСХ е висок, а и от стимулациите още ще се повиши, а високите нива са опасни, пречат на имплантацията и износването. ТСХ влияе на яйцеклетките, но не пряко - може да е причина за хормонален дисбалас, при който, някои хормони влияят директно - негативно / напр. инсулина/.
Л-Тироксът е добре решение, той по-бързо ще повлияе ТСХ / за разлика от Еутироксина/ Peace Браво на лекаря! Peace

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 17:38 от denis.

# 254
Досега не съм си правила хормонални изследвания. Необходимо ли е да ги правя след открита по-голяма киста и след като по принцип планираме бебе и бяхме започнали с опитите.

Общи условия

Активация на акаунт