Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

• 27 438
  • 391
  •   1
Отговори
# 195
И моя пост защо го затрихте:-(

# 196

расисткия пост за циганите ви се стори подходящ за темата?
защото на мен не

# 197

защото на мен не
извинявай. Но не беше расистки Wink Коментирах твърдението на авторката, че деца, създадени с много “страст” и “красота” получават повече шанс в живота. Което, на фона на всички деца, създадени от малцинствени двойки, малко трудно се потвърждава.
А родителите им със сигурност минават за хора, способни на страстни чувства.

# 198
     За семейните отношения може да се разбере и от първа среща.

Трудна работа да се създаде семейство. Едно е философстването, друго е практиката.

Да се намери подходящ човек е трудно. Както бях писал рядко човек се жени за истинската си любов.
       От бързите срещи знам, че една от темите, които се засягат са хранителните навици – кой какво яде е много важно за някои хора. И за мен също. Защо ви го споменавам ли? Все си мисля, че взаимното хранене е важна част от семейния живот. Хората са казали неслучайно, че, за да опознаеш един човек добре, трябва да изядеш 100 кг сол с него. В това вярвам и аз.
             И по този повод да ви разкажа за прочутата среща с банкерката. Отначало тази дама ми бе представена като 34 г. и наистина изглежда на толкова (впоследствие разбирам, че е на 9 месеца от четиредесеттака). Срещата върви добре, в ресторанта има жива музика, петък е, хората се тълпят. Момичето има хубави черти на лицето, симпатична е, но е дебелана. Не си падам по дами с наднормено тегло, но си казвам, че вероятно тя е свестен човек и е добре да я опозная.Непрекъснато по време на срещата ми говори, че ей сегичка щяла да отиде до магазина. Чудя се какво й липсва на масата, че ще ходи до магазина и дали това не е претекст да прекрати срещата, но въпреки това тя води разговора и той върви добре (оказа се, че магазина е тоалетната, която тя посети в края на вечерта и стоя около 25 минути, но ми се извини и спомена, че трябвало да ес обади на всичките си приятелки и да им каже колко добре е минала срещата).

Като за първа среща не е зле. Интелигента е. Вече си мисля дали мога да създам с тази дама семейство и тъкмо мислено си избирам сватбен костюм и си мисля какви ли подаръци ще ни подарят моите най-близки приятели (дано да не е пералня казвам си, защото съпругата бързо ще се превърне в мързелана) и дамата срещу мен се изцепва за 8 минути така зверски, че вече минах в мислите си развод.

Първо ми каза, че не вярвала в любовта. Това за мен е лошо, защото аз вярвам в тези неща и особено в романтиката. Питам я дали е била разочарована от някого, че да отрича това, а тя казва, че мисленето й било такова.

Второто обаче ме хвърли в оркестъра и то с главата напред.  Каза ми, че има тежка форма на гастрит, която въпреки антибиотиците, които взима, на всеки три седмици се обостря. До тук нищо смущаващо, защото всеки човек си има проблеми. Но добавя: „Аз на всеки три седмици излизам в болничен за по два-три дена, защото трябва да лежа в къщи по корем, за да ми излизат газовете, иначе получавам колики в червата“. Решавам, че тази история няма да я разказвам на приятелите ми, които също тръпнат в очакване на изхода от това виждане, защото те най-вероятно ще се отрекат от мен в Държавен вестник.

Изпращам я до тях, оказва се духовито момиче, а през цялото време се чудя дали бих правил риминг на тази жена. И точно тогава тя ми казва, че е тъжна, защото това ще е поредната вечер, в която ще си легнела сама. А как постъпих след това изречение, е, сами можете да се досетите.

# 199
    дата ли искаш? Като деца все още сме близо. Някой писа, че омразата е естествена. Не е. При децата я няма. Радост, емпатия, любопитство има. Те са естествени. После умът бива форматиран и поема юздите, а като почнат катастрофите почва и бавно връщане към естеството Евентуално. Ако не сме дементирали. 

# 200
Скрит текст:

защото на мен не
Извън
Скрит текст:
конкретния случай, "на мен не" (с точната пунктуация спазена) едва ли е "аргумент", който модератор трябва да си позволява да използва Simple Smile

# 201
    дата ли искаш? Като деца все още сме близо. Някой писа, че омразата е естествена. Не е. При децата я няма. Радост, емпатия, любопитство има. Те са естествени. После умът бива форматиран и поема юздите, а като почнат катастрофите почва и бавно връщане към естеството Евентуално. Ако не сме дементирали. 

Ами исторически период би било добре да се каже, но сега разбирам, че от дрешника е изтупана теорията за невинното райско детство, когато сме били съвършени мини-хора, а после лошите възрастни и животът са ни развалили. Интересно в кой детски период сме най-близо - дали като сме парче месо, дали когато сме в периода "всичко е мое", дали в първи клас или в четвърти, когато пубертетът потропа на вратата.

Сред децата се среща и злобата, и завистта, и агресията, и интригантството - вероятно и омразата.

# 202
Скрит текст:
Скрит текст:

защото на мен не
Извън
Скрит текст:
конкретния случай, "на мен не" (с точната пунктуация спазена) едва ли е "аргумент", който модератор трябва да си позволява да използва Simple Smile

припомнете си правилата на форума и ще намерите аргумента ми там независимо от неточната ми пунктуация

# 203
Всъщност и при децата има от всичко, pandorina. В различна степен  са представени всички човешки характеристики, някои от тях преобладаващи. С годините се втърдяват като изявена, определяща облика на човека, черта. Стипца, завистлив, агресор, наивник, глупак, умен, хитър, нетърпящ възражение, чепат, инат, миличък, омайник и т.н. Понеже ние, великите, не знаем все пак нищо за нечии конкретен живот, цели, мисли, подбуди, вярвания и стремежи, го определяме според своите нужди - добър, лош е най-елементарното и се ползва масово.  Grinning За собствено успокоение.
Никой не излиза от соственото си Аз, дори и на някого да му харесва да вярва, че е така. Никой не бива форматиран, ни от обстоятелства, ни от хора. И това е заблуда според мен, защото при еднакви обстоятелства, поведението на различните индивиди е облечено в различни оттенъци. Човек, каквото си носи, си го носи. Това е. Плюс, минус/добро, зло/ са си категории, указващи последствията от проявлението на една черта, не на връщане към детството. Разликата между детството и една по-големичка възраст е, че обсегът и мащабът на влияние е различен, също и на последствията.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 09:56 от luna

# 204
Като форматиране може да се приеме възпитанието и образованието, и за двете съм много ЗА. Всички познаваме хора, които са си натурални простаци, неформатирани от никой и нищо. Импулсивни, груби, арогантни, преследващи страстите си на всяка цена. Вървят ръка за ръка с инфантилност тези качества. Да, определено са естествени и слушащи само себе си и поривите си, но общество от такива не може да се гради.

# 205
  • София
На природата не и пука, просто има причини и следствия. Страстта при секс си има функция. Това е енергия,която е нужна за новосъздадения човек. Не че на природата и дреме ако тоя човек е енергийно ощетен. Нищо в природата не е случайно. И кефа при секс не е щото на природата и пука за нашия кеф.
"Кефът" при секса има функция да кара хората, животните да правят секс, нагон му се вика и не бих го определила като най-красивата част от продължението на рода и семейните отношения. На природата не й пука за никаква страст и кеф, интересува се само от възпроизводството, затова последното се осъществява при всякакви обстоятелства, без наличието на споменатите екстри.

Останалите ти теории звездите ти ги говорят Stuck Out Tongue Winking Eye

# 206
Не го разбирай толкова буквално.... Макар, че има нещо подобно в кибуците. Казвам грижа не да вземеш детето от майката, а да бъде защитена тази майка и да се гледана нея и бебето като на ценност... Най-голяма ценност, а на отглеждането на дете като на най-важна и престижна дейност... А не снизходително..... И пренебрежително

пандорина, моля първо да споменеш от страниците на кой от романите , които баба ми четеше си излязла? За да знаем за какво става въпрос. Сега чета и се чудя на друга планета ли си расла или от Арлекин си излязла.

Да имаш нещо освен приказни теории в торбето__

# 207
Така е, не може без форматиране, т. Е. без възпитание и образовани, но трябва да се мине отвъд, чрез собствения житейски опит да се преразгледат принципите, които сме приели за даденост, защото често те са ни довели до под кривата круша. Значи нещо не е ок с тях. Не става дума за връщане в без съзнателно първично състояние дори и да бе възможно. Става дума за собствено търсене. И колкото повече напредва този процес, толкова по се приближаваме към простотата и първичното, но това е друго вече, това е съзнателно постигната простота. Като ти се разбият илюзиите, които си възприел в процеса на възпитание какво ще стане? Няма да си див и прост, вече и да искаш, не можеш. Ще станеш обаче по-внимателен и отсяващ според реалния си опит.

# 208
За звуков фон трябва да се пусне "Return To Innocence" на Enigma. Peace

Описаното ми звучи като криза на средната възраст. Не е разбиване на илюзии, а приемане на нови илюзии от друг вид.

Човек, който е успял да се оголи и да стигне до центъра си, който е свалил голяма част от илюзиите си и преструвките си, обелил е обвивките на света, на околните, своите собствени, видял е какво наистина представлява, махнал е бронята на религиозната утеха и чувството за избраност, изключителност, е човек, който гледа в бездната на самоубийството. Не препоръчвам. Peace

# 209
На природата не и пука, просто има причини и следствия. Страстта при секс си има функция. Това е енергия,която е нужна за новосъздадения човек. ...

За това ли бил секса? Ами къде отива енергията ако не се новосъздаде човек ? Физиката май пасти да яде пред романите. Ей ама то си трябва факултет по тази работа.

Елица кефът има много функции.

Общи условия

Активация на акаунт