Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 800
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Честито за трите нови бебки! Живи и здрави и мамите бързо да се възстановят!
Как сте?

# 181
Честито за новите бебета! Постепенно пълним темата.

# 182
Честито на всички нови мами и бебета! Щастие, гушкане и много обич!

# 183
Здравейте! Едва сега успявам да се включа по темата с болезнените гърди. Вчера ни изписаха от болницата - гърдите ми камък, корави, болят и се напипват твърдини в горната им част. И първия път бях така само че тогава си цедих с ръчната помпа и се оправиха. Сега обаче с помпата нищо не мога да изкарам - хич не мога да си го обесня, виждам и усещам че има хубав вакуум обаче не потича. Електрическите толкова ли са по различни ??
За сега правя горещи компреси с кърпа, и над пара ги държа (над вряла вода и увити в кърпа). Снощи пробвахме с таткото и вашия съвет тука - помощ от тати, мисля че има резултат и днес продължавам с мъките.
Ако не потича акушерките обикновено дават една ампула Окситоцин/ стотинки е в аптеката/ през устата и след 15 мин топли компреси и и изцеждане . Аз така се отпуших. Висях с часове под топъл душ, ту с помпа, ту  ръчен масаж от вън на гърдата към зърното. Накрая изкачат бели топченца, които са запушвали каналчетата. Започни да пиеш Лецитин. Хранителна добавка е и е безвредна. С момичетата го пихме цялата година на кърменето. Разрежда мазното мляко и не се слепва и не запушва.

# 184
Благодаря за съветите! Днес ще идва педиатъра да види бебка и ще се допитам и до него! Предния път ми беше помогнал.
А за теченето - си тече. Като стискам с ръка обаче, с помпата не иска да тръгне.

# 185
Честито на всички нови мами!!! Да са здравички бебчетата, а на вас бързо възстановяване!!! Heart

Имам чувството, че само аз не съм родила... Grinning

# 186
Честито на всички нови мами!!! Да са здравички бебчетата, а на вас бързо възстановяване!!! Heart

Имам чувството, че само аз не съм родила... Grinning
Не си сама и аз чакам още Grinning Вчера бяхме на последен преглед преди термина,бебо е нагласен,слезнал е още малко надолу и го чакам да се накани..имам 9 дни до термин.Каза да.чакам до 23ти и да хода в болницата ако не е тръгнал,да предизвикат раждане...а хич не ми се иска,мислих поне седмица след термин да изчакам..дано не се налага и тръгне сам,има време

# 187
Има, има чакащи още Grinning
На мен ми изместиха термина и чакаме до 19, ако не е тръгнало, имам час за секцио на 19.07.

# 188
Привет мами, за болезнените гърди пия чай от билката Цариче, продават я в аптеката, но както писаха и по-горе, най-доброто е слагането на гърда, при мен се получи само 4-5 пъти, но има известно облекчение, цедя се и с помпата и гърдите почти не болят:) Иначе вече сме на 6 дни и отсега малката ни командва, не иска да стои сама в кошарата, а почва да плаче, взема ли я в мен се укротява и спи:) Честито на всички нови мами, чувството да имаш дете е несравнимо и уникално!!

# 189
Според първа страница сме на равно- 22 родили и 22 чакащи 😂 а нито една двойка близнаци ли нямаме? Много странно ми се струва 🙄

# 190
за болезнените гърди пия чай от билката Цариче
Имайте предвид, че билка не винаги значи безобидно.

За разлика от други билки, които са доста изследвани и съответно класифицирани като безопасни или не по време на кърмене, за Цариче няма много данни в различните бази по темата, поради което препоръката е по-скоро да не се използва. Разбира се ако се работи с опитен лекар билкар и той е преценил, че за конкретната ситуация плюсовете надвишават рисковете, е различно. Но бих препоръчала да избягвате да си самопредписвате билки, особено при много малки кърмачета.

# 191
Сетих се да ви покажа един линк, където може да се проверяват дали дадени лекарства/съставките им са съвместими с кърменето. Има испанска и английска версия.
http://e-lactancia.org

# 192

За разлика от други билки, които са доста изследвани и съответно класифицирани като безопасни или не по време на кърмене, за Цариче няма много данни в различните бази по темата, поради което препоръката е по-скоро да не се използва. Разбира се ако се работи с опитен лекар билкар и той е преценил, че за конкретната ситуация плюсовете надвишават рисковете, е различно. Но бих препоръчала да избягвате да си самопредписвате билки, особено при много малки кърмачета.
Оценявам съвета, но в моя случай я препоръчаха две жени с опит в кърменето и смятам да се доверя, разбира се не мисля да прекалявам с чая.

# 193
Скрит текст:

Оценявам съвета, но в моя случай я препоръчаха две жени с опит в кърменето и смятам да се доверя, разбира се не мисля да прекалявам с чая.
Разбира се, че крайното решение си е на майката. Аз само давам информация - дали и как ще се ползва си е персонално решение.

Добре е да се има предвид, че "опит в кърменето" е само това - личен опит. Той може да е много полезен на друга майка, но може да доведе и до крайно различни и нежелани резултати при нея. Примерно неща от моя личен опит като кърмеща майка (и двете ми деца са кърмени по над 2 години) като консултант никога не бих ги препоръчала на майка просто така, само защото аз съм го правила (дори това да кърмят по над 2години Simple Smile ) , напротив - винаги ситуацията се оценява индивидуално според ред неща, включително обективни фактори и лични цели и според това се препоръчват подходящи мерки.

А при билките има ред допълнителни особености, които трябва да се съобразят. Примерно масово приеманият за увеличаване на кърмата сминдух (и често препоръчван от една кърмеща майка на друга) може да има намаляващ кърмата ефект при майка с хипофункция на щитовидната жлеза, а може и да влоши някои здравословни състояния при майката при някои подлежащи заболявания. Та макар и доста кърмещи жени да са го ползвали с положителен резултат, това не значи, че е подходящ за всички.

И не, не опитвам да те разубедя да си пиеш чая. Това си е твоето тяло, твоето бебе, твоето решение Simple Smile

# 194
  • София
Аз идвам за мрън, нашето ЦРП се е задържало и продължаваме да сме в болницата. Вече ми е все тая за мен, аз съм си добре, важното е малчо да е добре, ще седим колкото трябва.

Общи условия

Активация на акаунт