Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 764
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Пишеш ЕГН, ПИК и натискаш справка и ти дава това ли?
Да, това дава, а излиза, че болничния ми е подаден към тях на 22.06... 😕

# 151
Lucy, аз действах по съветите от блога на Хедра и се пооправиха нещата. Трябва време обаче. Чак сега се почувствах до някъде нормално. Имай предвид, че от начало има и кръв, и лимфа в гърдите, не само кърма, което до някъде заблуждава, че са препълнени. Студената вода след цедене ме облекчаваше. Исках и само гола да седя, но не можеше, че всичко ставаше в мляко. На няколко пъти ме втресе, но се размина без запушвания, мастити и др. Нещата придобиха по-приемливи измерения след седмица. Моят също категорично отказваше да суче от едната гърда (сега също отказва) и по съвет на акушерките взех силиконови зърна. Добре засука, като изключим,че постоянно се дави, но сега искам да се отърва от силиконовите, но той не ще и от двете и си търси силикона в истерия Grinning Сега следвам тази част от блога, но още нямам успех Confused

# 152
 Провери чрез тази справка дето я написах Simple Smile

# 153
  • София
Lucy, аз действах по съветите от блога на Хедра и се пооправиха нещата. Трябва време обаче. Чак сега се почувствах до някъде нормално. Имай предвид, че от начало има и кръв, и лимфа в гърдите, не само кърма, което до някъде заблуждава, че са препълнени. Студената вода след цедене ме облекчаваше. Исках и само гола да седя, но не можеше, че всичко ставаше в мляко. На няколко пъти ме втресе, но се размина без запушвания, мастити и др. Нещата придобиха по-приемливи измерения след седмица. Моят също категорично отказваше да суче от едната гърда (сега също отказва) и по съвет на акушерките взех силиконови зърна. Добре засука, като изключим,че постоянно се дави, но сега искам да се отърва от силиконовите, но той не ще и от двете и си търси силикона в истерия Grinning Сега следвам тази част от блога, но още нямам успех Confused

Ще се напаснем малко по малко, сега като изцеждах видях някаква слуз все едно, не знам какво е, но баш на някаква медуза прилича... ще продължавам да цедя. При мен е още коластра, а не мляко, 4 ден след раждснето, надявам се с цеденето и помощта на малчо да се справим.

# 154

Ще се напаснем малко по малко, сега като изцеждах видях някаква слуз все едно, не знам какво е, но баш на някаква медуза прилича... ще продължавам да цедя. При мен е още коластра, а не мляко, 4 ден след раждснето, надявам се с цеденето и помощта на малчо да се справим.

Ще се справите есетствено. На мен ми изглеждаха много зле нещата - до преди няколко дни почти не можех да почувствам облекчение, колкото и да се цедях, а и последните дни не смеех да прекалявам. А в болницата беше ужас - по 100 мл. от гърда, след бебето и все едно нищо. А в началото пък съвсем никакаъв ефект. Ползвам електрическа помпа на Медела и се справя добре, явно си трябва време. Поне знам, че голям бюст ще ми отива Sunglasses

# 155
Луси, слагай листа от кисело зеле и давай на таткото да засуче, за да отпуши канала. (смешно е, но действа) Успех ти желая! 😗
Сипи му и една ракия със зелето! Grinning
Не се сдържах, дано няма обидени Simple Smile

Хихи, надявам се няма толкова тънкообидни! 😃Но горния съвет е без майтап. 😗 Зелевите листа се налагат на гърдата, а може и на салатка, но само за таткото, че на майката образуват газове, както и на кърмачето! 👍

# 156
  • София
100 мл от гърда, аз днес едва 30 докарах и то коластричка още. Но малчо хапна и от двете гърди, поизцедих след това и сега е по-добре ситуацията. Чакам само да си идем удома и да се храним. Хрсненето в болнична обстановка не ме кефи особено. Важното е той да е добре де. Когато падне ЦРП тогава. Сноши го беше смъкнал, дано и днес е така упорит.

# 157
Луси, с ръчна помпа ли цедиш? Ако е така може и заради това да цедиш по 30мл. С Ел. помпа мисля, че е по-ефективно.
Не се притеснявай за количеството, защото аз в началото цедях също по 30мл., но това не значи, че има толкова в гърдата. Хранех си бебето и от двете гърди и по-колкото време отнеме и не е останало гладно.

# 158
  • Пловдив
Момичета, как усещахте контракциите? Вчера вечерта около 1-2 часа имах пробождащи на моменти болки (доктора каза, че те са защото бебето се намества и е нормално). После като легнах станаха тъпи менструални болки + болки в кръста. Термина ми е за 31.07. Това подготвителни контракции ли са?

# 159
Аз цедях повече с ръчна помпа, отколкото с електрическа. И да, изцеденото не е показателно колко има в гърдите.

# 160
Момичета, как усещахте контракциите? Вчера вечерта около 1-2 часа имах пробождащи на моменти болки (доктора каза, че те са защото бебето се намества и е нормално). После като легнах станаха тъпи менструални болки + болки в кръста. Термина ми е за 31.07. Това подготвителни контракции ли са?

Офф, аз така и до ден днешен не знам контракции получавала ли съм. Коремът ми се втвърдява (почти постоянно ми е твърд, даже), но усещам, че в повечето случаи това е защото се е облегнала някак си на него, т.е. твърдото нещо е гръбче, примерно. Отделно, като си ходя си ме наболява, усещам опъване.. Но наистина не знам реално това контракции ли са или някакъв дискомфорт просто?!

# 161
  • София
Ползвах нолничната на Медела, която е електрическа и едвам докарах 30 мл, ама очевидно има още, защото детето постоя и на двете и сука хубаво. Ще видим, засега съм обнадеждена.

# 162
Най-вероятно са подготвителни контракции. Аз имам същите симптоми (с термин 28.07). На тоновете се отчитат леки контракции, но аз не ги усещам. Следващото АГ твърди, че в този период са нормални и за да ги различа от истинските ми каза, че те са болезнени, не отминават след почивка в легнало положение. Ако все пак се съмнявам да си взема топъл душ, той успокоявал подготвителните контракции. Дано съм ти била полезна Simple Smile

# 163
Ползвах нолничната на Медела, която е електрическа и едвам докарах 30 мл, ама очевидно има още, защото детето постоя и на двете и сука хубаво. Ще видим, засега съм обнадеждена.
Ако млякото потича трудно, това може да е защото в тъканите има много насъбрани допълнителни течности (особено ако при раждането е имало някакви вливки). В тази ситуация помага първо да се направи обратен натиск: https://xedra.wordpress.com/2010/06/16/rps/ и след това да се започне кърменето или цеднето.

Топлите компреси непосредствено преди кърмене също помагат за рефлекса на потичане, а между кърменията може да си правиш студени, за да се намали оттока.

Опитай да имате поне 8-10 изпразвания на гърдите - в идеалния случай кърмене, ако не - цедене.

# 164
  • София
Ако млякото потича трудно, това може да е защото в тъканите има много насъбрани допълнителни течности (особено ако при раждането е имало някакви вливки). В тази ситуация помага първо да се направи обратен натиск: https://xedra.wordpress.com/2010/06/16/rps/ и след това да се започне кърменето или цеднето.

Топлите компреси непосредствено преди кърмене също помагат за рефлекса на потичане, а между кърменията може да си правиш студени, за да се намали оттока.

Опитай да имате поне 8-10 изпразвания на гърдите - в идеалния случай кърмене, ако не - цедене.

Благодаря за съветите. Старая се да ги следвам. Утре си отиваме удома, днес ЦРП  е 6,6. Прогресивно спада и казаха, че ще си ходим.

Общи условия

Активация на акаунт