Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 860
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Момичета родих в 6:13, а още не ми дават бебето,слизах да си го искам,не ми го дадоха. Като стисна гърдата излиза коластра,да се пробвам ли да цедя,или да чакам бебето да ми донесат?Не усещам още напрежение в гърдите.
Честито!
По принцип колкото по-рано започне стимулацията, толкова по-добре. Ако очакваш да ти донесат бебето в следващия половин час примерно, по-скоро изчакай. Ако не, по-добре опитай да изцедиш. Нормално е да не усещаш напрежение в гърдите все още, в момента коластрата е в мънички количества по няколко милилитра. Обичайно млякото слиза на 2-3 ден или по-късно, зависи от различни фактори, основният от който е кога е започнала и колко е редовна стимулацията.
Ада, може ли да те питам няколко въпроса за кърменето в първите дни?
Да речем, че днес раждам и ми дават бебето. Имам коластра. Започвам да го кърмя с нея. На колко време да го правя и достатъчно хранителна ли е? Искам буквално като на бавноразвиваща да ми обясниш, защото след някой друг ден ще влезна в болницата и не искам да съм шаш и паника като ми го донесат, а съм твърдо решена да не му давам АМ изобщо.

+1 съм и аз.за обяснението...не искам въобще да ми се налага да прибягваме до АМ

# 406
Ада, може ли да те питам няколко въпроса за кърменето в първите дни?
Да речем, че днес раждам и ми дават бебето. Имам коластра. Започвам да го кърмя с нея. На колко време да го правя и достатъчно хранителна ли е? Искам буквално като на бавноразвиваща да ми обясниш, защото след някой друг ден ще влезна в болницата и не искам да съм шаш и паника като ми го донесат, а съм твърдо решена да не му давам АМ изобщо.
Ето тук последния абзац отговаря доста изчерпателно на въпросите ти: http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE% … 1-%D0%B1-119.html

И да, по принцип коластрата е достатъчно хранителна и достатъчно в повечето случаи. Изключение са случаите, когато има специфични медицински проблеми при бебето или майката, или такива, при които бебето губи тегло над определени проценти. Загубата на до 7-8% процента от родилното тегло е физиологична и очаквана. Препоръките на СЗО и ред други организации са АМ да се додава само в редки случаи след лекарско предписание. За съжаление в нашите болници по ред причини се дохранва рутинно без нужда, както и цялостно практиките силно затрудняват началото на кърменето.

# 407
  • Варна
Ммм не ми се получи със смяната на памперса след ядене 😔 Наяде се, заспа както винаги , напълни памперса и почнах да сменям..... честито час и половина  будуване и нервничене.... и Пак през това време напълни  памперса ! Нито е чиста сега, нито си поспа ! Направо ми се плаче Sad

# 408
А от гледна точка на упойките колко време след секцио може да се кърми бебето?

# 409

Моето бебе ми го дадоха един час след секциото и не я взеха повече. Веднага я сложих на гърдата.

# 410
От гледна точка на упойките може веднага след секциото.

# 411
Честити и здрави да са новите бебчета! Аз още чакам...обаче покрай чакането почнаха неприятни неща да ми се случват, не знам при вас как е, но аз се обринах по краката, ужасно сърби( ходих на кожен, каза че е от хормоните), почна да ме боли мъдрец, ноктите ми се чупят..почнах да се разпадам вече, имам чувството, че това бебе ако не излезе скоро ще стана развалина. Не знам дали на някой последните дни му се случват подобни неща, на фона на безпроблемната ми лека бременност, сега все едно всичко ми се струпа на куп Triumph

# 412
Не ме анатемосвайте, аз го дохранвам с АМ. В болницата ми го дадоха на 3- я ден, свикнал на шише, аз се чудя как да го сложа на гърда, кърма 5мл.... Не се отказах, кърмя го или изцеждам и му давам, около 60- 80мл ми е кърмата. Давам му и 30- тина мл добавка по препоръка на педиатърката. Яде на 3,5 и го будя даже, последно в 12, после в 5. Наддал е колкото трябва.

# 413
  • Варна
АДа сега прочетох коментара ти - затова допълвам. При дипломната ни работа мед . Университет Варна ни е забранено използване на интернет, защото доцентите и професорите смятат там информацията под въпрос за достоверността й. Използваме на- често учебници от други държави и ги превеждаме. Отделно трябва да имаме и опит( най- често от доктори тук в Бг ). Неоспорими са качествата на кърмата, но преди всичко тя подкиселява средата в устната кухина , особено честото хранене, което при кърмачета може да надмине и 10 пъти в денонощие. А компесаторните( неутрализиращи )механизми в устата На бебетата  буквално не смогват. Не е задължително  да има общо заболяване или друга причина за намален общ или локален имунитет. Гъбичките обичат кисела среда ( по време на болест в организма се наблюдава именно това) , антибиотиците пък влияят на бактериалния фон в целият организъм и “ убиват” бактериите които подтискат растежа на гъбички. Затова най- често при ант . Лечение се наблюдават този род инфекции. Гъбички имаме в целият организъм, но трябват условия за да колонизират. Та по езичето може с просто око да се види колко дълго то остава с белезникав налеп всеки път след хранене. Перфектна подкиселена среда ! Повечето дентални лекари препоръчват именно проплакване с водичка( даже и да я изплюе) с цел до някъде по- бързо връщане на ph на средата. Отново дентални лекари препоръчват и това с кислородната вода( по спомени ми дадоха няколко копия и на Бг учебници с подобни препоръки).
Ох малко хаотично ми се получи писането ама успоредно се кърмим .. Сори за което . При първа възможност ще подкарам старият лаптоп и на всички желаещ ще изпратя Пдф файл с инфо. Там има и информация подробна за източниците и докторите от които са използвани снимки, подробности, изследвания и др. Стига толкова да не разводнявам излишно темата . Лекаааа от нас и дано спинкат всички бебоци тази нощ!

# 414
Момичета, тъп въпрос. “Стерилизирате” ли по някакъв начин меките играчки? Мисля тази седмица да му ги накача по количката, леглото и да се опитам да го забавлявам с тях, но не всички стават за пране и се чудя какво да ги правя. Мога да ги мина с уреда за гладене с пара, но дали ще е достатъчно?

# 415
Момичета, тъп въпрос. “Стерилизирате” ли по някакъв начин меките играчки? Мисля тази седмица да му ги накача по количката, леглото и да се опитам да го забавлявам с тях, но не всички стават за пране и се чудя какво да ги правя. Мога да ги мина с уреда за гладене с пара, но дали ще е достатъчно?
Хич не е тъп Grinning Аз например съм изпрала всички меки играчки на 60 или 80 градуса с бебешки прах. Имам много полазвани, които са ми подарък и нямаше как да не ги изпера. Тези музикалните ги разших, изкарах механизмите, закърпих, изпрах, разших, вкарах механизмите и заших пак Grinning Пластмасовите съм ги киснала в гореща вода и търкала с бебешки препарат за съдове.
Но и само с пара да ги минеш, мисля, че ще е достатъчно. Все пак ще висят на количката, а и прекалената стерилизация не е хубаво нещо Simple Smile Детето си има нужда и от микробчета, за да изгради здрав имунитет Wink

# 416
Аз имам стерилизатор за шишета,ако ги сложа вътре дали ще стане? Grinning Да не им разкажа нещо играта така, само се притеснявям..

# 417
Пъпчетата на вашите бебоци изпъкнали ли са?Претеснявам се,че нашия е много изкочил навънка.

# 418
Аз имам стерилизатор за шишета,ако ги сложа вътре дали ще стане? Grinning Да не им разкажа нещо играта така, само се притеснявям..
В никакъв случай! Grinning Някои пластмаси се топят в такива стерилизатори, а за плюша .. по-добре не. Една пералня и толкоз.

# 419
И тук да се разпиша - в 8.50ч днес се роди Павлена. 3.350 кг, 50 см. Първата лека контракция беше към 3ч., в 6.30 нула разкритие и кърваво зацапване, час по-късно 5 см разкритие. Вкараха ме в предродилна зала, за час и нещо направих пълно разкритие и с 2 напъна се роди принцесата ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт