Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

• 27 430
  • 391
  •   1
Отговори
# 270
  • волно калдъръмче
1. На теб случвало ли ти се е да започнеш с нежелание и да ти дойде мерак по време на акта да се отдадеш? Ей така, за да не си губиш времето или просто защото си заслужава. Това с чиниите не може да стане.

2. Колко пъти започна с нежелание и така си и остана до края? С чиниите винаги е така освен ако тази дейност не ти е изначално любима.

Чисто статистически си отговори.

# 271
Сърнела аналитично погледнато въпроса винаги е > защо?

# 272
  • волно калдъръмче
Само дето подходът е синкретичен, а примерите несъпоставими.

Аз тръгнах с друга презумпция. Природата е решила водата да тече и тя тече. Природата е решила миенето на чинии да е неприятно замимание за мен и то е. За да съм честна пред себе си, съм длъжна да го призная. Ако искам да заблудя другите, мога и да започна да си свиркам, докато ги мия, а може и да им кажа направо, че много ме кефи. Истинските майстори на самозалъгването твърдят, че едно нещо или се прави с кеф, или не се прави. Защо обаче им е важно да го изговорят? Кого убеждават? Мен определено не.

# 273
Само дето подходът е синкретичен, а примерите несъпоставими.

Аз тръгнах с друга презумпция. Природата е решила водата да тече и тя тече. Природата е решила миенето на чинии да е неприятно замимание за мен и то е. За да съм честна пред себе си, съм длъжна да го призная. Ако искам да заблудя другите, мога и да започна да си свиркам, докато ги мия, а може и да им кажа направо, че много ме кефи. Истинските майстори на самозалъгването твърдят, че едно нещо или се прави с кеф, или не се прави. Защо обаче им е важно да го изговорят? Кого убеждават? Мен определено не.

природата е решила, че преяждането е вредно, но на много хора това им е за което живеят. да се хранят по цял ден с пикантерии

# 274
  • волно калдъръмче
Не е съвсем така. Има си хора гастрономи и тяхната природа е такава. Освен това когато човек усеща нестабилност в чисто битов план, е склонен да се презапасява. И най-важното: тези хора не се мъчат да те убедят, че трябва да живееш като тях за разлика от онези, които могат да живеят само с единствената правилна формула "прави го с кеф или не го прави".

Това обаче са моите отговори. По-интересно би било да разберем какво е казал Ошо по тези въпроси? До тук разбрах, че да търсиш смисъл в нещата, е обречена работа.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 15:42 от Сърнела

# 275
... По-интересно би било да разберем какво е казал Ошо по тези въпроси? ...

защо да е по-интересно? На мен лично какво мисли някакъв си Ошо по въпроси изобщо не ми е интересно. НЕ го познавам човека, а и ако това му е бизнеса хептен му нямам доверие.

# 276
Миенето на чинии беше просто един пример за една дейност, за повечето хора неприятна, но дори и тя би могла да бъде  като медитация. Например за мен. Аз обичам да мия чинии. И колкото са повече, толкова по ми е приятно. Без майтап. Обичам да виждам как под струята вода и верото мръсното става чисто. Така, че имам шанс за просветление! Чинии за миене винаги ще има.
Сърнела значи просто за теб важи някаква друга дейност, все има нещо което правиш с удоволствие от онези простите нещица.
Що се отнася до тантрическия секс най-точното сравнение е танц. Танц в който тацуващият се слива с танца и престава да има две отделни неща - тяло, което танцува и танц който е танцуван. Има само едно - танцуващият Е танцът. Не знам дали има сред вас танцьорки в смисъл които да танцуват в самозабрава.
Самозабрава. Тантрическият секс е това - танц в самозабрава. Той е напълно възможен и съвсем не е задължително  встъпвайки в него да мислиш за това как ще е, ще ми хареса ли, ще трябва ли да правя нещо нежелано....ами ако...ами дали...и пр. и пр. мисли. Можеш да се оставиш на танца и да танцуваш в самозабрава. Възможно е. Макар, че умовете ни са доста обременени със страхове и предразсъдъци та това е доста трудно.
Между другото по начина по който мъж и жена танцуват почти може да се предскаже доколко си пасват в секса.

# 277
Да ,Брида ли беше на Пауло Коелю,дето се отдава на танца .

# 278
Не знам, Коелю не го харесвам. И неговите книги ги продадох. Не всичко, което пиша е взето от някоя книга. Обикновено когато е така цитирам автора и го казвам.
Специално за танца говоря и от собствен опит. Защото съм танцьорка по душа. Но за съжаление само соло, в двойка се спичам и загубвам това сливане.

# 279
Права си за танците.

# 280
Като стана дума за танци се сетих за една   случка от любимите ми. По онова време пътувахме със съпруга из диви места. Бяхме в една гора и докато той нещо си правеше по колата аз реших, че ще танцувам за гората. Като свърших разперих ръце в знак, че подарява този танц на гората. В този миг без да е имало никакъв вятър отвсякъде се посипаха жълти листенца като златни, и по мен както си бях с разперени ръце. Беше приказно. Сякаш гората оцени моя жест.

# 281
  • Sofia
5 несвързани със секса мъжки черти, които се харесват на жените - из Една.бг

Сексът на жените се крие в главите им. Много рядко има значение как изглеждаш и дали изобщо някога си имал плочки. Много по-важно е какво правиш, как се държиш и най-вече - какво говориш. И ако мъжете обсъждат телата на жените, когато са в приятелска компания, то жените обръщаме внимание на съвсем не телесни характеристики:

1. Танцува ли

Нежността и страстта, с която се движат танцьорите, цялата вътрешна възбуда, която обаче остава овладяна в рамките на танца....няма по-възбуждащо нещо от това. Така че ако искате страстна връзка, изберете си танцьор. Само бъдете сигурни, че ще можете да понесете да го гледате в прегръдките на други. Макар и само докато танцуват...

2. Може ли да готви

Мъж, който се грижи, е мъж, който умее да обича. Нужно е само тя да се върне от работа, а той да е до печката и приготвя вечеря. Това директно ще я удари в сърцето, ще се размекне и разчувства, а вечерта ще се отблагодари подобаващо. Да можеш да приготвяш сам храната си е и знак, че не си вече мамино синче. А жените точно такива харесваме Wink

3. Обича ли животните

Мъжете по дефиниция са груби и силни, заровили дълбоко в себе си нежните чувства. И са по-агресивната част от човечеството. Затова когато видим мъж да гушка котенце или да спасява пеперуда, вместо просто да я смаже с един удар, сме готови да се омъжим за него само заради това.

4. Прави ли хубави снимки

Да си фотограф, значи да имаш поглед върху детайлите. А има ли нещо, за което да се сърдим повече на мъжете от това, че не забелязват малките неща – сърчицето, нарисувано с мед върху палачинките, новата прическа, подредените по цветове ризи в гардероба? Един фотограф има поглед за красивото и отношение към детайла. Значи ще има отношение и към жените, нали Wink А и само си представете колко хубави снимки биха се получили, когато фотографът е влюбен в модела си....

5. Може ли да пише

Не става дума само за краткия и пълния член. За една жена е важно мъжът срещу нея да я разбира правилно. Да умее да различава нюансите на думите и сам да може да се изразява с повече от 18 думи. А ако пък й посвети бял стих, разказ или поне й напише хубаво пожелание за годишнината, значи заслужава цялата женска обич на света.

# 282
Вихрогоне, остави тия клишета. Пълни глюпости.

# 283
  • София
Пълни. Само си представям някой, дето нямало значение как изглежда, нямало - друг път, да ми рисува сърчица върху палачинки. Не, мерси.

# 284
Да може да ухажва красиво. Пример - попитах веднъж един мъж коя е жената която е била най най в живота му. Той ме хвана за ръката име заведе пред една тъмна витрина на която се виждаха отражения та ни и посочи моето. Еми... размазах се..

Общи условия

Активация на акаунт