А коя книга четат в момента децата ви? - 8

• 83 628
  • 560
  •   1
Отговори
# 390
Дъщеря ми чете седмата книга за Хари Потър, но си пожела новата българска книга "Хикс, Игрек, Зет- Първи срок", която нейна съученичка й препоръчала.

На колко години е?Питам, защото се колебая дали да я поръчам, а не намирам отзиви и коментари за тази кига.

# 391
В момента чете Някога и в бъдеще-1,доволен е.

# 392
  • София
Току-що попаднах на страхотен отзив за новата книга на Дж. К. Роулинг "Икабог". Нямам търпение да се сдобием с нея, за да си я четем успоредно със синковеца. Голяма емоция ни е всеки ден да си обсъждаме прочетеното, много по-приятно от гледане на филм заедно, например.
Внукът я изчете още когато издателството я публикуваше на части  на сайта си и вървеше конкурсът за рисунка. Хареса му, всеки ден чакаше новите глави. На мен ми се видя малко детска на фона на това, което чете по принцип, но може би моята преценка не е точна.  Мислех все пак да я купя но, честно казано, цената ме спря, независимо от елемента на благотворителност.

# 393
"Икабог" е под елхата. По-детска е, да, но се надявам да се хареса.
Дъщеря ми почна Хари Потър 7, набързо мина 1/3, заряза я (временно) и подкара Beyond the Odyssey.

# 394
Току-що попаднах на страхотен отзив за новата книга на Дж. К. Роулинг "Икабог". Нямам търпение да се сдобием с нея, за да си я четем успоредно със синковеца. Голяма емоция ни е всеки ден да си обсъждаме прочетеното, много по-приятно от гледане на филм заедно, например.
Внукът я изчете още когато издателството я публикуваше на части  на сайта си и вървеше конкурсът за рисунка. Хареса му, всеки ден чакаше новите глави. На мен ми се видя малко детска на фона на това, което чете по принцип, но може би моята преценка не е точна.  Мислех все пак да я купя но, честно казано, цената ме спря, независимо от елемента на благотворителност.

Ммм, е какво му даваш да чете на това дете? До квантова механика ли стигнахте? Stuck Out Tongue
Щом му е харесала книгата, и у нас ще се хареса, си мисля. Пък и ние нямаме проблем с по-детското съдържание, стига да не са приказки (виж, класически приказки никога не е предпочитал да чете). Даже в момента препрочита "Сам Силвър..." в очакване на коледните си подаръци.

# 395
  • ту тук, ту там
Моят син (9,5 г) прочете първата поредица за Пърси Джаксън - Боговете на Олимп, днес поръчах първата от Героите на Олимп, но ще дойде чак след Коледа.
Карам го да опита Ян Бибиян, докато чакаме, но нещо се дърпа. Вашите деца чели ли са я, как се приема? 😌

Под елхата ще сложа книгата-игра за Хан Крум, мисля, че тук видях препоръка за нея. Дано не съм избързала с нея.

# 396

Под елхата ще сложа книгата-игра за Хан Крум, мисля, че тук видях препоръка за нея. Дано не съм избързала с нея.

Тази книга е за по-големи.

# 397
  • София
И аз мисля, че е за по- големи деца.
Благодаря за препоръката Simple Smile Младежът (на 13) определено я хареса

# 398
И аз мисля, че е за по- големи деца.
Благодаря за препоръката Simple Smile Младежът (на 13) определено я хареса

И моят е на 13г. и не съм виждала към друга книга такъв интерес.

# 399
В момента чете Г-н Смръдльо , а тези дни прочете Джеймс и гигантската праскова и Невероятното лекарство на Джордж.  Когато и е интересна книгата я прочита за ден. На 11 г и половина е и вече събра всички книги на Роалд Дал и е много доволна.

# 400
Първи опит за "детски хорър" поредица, и то на английски. Rolling Eyes Изрови ги от библиотеката на кака си и сам пожела да ги чете. Водят се подходящи за 10-годишни. Като речников запас ми се струват малко над нивото му. Книга първа - "Mokee Joe is coming":
https://knizhen-pazar.net/products/books/724030-mokee-joe-is-coming

# 401
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
11 годишна ... "Куидичът през вековете" Simple Smile Изчете всички книги на Хари Потър за 2 месеца. За 2 дни прочете един от коледните си подаръци "Хари Потър и прокълнатото дете" ... Сега мрънка за "Фантастични животни и къде да ги намерим" - дам ... Опита да чете Хекс Хол и каза, че след Хари Потър нищо друго няма да чете Simple Smile Купила съм поредицата "Училище за добро и зло" - три книги по 400-500 стр. за рожденият ден ... Дано да й харесат ... Ще сваля на Киндъла и двете поредици за Пърси Джаксън ... Уф ... Обожава да чете, а сега като е зациклила на тема Потър не знам как ще продължи натам и какво да й предложа ...

# 402
  • ту тук, ту там
Да, доста деца са така след Хари Потър.
Пърси Джаксън обаче успя да предизвика интерес у моя син. Само че имаше известен период от време между тях и ХП, в който нищо от четеното “не струваше”, даже бях започнала да се притеснявам, че с любовта към четенето е свършено.

# 403
  • ул. "Мечтание"
Забвно! Моите сега са на аудиовариантите на Хари Потър, всеки на различна книга.
Средния се пробва да я чете, но на трета глава каза, че му е скучна, та Сторител влезе в употреба Simple Smile

# 404
Не ги карайте задължително да четат нещо друго след Хари Потър. За него е нужно малко време да го преживеят и да му се нарадват. Обикновено с препрочитане. Ако им е харесал, винаги има известно зацикляне на него, но после минават нататък.

Общи условия

Активация на акаунт