Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 885
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
arogance, честито бебче Самуил!! Мн красиво име Simple Smile)
little afternoon, на мен при близнаците ми беше като течение но съвсем мъничко на ежедневната превръзка.
Момичета и аз съм в малко шаш...снощи по някое време като ставах за wc видях като течение бяха ми доста подмокрени гащите, без миризма..тази сутрин по едно време сядам на стола и усещам нещо като “пльок”..пак така..в голяма чуденка съм...а вече сме 36гс+4

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 10:37 от mecheto

# 346
  • София
Взех че се обадих на моята док- каза че тапата нищо не значи ,дори и кръв да има. Каза ,че стягането на корема са само подготвителни контракции. Като станат болезнени и на 5 мин, тогава да й звънна пак.
Да си чакам в къщи...

# 347
Мхм, явно чакаме още Simple Smile Аз нямам разкритие, няма изтичане на води, само центрирана шийка. Най-голямото вълнение сега ми е дали ще тръгне нормално раждане преди четвъртък.
мече, при съмнение за води, бих звъннала на АГ.

# 348
  • Варна
Момичета, извинявам се предварително за страничният въпрос, Но не намирам тема къде да попитам. Та , за съжаление август месец  ще ми се наложи да пътувам в чужбина за една операция на гръбначният стълб, мислехме че може да не се наложи , но се налага. Горе - долу ще отсъствам 12-14 дни , като седмица ще бъда почти изцяло обездвижена. Майка ми ще ме придружи, мм остава с децата. Какво да правя с кърменето? Няма да имам възможност за цедене докато със със нещо като шина и точно ръцете няма да мога да мърдам. Трябва ли непременно да спра кърмата с медикаменти ? Има ли вариант да се намали и после пак да продължа с кърмене? Докторите от там , при запитване казаха , че трябва да я спрем . Педиатъра тук вдига рамене и казва “ ами щом така са казали..” моля за съвет. А така се радвах , че кърмя и нямам проблеми като преди. Даже на всички приятелки се похвалих, ОФ много ми е тъпо, тук в Бг никой не иска да те съветва, като разберат , че ще ходиш после в друга държава. Надали съм единствената на която се налага подобно отделяне от кърмаче Sad

# 349
Европа Варна, съжалявам че ти се налага тази операция точно сега. Можеби заради медикаментите и упойките е добре да се спре. Консултирай се с лекаря най-добре. Успех ти желая! 😗❤
Момичета, моята бебка ни разказа играта. От вчера насам такъв рев му дръпна и е нонстоп на гърдата. Също така ака често и воднисто. Ще я заведа на лекар, но се чудех дали длекарствата, които аз вземам - за болки и разхлабване могат да влияят на нея. Иначе нищо не съм яла или пила, което да я подразни. Сега спи изтощена след почти 15 ч безсъние. Наакана е, но нямам намерение да я будя.
С кърменето напредваме добре, но се чудя дали кърмата ми не е нехранителна, за да кара бебето да ака воднисто. На цвят е жълта и е много, вече няколко пъти помпя по 100 мл и замръзявам.
Успех на всички от една недоспала, но щастлива мама! 😗❤😴

# 350
Европа, опитай да поговориш с консултант по кърмене. На живо даже най-добре. Мисля, че във Варна има достатъчно и ще ти обърнат внимание. Виж на сайта на ЛЛЛ трябва да има контакти. Сигурно и на Напк също има. Почти съм сигурна, че има случаи на майки, които подновяват кърменето след спирането му, но друго си е да го чуеш от професионалист.

# 351
Дакота, какво става с теб! Роди ли или още изчакват?
И аз чакам и вече почвам да преносвам.
Има ли някоя друга, която да преносва.
Европа,  и аз мисля, че ще трябва да се хвърля кърмата, заради лекарствата. Може би ще е по-добре да я намалиш с хапчета, защото ще се препълнят гърдите и да не стане проблем. Има ли вариант с Ел. Помпа да се цедиш без ти да участваш в цеденето, ами майка ти да го прави. Не знам ще стане ли?
Ада, ще каже най-добре или друг консултант по кърмене.

# 352
Скоро social girl писа, че вече е родила, а май не се е похвалила Simple Smile честито! Честито и на Дивчои на Arogance!

Smile, aз по документи преносвам вече, по мои сметки днес ми е термин, та долу горе може да се каже, че и аз съм към преносващите. Ти имаш ли някакви сигнали, подсказващи, че наближава моментът?

# 353
Днес станах майка за втори път! В 7 и 50 на бял свят по спешност с непланирано секцио се появи Ради. 50 см. и 4300 КГ.
Подробности ,когато се пооправя!

# 354
Честито Simple Smile да сте живи и здрави!

# 355
Момичета, извинявам се предварително за страничният въпрос, Но не намирам тема къде да попитам. Та , за съжаление август месец  ще ми се наложи да пътувам в чужбина за една операция на гръбначният стълб, мислехме че може да не се наложи , но се налага. Горе - долу ще отсъствам 12-14 дни , като седмица ще бъда почти изцяло обездвижена. Майка ми ще ме придружи, мм остава с децата. Какво да правя с кърменето? Няма да имам възможност за цедене докато със със нещо като шина и точно ръцете няма да мога да мърдам. Трябва ли непременно да спра кърмата с медикаменти ? Има ли вариант да се намали и после пак да продължа с кърмене? Докторите от там , при запитване казаха , че трябва да я спрем . Педиатъра тук вдига рамене и казва “ ами щом така са казали..” моля за съвет. А така се радвах , че кърмя и нямам проблеми като преди. Даже на всички приятелки се похвалих, ОФ много ми е тъпо, тук в Бг никой не иска да те съветва, като разберат , че ще ходиш после в друга държава. Надали съм единствената на която се налага подобно отделяне от кърмаче Sad
Съжалявам, че се налага подобна процедура точно сега Sad

При раздяла с кърмачето поради някакви причини, медицински или не, се препоръчва изцеждане по време на раздялата, за да се поддържа лактацията. Ако медикаментите са несъвместими с кърменето, кърмата от този период се изхвърля.

След като майка ти ще те придружи, дали би било възможно да те изцежда, дори да е по-малко пъти на ден, отколкото е нужно за поддържане на количествата? Така кърмата ще намалее доста, но после може да се увеличи пак сравнително лесно. Дори и при пълно спиране е възможна релактация, но това изисква изключително много усилия и време и е доста трудно да се поддържа мотивация, поради което ти препоръчвам начини да поддържаш лактацията, дори да не е в пълен обем.

Препоръката за спирането предполагам, че не е толкова свързана със самите медикаменти, които поемаш там, защото това е проблем само докато спре действието на медикаментите, а ти няма да даваш кърма от този период на бебето. По-скоро обаче може да е проблем, че ако не е спряна преди това и там рязко спре всякакво изцеждане, се повишава рискът от мастит, т.е. още едно възпаление в период на операция, което може да доведе до допълнителни усложнения. Това няма да е проблем, ако намерите начин да изцеждаш на известно време, особено ако леко намалиш лактацията преди самата операция. Ако решиш, пиши на лични да обсъдим вариантите, мога да разпитам и по-опитните консултанти, за да кажат за някакви по-конкретни опции в тази посока.

Ако все пак решиш да спираш лактацията, не е задължително да става медикаментозно, дори е по-щадящо да не се прави така. Ето тук има повече инфромация за спирането на кърмата: https://xedra.wordpress.com/2014/10/23/naturalstop/

# 356
Благодаря ти ада! Предстои ми преглед и мерене на бебето и ще ти кажа дали наддава. Цеденето го правя само за да ми се отпуснат гърдите, защото са огромни, болезнении твърди, а бебето почти веднага заспива на гърдата. Я суче 10мин, я не.

Поздрави на новите мами! ❤☀💋

# 357
Европа-Варна ако има кой да те цеди с ел. помпа и после да хвърляте цеденото. Идеята  е да си запазиш лактацията. С медикаменти, освен да я спреш, друго не можеш да направиш.

# 358
  • Варна
Благодаря за подкрепата момичета Simple Smile планова е операцията и в другите държави бавно се случват нещата, вече две години чакам за тази операция. И ако сега откажа , може повече да не ми отредят дата. Последици от камшичен удар при катастрофа . Тук в Бг никой неврохирург не практикува подобен род операции. Та няма начин да откажа, просто ме доядяватолкова време чакам и точно сега . А там са доста лаконични и комуникацията е с имейли. Когато им казах , че имам вече бебе и какво да правя щом кърмя- те казаха химически да спра кърмата и нищо повече. Колкото им е хубаво здравеопазването, толкова лаконични и особено са лекарите им. ХИч не обесняват. Ада ще ти пиша на ЛС .

# 359
  • София
Честито на новите мами и бебенца.
На мен утре ми е термина, никакви признаци за контракции днес.
Качвах стълби,чистих с прахосмукачката...
Утре сутрин съм на тонове и преглед, сигурно ще иска да ме изпраща в болницата...

Общи условия

Активация на акаунт