Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 772
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Моят за май беше преведен на 14 юни, сега чакам този за юни.

# 136
  • София
Моите гърди вече са на камък, малчо похапва от едната, но отказва другата. Цедя по малко от лявата, но тя продължава да е страшно напрегната, другата след кърмене е по-добре. Давайте съвети какво да правя, за да не запуша някой канал.

# 137
# 138
Луси, слагай малчо на гърдата, която отказва, в същата поза, както суче от тази, от която яде без проблем.

# 139
  • Варна
Явно счетоводителя нещо е прецакал, утре ще звъня.
Луси , в болницата ми казаха с електрическа помпа в такива случаи. С предното раждане имах такъв проблем и стигнах до гръден хирург- та и той ми беше казал при такива случай топъл душ и електрическа помпа , но не препоръчва ръчно цедене когато е има уплътнявания .

# 140
Да ви кажа от личен опит миналата година. Запушване на канали , температура тресеше ме. Опитвам да изцеждам с електрическа, ръчна помпа, ръчно. Топли кърпи, после с часове под почти гореща вода докато изкочи мъничко бяло топченце. Хем бебето уж сучеше.
Започни да пиеш Лецитин , докато отмине проблема, за да не запушиш. Момичетата са те посъветвали , изцеждай здраво докато омекне гърдата, ако малчо не се справи. Ако намалиш цеденето ще намалее и спре кърмата.
Ако стане сериозно запушване, една ампула се взима Окситоцин под езика и преглъщаш и почваш цеденето докато отпушиш.

# 141
За болничните, аз имах големи драми и то все заради счетоводителя, та вече им изучих почти всички чалъми. Ако например имаш болничен за юни - до 10 юли е срокът, в който работодателят може да го входира и броиш 10 работни дни от датата на входирането. На мен 45 дневния ми е почти до края на този месец и вече ми е изплатен целият. Но наистина, най-лесно е с ПИК да си следиш нещата. Аз имам и от НАП и от НОИ и си гледам абсолютно всичко.

# 142
За болничните, аз имах големи драми и то все заради счетоводителя, та вече им изучих почти всички чалъми. Ако например имаш болничен за юни - до 10 юли е срокът, в който работодателят може да го входира и броиш 10 работни дни от датата на входирането. На мен 45 дневния ми е почти до края на този месец и вече ми е изплатен целият. Но наистина, най-лесно е с ПИК да си следиш нещата. Аз имам и от НАП и от НОИ и си гледам абсолютно всичко.

Здравейте,
На мен ми дава това при въведени данни... мисля, че на някоя се беше случило също...

# 143
При мен системата си работи, току що я пробвах. И сега видях, че малко съм те излъгала. На 3 този месец ми е изплатено всичко за юни, а за юли още не е. Нещо съм се подвела, че предварително са ми изплатили и за този месец Simple Smile

# 144
# 145
Последното не трябва ли да е "Справка по ЕГН за постъпили данни от болнични листове в Електронния регистър на болничните листове?
Т.е. първо трябва тук да влезе за да види какво е подадено от работодателя. А в справката за изплатените излиза само това, което е изплатено.

# 146
Луси, слагай листа от кисело зеле и давай на таткото да засуче, за да отпуши канала. (смешно е, но действа) Успех ти желая! 😗

# 147
Не,това явно е кога е предоставен от лекаря ти болничния лист,защото моя беше още на 12.06 предоставен,а счетоводителката ми званя да проверя дали всичко е наред когато тя го подаде,беше 20.06 Simple Smile

# 148
Не,това явно е кога е предоставен от лекаря ти болничния лист,защото моя беше още на 12.06 предоставен,а счетоводителката ми званя да проверя дали всичко е наред когато тя го подаде,беше 20 и някоя дата Simple Smile
Не е точно така Simple Smile Там излизат 2 дати - първата е Дата на издаване на болничния лист, а накрая на таблицата има Дата на постъпване на данните в ЕРБЛРО, което май е именно входирането от работодателя. И вече от тая дата си броиш.

# 149
Ами пробвай да влезнеш в тези справки..виж на моята таблица пише ше вх.номер и дата на подаване на документите в НОИ - 20.06 .. и наистина на 7мия ден след това ми ги преведоха Simple Smile
Ето моята проверка за постъпване на данните в ЕРБЛРО Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 23:14 от DreamingGirl

Общи условия

Активация на акаунт