Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 722
  • 731
  •   2
Отговори
# 120
Момичета, някоя от вас има ли опит да е започнала да ражда преди датата за секцио? Как се процедира тогава? На мен ми е първо секцио и все си мисля, че няма да го дочакам...
Благодаря за отговорите! 😗🌺❤

Аз не я дочаках.  Отидох в спешния кабинет към 19.00 -20.00 (че и без багаж, мъжът ми ходи допълнително да го носи и да си вземе телефона, но всъщност ми трябваха само документите, зарядно, телефон и вода, другото ми го донесе на другия ден). Бях с постепенно изтичащи води, 2-3 см. разкритие и без регулярни контракции. Анестезиологът държеше да са минали 6 часа от последното хранене, изчакахме до към 22, през това време бях на системи и си клатех краката, плюс тонове, ехограф, другите екстри и така. Оперира ме дежурният екип, защото в Надежда при спешност няма избор на екип и в 22.57 се появи Алекс. После в реанимацията и по обяд раздвижване.

Предполагам обаче практиката е различна на различните места.

Аз лично много се радвам, че така се получи - бебето си излезе по негово желание, на неговата дата (после се оказа, че на избраната от нас дата почвал ретроградно нещо си), раздвижиха ме много бързо и се възстанових много бързо след това. Направо си беше късмет, въпреки че ни обърка плановете. Та хич не се притеснявай Hug

# 121
  • София
Момичета, благодаря за куража. Вляха ми плазма, както и банка кръв. Утре миже би желязо ще ми сложат, за да не Ем тъпчат прекомерно. Малчо си изглежда добре, яде си всичкото АМ, аз съм далеч по-добре след преливането и само се надявам и той бързо да се възстанови. Акушерката ме увери, че това с ЦРП е доста често срещано, а неговите стойности не са толкова лоши. Сега малчо спи до мен, но за вечерта ще го вземат -‘още едно вливане на антибиотиче и да си е при другите бебешоци. Чакам да чуя само, че сме свалили показателите и ще си ходим възможно най-скоро.

# 122
Всичко ще е наред, Луси! Кураж!

# 123
И при нас с баткото преди четири години се наложи антибиотик още е в деня на раждането. И аз преносвах и имах дълго раждане, но пък никакви болести и инфекции по време на бременността.Обясниха ни, че е заради водите и не ми го даваха три дни.  Изписаха ни на седмия ден.

# 124
Привет на всички мами, още сме в болницата, но утре се надявам да ни изпишат.Малката мишка си яде АМ, слагам я на гърда малко, но още нямам обилно мляко, здравичка е и пълни памперса. Майка ми и сестра ми са полудели по нея и днес направо им казах да не идват повече до изписването😁 Раната почти не ме боли, но пия желязо заради нисък хемоглобин-90. Мамите, които имат опит с АМ, кое ще ми препоръчат за да се заредя до кърмата?

# 125
Здравейте мами,
Изпуснала съм темата,но с новия режим и бебка в къщи имам чувството,че положението е почти казармено хихих.....Първо искам да честите на всички нови мами!!Да са много здрави бебчетата и пухкави Simple Smile
Ние днес правим една седмица,с всеки изминал ден нещата стават все по-добре.С Дария се учим взаимно.Притеснява ме факта обаче,че ми е мъничка и все имам чувство че не се храни достатъчно.За сега се цедя с помпата,защото зърната са ми плоски и тя милата няма нерви и сили да сучи.На моменти даже се отчайвам ,че въобще няма да се научи да се храни на гърда...сега изцеждам колкото мога и дохранвам с Ам.Днес тя вече трябва да хапва по 70мл.на ден.
Другото което е,че за късмет педиатъра който избрах беше отпуск тази седмица и все още не ни е видял.Надявам се другата седмица до вторник да успеем да го посетя и да се успокоя!
Успех на останалите мами

# 126
  • Бургас
Тони, попитай в болницата с какво я хранят. Щом го хапва и й понася добре аз не бих го сменила. Simple Smile

# 127
  • София
Аз днес вече съм качила хемоглобина и съм годна за изписване, но вероятно щ ни задържат още ден, защото малчо е на антибиотик. Нядявам се утре вече да само удома с моето малко мишле ❤💙

# 128
Привет на всички мами, още сме в болницата, но утре се надявам да ни изпишат.Малката мишка си яде АМ, слагам я на гърда малко, но още нямам обилно мляко, здравичка е и пълни памперса. Майка ми и сестра ми са полудели по нея и днес направо им казах да не идват повече до изписването😁 Раната почти не ме боли, но пия желязо заради нисък хемоглобин-90. Мамите, които имат опит с АМ, кое ще ми препоръчат за да се заредя до кърмата?
Както е казала Ани - питай кое пие в момента и вземи същото - от една страна сте намерили нещо , което ѝ понася (това, което понася на едно бебе, може да не понася на друго), от друга - смяната може да създаде проблеми.

Но за кърмата - не съм сигурна какво точно имаш предвид под "слагам я на гърда за малко" (за различните майки това може да значи 2 пъти, може да значи 10 пъти), но би било добро да опиташ да стимулираш и ти самата - или с често слагане на гърда, или с цедене, така че да имаш поне 8-10 изпразвания на гърдите на денонощие. Организмът ти не знае, че ти дохранваш с АМ и колко - за него тези количества кърма, които произвеждаш в момента изглеждат достатъчно. Ниският хемоглобин допринася за по-малкото производство, но ако няма допълнителна стимулация, е възможно и в следващите дни производството да не се увеличи особено.

# 129
И аз имам драма с храненето.... отново:grinning: Бебето съвсем се окръгли от както сме излязло от болницата - вече му викаме Мишлен. Роди се 3770, на 6 ден си върна теглото и сега, вече на 16 дни е 4200. Надявам се да се дължи от части на разликата в кантарите, но си се вижда, че е пухчо и без да го меря. Само на кърма е, но почва да ме притеснява.

Луси, радвам се, че животът е по-розов днес, а утре ще е идеален. Прекрасно е да сте се вкъщи Hug

# 130
И аз имам драма с храненето.... отново:grinning: Бебето съвсем се окръгли от както сме излязло от болницата - вече му викаме Мишлен. Роди се 3770, на 6 ден си върна теглото и сега, вече на 16 дни е 4200. Надявам се да се дължи от части на разликата в кантарите, но си се вижда, че е пухчо и без да го меря. Само на кърма е, но почва да ме притеснява.

Луси, радвам се, че животът е по-розов днес, а утре ще е идеален. Прекрасно е да сте се вкъщи Hug
Щом е само на кърма няма нужда от притеснения (изключение е, ако си имала гестационен диабет примерно, но тогава педиатърът би трябвало да следи някои неща при бебето по-изкъсо). Някои кърмени бебета качват по доста в първите месеци, понякога дори по 1.5-2кг на месец и това не е проблем. Според съвременните проучвания това не е показател за бъдещо затлъстяване, обичайно тези деца се източват, когато започнат да се движат повечко (да се обръщат, пълзят, а после да ходят).

При хранене с АМ обаче има рискове при прекалено бързо качване се увеличава рискът от бъдещо развиане на  различни метаболитни синдроми, затова там е важно да се следи качването да е в определени норми. Много педиатри следят по еднакви таблици децата хранени с АМ и тези хранени с кърма, което противоречи на съвременните препоръки и съответно препоръчват ограничаване на храненето и при бебета на кърма, въпреки, че това не е нужно.

# 131
За повече кърма, опитайте да пиете по 2л на ден вода. Включете и чай за кърмачки.
При плоски зърна пробвайте силиконовите зърна.

# 132
  • Варна
Мами един малко страничен въпрос: кога се изплаща 45 дневния болничен? В сайта на НОИ пише 10 дни след подаването му, тук в сайта чета след приключването му. Защото на мен нищо не ми е преведено още( да знам да звъня ли на счетоводителя утре да не е объркал нещо).

# 133
Моят ми го изплатиха преди няколко дни, а самият той изтече вчера. (АГ ми го издаде малко по-рано)
П.п. честно казано не знам дали в изплатената сума са включени и дните от юли.

# 134
Моят е от 04.06 до 18.07 и за м.Юни го изплатиха ня 27.06.Срокът е 10 раб.дни след подаването му за текущия месец,а за следващия до 5 раб.дни след приключването.Преводи се правят във вторник и четвъртък.Ако имаш ПИК провери кога е поданит в НОИ от работодателя и сметни Simple Smile  

Общи условия

Активация на акаунт