С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 841
  • 800
  •   1
Отговори
# 240
Де да знам, 15 страници друга гледна точка си е бая Simple Smile
Да, важно е какво и как е попитала свекървата и какъв е целият контекст на отношенията им.

# 241
Точно това е. Че не се е появила май. Защото, в крайна сметка, авторката се възмущава от факта, че се е обадила да каже, че ще дойде. А не, че въпреки че ѝ е обяснено как ще се празнува, тя все пак е цъфнала на вратата.

# 242
Де да знам, 15 страници друга гледна точка си е бая Simple Smile
Да, важно е какво и как е попитала свекървата и какъв е целият контекст на отношенията им.

Това е най-важното. Не че на снахата й хрумнало еди-как си да празнува.

# 243
Един зрял и уверен човек няма как да се притесни и  сбърка в подхода на общуването.
Hands Plus1
Един зрял и мислещ човек няма да се "втриса" от дреболии.
И колкото по-широко скроен е човек, толкова по-лек, весел, лежерен и щастлив му е живота.

Абе, обадила се бабата да пита/не се обадила/казала това/не казала онова....На кой му дреме за подобни глупости?Като "Всяко чудо е за три дни"?
Честно, как изобщо се дразните за подобни тъпотии?Не, как изобщо ги забелязвате?

# 244
А може бабата да се е обадила само да пита кога може да дойде да види детето и да му подари подарък. Да не очаква софри и почерпки. И майка ми и свекърва ми така правят.

# 245
Тази тема ми припомни моята как конструираше изречението : Аз "смятам" да дойда  Blush. Не "решила съм , идвам " и т. н.Това си беше въпросителна , а не нахалническа вметка. И не съм и се дразнила , защото тя налучкваше дали , или. Не  е била активистка и въобще май не съм си и помисляла , че е нахална. Обяснявам как ще да бъде и толкова.

# 246
Абе аз пак да попитам за колко голямо дете става на въпрос и то няма ли думата дали иска да се види с баба си на рождения си ден? И ако иска да се види, какво? Ще му откажете ли? Какъв ще бъде довода - баба ти е излишна на семейния ни празник?

Ако снахата и свекървата не се понасят, защо това трябва да рефлектира върху отношенията баба/внуче, освен ако бабата до такава степен не застрашава живота на внучето? А бащите къде са? Или масово те нямат думата. Ако поканят майка му, ок. Ако не я поканят - ми да седи в ъгъла и да си трае. Тъщата е явно Главната баба, нищо, че някои свекърви се мислят за такива.

Двете баби трябва да са равнопоставени спрямо внучето и не виждам смисъл да е по друг начин. Аз имах две баби и от двете имам чудни спомени.

# 247
  • Варна
Ами, Деска, вероятно не е съвсем малко детето щом са решили тримата на заведение да го празнуват.

# 248
Що пък всяко нещо, което не изнася на свекървата, автоматично е дошло от оня урод снахата? Мъж на място не слуша безропотно и да изпълнява, още повече да вижда, че към майка му се отнасят лошо и ще си трае.
Родило му се на сина внуче, ама има там една лоша жена, която не го дава на бабата и им разваля свещената връзка едва ли не.

# 249
Абе аз пак да попитам за колко голямо дете става на въпрос и то няма ли думата дали иска да се види с баба си на рождения си ден? И ако иска да се види, какво? Ще му откажете ли? Какъв ще бъде довода - баба ти е излишна на семейния ни празник?

Ако снахата и свекървата не се понасят, защо това трябва да рефлектира върху отношенията баба/внуче, освен ако бабата до такава степен не застрашава живота на внучето? А бащите къде са? Или масово те нямат думата. Ако поканят майка му, ок. Ако не я поканят - ми да седи в ъгъла и да си трае. Тъщата е явно Главната баба, нищо, че някои свекърви се мислят за такива.

Двете баби трябва да са равнопоставени спрямо внучето и не виждам смисъл да е по друг начин. Аз имах две баби и от двете имам чудни спомени.
В израза "Ще си празнуват тримата на заведение" къде втъкна тъщата? В конкретния казус ще има тържество, на което и свекървата ще бъде поканена, на самия ден родителите и детето са преценили, че искат да го отпразнуват без много шум, в камерен състав (родители и дете).

# 250
В израза "Ще си празнуват тримата на заведение" къде втъкна тъщата? - така като гледам никъде не съм казала, че ще бъде на заведението с тях.

В конкретния казус ще има тържество, на което и свекървата ще бъде поканена, на самия ден родителите и детето са преценили, че искат да го отпразнуват без много шум, в камерен състав (родители и дете). - ако са смятали да я канят, то тя щеше да знае според мен. Надали празненството ще бъде месец след рождения ден. Стандартно се прави уикенда. Та все ми се струва, че бабата трябва да знае малко по-рано, за да има време да се организира, особено ако пътува от друго населено място.

А ако майката на авторката се обади със същия въпрос, какъв ли ще е отговора? Много ми е любопитно колко от снахите тук могат с такава категоричност да откажат на собствените си майки достъп до внуците им. Защото аз не мога на нито една баба, не мога и на дъщеря си да забраня да се вижда с бабите.

# 251
Майката - каквото такова. Не са на една плоскост майката и чуждата жена. Приемете го вече ...

# 252
  • София

Е, явно свекървата се смята за част от семейството. Като гледам гледната точка на Абсурт, и според нея е така.

Не, съвсем не е така, според гледната ми точка и непрекъснато го подчертавам.
Тук говорим за елементарното възпитание, което се получава през първите 7 години.

Което и свекървата не е дала на сина си.

Мен друго ме развеселява вече в темата.

Дори с главни букви написах факта, който даде още в началото авторката.
Че свекървата се е обадила в деня преди РД, за да каже че ще дойде, но след като е била отрязана, просто не е дошла.
Само че, тук много се събрахте, които не забелязахте какво е написала, а си измислихте сценарий, който няма нищо общо.
И упорито го развявате и доказвате колко нагло е застанала пред вратата им непоканената свекърва.
Ами, смешно е.

ПП. Как една не се осмели да попита, майката на булката въобще не се интересува ли от внучето, че не се е обадила или просто щерката е намерила време и желание да я осветли за промяната в посрещането? Mr. Green

# 253
Защото говориш за отрязване на едната баба и толериране на другата и за равнопоставеност на двете баби. В случая са точно равнопоставени - ще присъстват не на самия ден, а на другото тържество. И защо пък реши, че ще е в уикенда? Авторката ясно е написала:
Скрит текст:
Мен ме дразни самопоканването.
Особенно снощи, в 9 часа решава да се самопокани на РД на внучката си, който е днес. Самия РД няма да се празнува, ще си бъдем аз и съпругът ми, и детето. И двамата днес сме на работа, бяхме си решили тихо и кротко тримата да се почерпим навън. Що не да дойдела (от друг град), да сме празнували. Е, сори, ама няма да може да се похвали пред съседките, че е била на РД.
В рамките на месеца, когато решим, ще се съберем и ще я почерпим и ще празнуваме.
Скрит текст:
Та така. Отивам да купувам торта за детето, да се изкефи, милото.

Допълвам - Абсурт, аз пък се чудя как никоя не е попитала чие е жилището, което обитава снахата?  Mr. Green И нека сценариите започнат сега!

# 254
Майката - каквото такова. Не са на една плоскост майката и чуждата жена. Приемете го вече ...

Да, това е ясно. Обаче откъм отношение баба-внуче, двете баби са на една плоскост. И ако снахата не може да изтрае свекървата, то защо зетя трябва да трае тъщата? Или той е безгласна буква? У вас идват гости, които само ти си одобрила, без значение мнението на мъжа ти? Странни семейства...……..

Аха, сега прочетох отново поста на авторката - бабата ще чака благоволение "когато решим", че да бъде почерпена. Т.е. когато остане свободно време за нея ще занесат една кутия бонбони и ще кажат - ето Х имаше рожден ден, почерпи се. И на мен вече ми е любопитно другите баба/дядо кога ще се видят с детето за празника.

Общи условия

Активация на акаунт