Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 888
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Днес бяхме с моето котенце и таткото на разходка за около 2 часа и ни се отрази много добре, спеше си, папа мляко и напълни памперса. При мен кърмата не е достатъчно и я дохранвам с HIpp1, не съм чак такъв върл фен само на кърменето, важното е беба да е нахранена, а тя си хапва добре и двете. Майка ми ме е кърмила само 3 мес, после само АМ, а съм 1.70 и съм боледувала 3 -4 пъти в живота, така че пак е относително. Спането обаче е проблем, като ококори тези очи в 1-2 нощем изкарва до 6-7 и с баща й се редуваме да я разнасяме, вчера щях да умра за сън а имах и гости...но като цяло нещата вървят добре, пъпчето й падна на 10 ден и го пазя да го хвърля на интересно място.

# 331
Олее това хъркане на носа ме побърква !
Било нормално, капя капка физ. р-р .
Ние сме на 6 дена и днес вече й сложих къс ръкав и днес около нас ще излезем .
Снощи падна пъпчето. Колко често го третирате със спирт?

С каката си спомням , че ЛЛ искаше да ни остави в болница заради такова хъркане- чак в гърдичките й се усещаше. Бяхме само на 20 дни , аз още не знаех къде се намирам, просто ми призля. Закарахме я в болницата и там я гледаха и слушаха двама педиатри- казаха, че нищо й няма и било съвсем нормално при новородени да има хъркане и хрипове. Няма да ви казвам как се успокоих, по- късно си минаха ,някъде около трети месец.
А що се отнася до пъпчето- мазала съм сутрин и вечер със спирт, след това с бебешка пудра. Искам да ви кажа ,че и тук е нормално да излизат доста време след като падне пъпчето червени струпчета, че дори и да прокърви пак е нормално.

# 332
Момичета, здравейте!

Първо голямо честито на всички за прекрасните новопоявили се бебчета. Да са ни живи и здрави и всички да ни радват и ядосват.
Откакто са ни изписали яко сме в кръга - памперс, ядене, спане. Вчера се шегувах, че с бащата сме като ходещи трупове, а бебето е едва на 10 дни. Simple Smile
Като чета назад май доста от нас имаме сходни тревоги в момента относно храненето. Цедях се няколко пъти с помпа и изкарва около 60, което все ми се струва малко.
Трудно ми е да перценя дали след като е била на гърда е нахранена и колко АМ да додаваме след това. Ние също сме на Хип в момента. Като цяло кърмата ми не се лее, но имам някаква, затова се опитвам да давам преди всяко хранене. Във вторник сме на педиатър и отново ще си поставя въпросите, че нашата дама само се интересува кога ще е готово ЕГН на детето и да си го впише.
Относно коликите има ли някои мами с такива вече или е още рано? Нас много са ни наплашили приятели, но все си мисля, че е индивидуално. Нашата лигличка понякога мърка и не спи между храненията, но едва ли е винаги от глад. Тогава се докарва дълъг и специфичен вой с отваряне на уста и лапане на пръст.Smile

# 333
  • Варна
Пъпчето падна последният ден в болницата и казаха да не почистваме със спирт повече.адски жеги са и аз на 1 седмица го оставих само по късо боди, даже без чорапки. Като му сложа чорапки и започва да рита и да се черви.
Днес моя малък мъж , много се криви и не иска да суче. В сякаш вкуса На млякото не му харесва, опитвам да се сетя нещо да съм яла различно дразнещо.. ама не като всеки ден. Освен снощи си позволих чаша мляко с мед и канела, ама то днес се криви. Иначе от 13-14 ден започна да става неспокоен и без да е гладен се гърчи миличкото , колики ли са Незнам . Започнахме пробиотик и капки колийф. Ефект не мога да преценя, защото тези капки имат сложна схема , която е невъзможна да се спази. 30 Мин преди хранене да се изцеди малко кърма да се капне в нея и да се даде с шише или лъжица.. е то после как ще издържи 30 Мин до основното кърмене веднъж започнало да яде?! И това преди всяко хранене- абсурд.

# 334
Олее това хъркане на носа ме побърква !
Било нормално, капя капка физ. р-р .
Ние сме на 6 дена и днес вече й сложих къс ръкав и днес около нас ще излезем .
Снощи падна пъпчето. Колко често го третирате със спирт?
Иууу и пръцкатето и акитата понамирисват вече 😂😂😂

p2424, като нямаш изтичане на води и контракции бъди спокойна, че да устискаш повече време Simple Smile

Ние днес правим вече 7 дена и пъпчето ни още не е паднало, вечер след къпане го третираме с малко спирт и клечка за уши. А колкото до обличането много ни е зор. Нашата къща следобяда е много нагрята и става адска жега в стаята на малката, и започнах да я оставям д боди с къс ръкав и чорапченца само и завивам с тънка пелена, незнам не съм сигурна и тази жега допълнително обърква, страх ме е да не я претоплиме... Някой ако има опит с летните бебета моля да сподели кое е най правилното....
Най-правилното е да има умерена температура. Пускаш климатика, просто гледаш да не духа към детето и нямаш грижи.

# 335
Колики май още нямаме, а и аз не вярвам много в тях и лекарствата. Алекс обикновено почва да пищи след 18, а пръцка и му къркори корема от сутринта, успокоява се от бял шум, шезлонг и носене. Няколко дни давах капки, но с тях и без тях същото. По-скоро обработват емоциите и впечатленията през деня.

Относно кърменето и АМ съм много либерална - мисля да кърмя и да захрамвам по новите схеми, но аз самата съм била на АМ от 2 месец и захранена със сокчета на 3-ти. Нямам никакви алергии и непоносимости и стомашни проблеми.

Като падна пъпчето (на 10я ден) го пръсках няколко пъти с Цикатридина, че имах и за моя белег. Изглеждаше съвсем нормално 3-4 дни след като падна.

Извеждам го по къс ръкав и къси гащи, но заметнас с тънка пелена, че то и възрастен човек да спи, пак има нужда да се наметне. Вкъщи понякога го оставям само по памперс да се гушкаме. Абе преобличам го по 100 пъти, че така и така имам бая дрешки, които никога няма да облече Joy

# 336
  • София
Момичета след тапата какво трябва да очаквам - контракции или изтичане на водите?

# 337
Май при всеки е различно..ако изтекат водите - към болницата.Ако почнат контракций- чакаш да станат на 5 мин горе-долу и тогава тръгваш.Това ся инструкциите от моето АГ,та просто споделям.Както и да тръгне,успех и чакаме да се похвалиш подробна Grinning Hug
Мен днес пак ми текна кърма на няколко пъти,даже и си изцапах блузата...Това чакане ме побърква вече..Head Band

# 338
И тук са адски жеги, температурата в спалните на 27-28 градуса, климатик нямаме. Вики е или по боди или по гащеризонче. Случвало се е да я оставям да спи през деня и само по памперс и тънка пелена отгоре. В чуденка съм още как да я обличам?
Храненията са ни на поискване, случвало се е да яде 3 пъти за 3 часа, но за момента тава не е проблем за мен.
Иначе още се разправяме с майстори, отказала съм се да им се ядосвам. Опитвам се да не забелязвам нерзборията, гледам малката и се наслаждавам на всяка секунда с нея. Иска ми се да запечатам в съзнанието си всеки миг с нея.

# 339
Включвам се само за да съобщия, че вече съм майка на втори син- Кирил Simple Smile роди се секцио изневиделица, беше плануван за 18, но сам избра своята дата.
Започнаха контракции, в болницата вече ми изтекоха водите и повече подробности ще дам скоро! Simple Smile

# 340
# 341
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Здравейте,
На петък 13 със секцио, бебе Самуил 3800гр. 52см. 
Аз съм в нас вече - след 48 часа. Кърмата ми тръгва по малко. Бебо суче  по 40мин/1час на всеки 3/4 часа. Снощи му дадох малко формула да заспи, беше все гладен. Аз вървя, леко ми опъва  операцията.
Успех  на чакащите  раждане.
На майките и бебета, спокойствие и всичко ще се нареди.

# 342
Момичета, розово като течение тапата ли е ? Да тичам ли в болницата или мога да си ида на консултация след 2 чАса днес, това се чудя

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 19:41 от little afternoon

# 343
Момичета, розово като течение върху тоалетната хартия тапата ли е ? Да тичам ли в болницата или мога да си ида на консултация след 2 чАса днес, това се чудя

Тапата при мен беше слузеста, като течен силикон 🤔

# 344
Чакам за преглед, ще видим какво ще каже АГ.

Общи условия

Активация на акаунт