Хормонални изследвания - 8

• 71 332
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Досега не съм си правила хормонални изследвания. Необходимо ли е да ги правя след открита по-голяма киста и след като по принцип планираме бебе и бяхме започнали с опитите.
Зависи каква е кистата, но в повечето случаи, е добре да няма такава.
На 1 стр. на темата  са посочени дните, в които се изследват хормоните, добре е да се спазват, за да са максимално показателни резултатите.

# 256
  • София
Денис,  искам да те попитам за пролактина,  ако се изследва по време на цикъл, показателно ли е, или в дните преди цикъл?

# 257
  • София
Денис, чела съм, че високите нива на естрогени могат да доведат до повишаване на ТСХ. А има ли обратната зависимост? Възможно ли е много високо ТСХ /21/ да доведе до повишаване на естрогените?

# 258
  • София
Денис,  искам да те попитам за пролактина,  ако се изследва по време на цикъл, показателно ли е, или в дните преди цикъл?
В тези дни, има вероятност да е физиологично по-нисък, а на нас ни трябват най-високите му нива.

Денис, чела съм, че високите нива на естрогени могат да доведат до повишаване на ТСХ. А има ли обратната зависимост? Възможно ли е много високо ТСХ /21/ да доведе до повишаване на естрогените?
Не и пряко, докато естрогените влияят пряко на ТСХ - повишават го, защото потискат функцията на ЩЖ.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 19:50 от denis.

# 259
Здравейте момичета,
 имам нужда от вашата помощ. Днес бях в клиниката и ми изследваха TSHи пролактин преди да започнем процедурата по дълъг протокол.TSH хормона излезе 3,76 условие че пиех Еутирокс от 25 милиграма от юли месец.Пролактина е добре.Доктора смени протокола и каза , че ще съм по къс и като ми дойдело до няколко дена започваме.Започвам веднага заместител лтирокс 50мг.Страшно ми стана като каза , че тсх влияе на яйцеклетките.Това дали е вярно? Каза че може да има 1, 2 или 0. Дали се забременява с такова стойност? Споделете опит?
Ако днес тази дилема стои пред мен, ще отложа процедурата за най-малко след 3 месеца. Нямаш си на идея колко коварна може да бъде щитовидната. Но все пак всеки сам решава за себе си.
Писах ти на лични.

# 260
Досега не съм си правила хормонални изследвания. Необходимо ли е да ги правя след открита по-голяма киста и след като по принцип планираме бебе и бяхме започнали с опитите.
Зависи каква е кистата, но в повечето случаи, е добре да няма такава.
На 1 стр. на темата  са посочени дните, в които се изследват хормоните, добре е да се спазват, за да са максимално показателни резултатите.

Благодаря ти за препоръката. Ще погледна и ще видя. А може и с доктора да го обсъдя дали е наложително да се прави.Чувала съм, че това са скъпи изследвания, при ин витро се правят задължително. Сега пия Дуфастон, за да повлияем кистата.

# 261
Денис, би ли коментирала последните ми изследвания:
- на 3-ти ден:
И на чист ден:

# 262
  • София
Тсх се пуска на чист ден

# 263
17ОН Прогестерон е хормон, който се тълкува с други хормони и показва как функционират НбЖ.
Инсулинът, ако е висок, освен че уврежда много органи и системи, но влияе много зле на кач-вото на яйцеклетките. Трябва да внимаваш с въглехидратите - всички ги обичаме Wink, но е въпрос на воля и дисциплина, вкл. и на това, да разбираш тялото и мозъка си  Wink / и аз съм с ИР/
Тоест 17 ОH си е обикновеният прогестерон или някакъв друг? много се извинявам за тъпия въпрос, но нещо се обърках. Сладичкото иначе си е изкушение, сигурна съм, за повечето жени, но трябва твърдост, да. Значи и ти си с ИР, а това създавало ли ти е проблеми при зачеване? Не знам дали е удобно да задавам такъв въпрос, ако не е, не ми отговаряй Simple Smile Благодаря ти още веднъж за всичко Simple Smile

# 264
  • София
17-ОН прогестерон и прогестерон са различни неща!

# 265
  • София
....  Сладичкото иначе си е изкушение, сигурна съм, за повечето жени, но трябва твърдост, да. Значи и ти си с ИР, а това създавало ли ти е проблеми при зачеване? Не знам дали е удобно да задавам такъв въпрос, ако не е, не ми отговаряй Simple Smile Благодаря ти още веднъж за всичко Simple Smile
Да с ИР /+ Хипофункция на ЩЖ/ и никога не съм имала проблем.
Спазвам режим на хранене от много години, приемам медикаменти за ИР и ЩЖ, пия добавки и спотрувам много активно 6 дни в седмицата.
Има тема за ИР, поразпитай момичетата там.
Ще ти е много трудно, аз да съм ти пример - ти си в началото, а за мен това е начин на живот. Отдавна съм научила мозъка си, че аз определям правилата.  Wink

# 266
Хормоните са си хормони, решат ли да скачат нищо не може да ги спре. Неслучайно при ин витро се изследват и следят движенията ми. Сложна картинка е това.

# 267
  • софия
Здравейте,
досега не съм писала в тази тема, но бихте ли ми казали дали има нещо обезпокоително в изследванията ми:
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
FSH       6.59       mIU/ml     жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95   
LH       7.31       mIU/ml     жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07   
Пролактин       10.87       ng/ml     Жени: 5.18-26.53; Мъже: 3.46-19.4   
Естрадиол       24       pg/ml     жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44

Правени са на 2-ри ден от МЦ.

Благодаря предварително!

# 268
Момичета, каква е разликата в стойностите на АМХ, ако се пусне на 13-ти ден и тази пусната на 2-ри, ако някой въобще е правил този експеримент, разбира се ? Утре ми е 13-ти ден и имам възможност да го пусна. Трябва ми за да подадем документи за фонда, а не ми се чака до 28-ми когато чакам МЦ.

# 269
  • София
Момичета, каква е разликата в стойностите на АМХ, ако се пусне на 13-ти ден и тази пусната на 2-ри, ако някой въобще е правил този експеримент, разбира се ? Утре ми е 13-ти ден и имам възможност да го пусна. Трябва ми за да подадем документи за фонда, а не ми се чака до 28-ми когато чакам МЦ.

За АМХ няма значение деня от МЦ

Общи условия

Активация на акаунт