Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

• 27 554
  • 391
  •   1
Отговори
# 45

Добри и бели едва ли (технически е невъзможно), но със сигурност причините за много проблеми, породени именно от брачната институция, ще престанат да съществуват.

Същото важи и за многото проблеми, породени от съжителството на семейни начала, та не виждам кой какво ще спечели, ако просто му отнемат алтернативата.
Да. Изводът е, че моделът на съжителство/брак е изчерпан и вече ненужен.

# 46
Добре, какъв модел тогава следва да се наложи, щом съжителството между двойка е изчерпано и ненужно?

# 47

Добри и бели едва ли (технически е невъзможно), но със сигурност причините за много проблеми, породени именно от брачната институция, ще престанат да съществуват.

Същото важи и за многото проблеми, породени от съжителството на семейни начала, та не виждам кой какво ще спечели, ако просто му отнемат алтернативата.
И всичко останало е безпроблемно!?
Изумявате ме. Кое е това, гладкото, на този свят? Такова, дето да не ти образува трън в задника?

# 48
Спокойно, темата е (дървено)философска, според първия пост. Това предполага малко по-различен тип дискусия и допускания, които автоматично се отхвърлят на първо четене по силата на традициите и съществуващия модел. Нещо като първичната реакция едно време преди мнооого-мнооого години, когато се заговорило за премахване на робството. Кво??? Как така без роби, че те нали са за това родени - да работят и да имат господари. Wink

# 49
Да де. И!?

# 50
# 51
Утре. Сега трябва да работя. Но може да се поразсъждава върху следното - рекламите и продуктите все повече са насочени към лични потребности на индивида (къде нужни, къде не, ама пусто трябва да се продава), а не към семейството. Необвързаните и бездетните са по-желани при кандидатстване за работа. Същата група са и по-лесни и по-платежоспособни потребители, поради необремеността им с партньори. Има и още... но утре.

# 52
Ама на мене ми е добре в семейство Disappointed
Какво сега, да тръгна да се развеждам ли, че да отговоря на маркетинговата среда?

# 53
Покрай работата си съм виждала лично много от описаното по-горе.

Нормално е- хора всякакви, свят голям.
Но, да се твърди, че заради този и онзи трябва да се унищожи институцията, е доста недалновидно ли, дори не се сещам как да го определя.
Нещо като "Заради Илия, да намразим Свети Илия".

Ако се премахне брака дали хората ще станат бели и добри?

Не, няма да станат. Не е проблема в брака. В хорицата е проблема ... в мрънкаческите им глави. Всяка втора реве от мъжа си, децата си, за останалата рода да не говорим. Дори и аз. Без мъжа и децата, но не се знае, дали и до там няма да я докарам, ако изкукуригам достатъчно.

Сметки, имотчета, показност, интриги, едната си взела духалката и китеника след развод и гордо го вее в ефира - няма да му ги оставя я ... ей такива историйки. Когато духалката и китеника, взимат връх над личността, за какви бракове и семейни отношения си говорим изобщо ...

# 54
  • София

Ами, всички други форми на отглеждане на децата са отпаднали през вековете, за да се стигне до конфигурацията баща- майка- дете.
Какво бихме измислили днес? newsm78

# 55

Slartibartfast ,това третото ти като вариант  е сложно.Доста теми по семейните отношения поставят като проблем именно върви на майната си,перифразирам те.И са големите мъки да го постигнат жалващите се.Точно чувството като пратиш някога там противно на вица или според него те кара да го провериш дали е пристигнал.И се чувстваш зле.
Семейните отношения са едно сложно нещо.Но да ги опростиш  до "сам съм си много добре "не е нещо да се харесва.И от самия теб дори, фасада е според мен твърдението.По-скоро някак свикнахме на лесното и  дори не ни се иска да се борим.Като се почне от бита до отношенията с другите и със себе си се стига.Толкова цивилизации са се затрили от презадоволяване-като стигнат един момент на развитие  и доволство тръгват назад.И идват едни нови варвари, които са приспособими в трудни условия, формално казано трудни.Всъщност са връщане към природата на човека-да се бори  и движи напред.Стигнал някакъв връх на доволство няма огъня  и деградира вътрешно.То  и заради това стърчат някои личности и остават в паметта-защото не спират да търсят път напред.Вечно са недоволни и  искат още.
Това е валидно  и за семейните отношения, шаблонът че са основна клетка на обществото   докарва до повече, там е всичко.Зрънцата   идеи на света   са снесени там.Във всяко отношение.
Лесно е да станеш  и тръгнеш без опашката на семейство,но само така изглежда.То  е едно богатство, което можеш да оцениш  само когато го имаш.То  е борбата ,движението ,силата и слабостта ти, но и  което те държи да вървиш напред.

# 56
Ами, всички други форми на отглеждане на децата са отпаднали през вековете, за да се стигне до конфигурацията баща- майка- дете.
Какво бихме измислили днес? newsm78
Не забелязваш ли, че белите хора не се натискат да раждат деца? Всеки мисли за собствения си кеф, а това рядко включва раждането и отглеждане на дете/деца.

# 57
Чистоплътен и подреден мъж е прекрасно. Мъж-свекърва е ужасно. Отвратително е мъж да ходи след жена с пръста по мебелите в преследване на някоя прашинка и да й сочи разбърканите ресни на килима или 3-те трохи под масата.
Мил и добър мъж всяка жена иска.
Всяка жена иска мъж, който се интересува от чувствата, интересите и желанията й.
Всяка жена иска мъж, на когото да може да разчита при нужда - материално, емоционално и всякак.
Всяка жена иска мъж, който я кара да се смее.
Всяка жена иска мъж, когото като погледне, да си го представя в леглото гол и мисълта да й харесва.
Абе много искаме жените, така си е.

Вечно искащите ще си останат вечно недоволни

Нищо не разбрах от темата. По принцип мъжете в този форум ми е трудно да ги разбера. Сякаш нарочно се правят на чалнати за да настане обърквация. В другите мъжки форуми мъжете са кратки, точни и ясни, както е и в реалността, но тук все едно играем на развален телефон.......

В мъжките форуми всичко е ясно и уточнено. Когато началните условия са ясни, то решението е въпрос на уточняване на приложимата за случая функция. Тука проблема е един и същ - зле съм си постлала и сега страдам. Решения няма, не се търси. Търси се съчувствие. Търи се трибуна за личното мнение, каквато явно не се намира в реалното обкръжение.

# 58

Скрит текст:
Slartibartfast ,това третото ти като вариант  е сложно.Доста теми по семейните отношения поставят като проблем именно върви на майната си,перифразирам те.И са големите мъки да го постигнат жалващите се.Точно чувството като пратиш някога там противно на вица или според него те кара да го провериш дали е пристигнал.И се чувстваш зле.
Семейните отношения са едно сложно нещо.Но да ги опростиш  до "сам съм си много добре "не е нещо да се харесва.И от самия теб дори, фасада е според мен твърдението.По-скоро някак свикнахме на лесното и  дори не ни се иска да се борим.Като се почне от бита до отношенията с другите и със себе си се стига.
Толкова цивилизации са се затрили от презадоволяване-като стигнат един момент на развитие  и доволство тръгват назад.
Скрит текст:
И идват едни нови варвари, които са приспособими в трудни условия, формално казано трудни.Всъщност са връщане към природата на човека-да се бори  и движи напред.Стигнал някакъв връх на доволство няма огъня  и деградира вътрешно.То  и заради това стърчат някои личности и остават в паметта-защото не спират да търсят път напред.Вечно са недоволни и  искат още.
Това е валидно  и за семейните отношения, шаблонът че са основна клетка на обществото   докарва до повече, там е всичко.Зрънцата   идеи на света   са снесени там.Във всяко отношение.
Лесно е да станеш  и тръгнеш без опашката на семейство,но само така изглежда.То  е едно богатство, което можеш да оцениш  само когато го имаш.То  е борбата ,движението ,силата и слабостта ти, но и  което те държи да вървиш напред.

Hard times create strong men,
strong men create good times,
good times create weak men,
weak men create hard times.

# 59
  • София
Аз откривам, че много хора се страхуват да се разкрият пред друг, да бъдат себе си, да споделят най - съкровените си мисли. Даже има и такива, които възпитават децата си в духа на : "Любовта е слабост, зависимост. Обичай себе си!" За мен винаги най - ценното в една връзка/семейство ми е била именно тази възможност да разшириш себе си отваряйки се към още един човек, да го познаеш от всички страни. Малко прилича на това да изживееш още един живот едновременно със собствения си. Голяма красота е това. И не е лесно да допуснеш обичайки да станеш уязвим, но ако не рискуваш, няма как да изпиташ това да си едно цяло с някого.

Общи условия

Активация на акаунт