С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 208
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Скрит текст:
Мен може би не би ме подразнило ако майка или свекърва разказват как се развиват бебетата, как наддават, какво правят и тн.
Скрит текст:
Сигурна съм, че се гордеят и вълнуват, и не бих търсила подтекста на хвалене, че те го гледат и затова така приказват.

Аз даже не отразих една позната на свекърва ми, като ме разпитва за детето, и аз казвам, че мама е на гости да помага, тя каза “да, нека се редуват бабите да помагат”, при положение, че реално свекърва ми не го гледа. Не мисля, че тя умишлено е заблудила жената, просто хората имат предположения предвид, ме свекърва ми е съвсем до нас, и дълго не работеше. Всички общи познати наши май си мислят, че помага, без тя самата да им е казвала. Нито ми е хрумнало да ги поправям, нито да ѝ се дразня на нея. Не ми пречи да споделя колко зъбчета има детето, колко говори и тн. Обича го, вълнува я.
Нима? Дори и ако не са се поинтересували реално как е детето, а като ги питат - си измилят фалшиви факти, само и само да върви разговора и да се представят на заинтересовани?
Вие бяхте свидетел на разговора ли?
Какзуса е на Салсиша, не мой. Колкото и защитаваш подобни псевдобаби - не ти се получава. Не е нормално да не се интересуваш от внуците си и да не ги виждаш, или ако ги видиш да е за 10 мин., понеже повече не може да им отделиш, а като те питат за тях да ЛЪЖЕШ, как са, какво става с тях и че ги гледаш. И не мисля, че Салсиша си измисля. Познавам момичета с такива свекърви. Явно не са рядкост.

# 541
Никакви подробности не знае, изобщо не се интересува, дори не му честити, като и каза, че са се родили - каза "Добре, ще се чуем, като съм почивка".
За лънгосването знам, защото се обаждат хората и казват - е, поне на **** майка му е там, гледа вас, децата, котката, сигурно и на съседите ходи да готви ... на майтап ги избива всички от глупостите и.
Няма нещо за страх при моята, че да ме е страх от нея, просто е малоумна и неприятна.

# 542
  • Blondeville
Ами не знам, честно казано не мога да си представя някой умишлено да си измисля факти, например, че детето тежи 10 кг, а то да е 12, и че има 10 зъба, вместо 15. Аз дадох пример със ситуация, която не съм отразила никак, и други е имало, при които очевидно хората са с впечатлението, че свекърва ми ми помага, макар да не е така. Нито ги поправям, нито нищо. И не ме дразни да споделя за детето, защото знам, че го обича и е с радост. Просто тези неща не са ми в категория да ме подразнят.

Мен може би не би ме подразнило ако майка или свекърва разказват как се развиват бебетата, как наддават, какво правят и тн.
Скрит текст:
Сигурна съм, че се гордеят и вълнуват, и не бих търсила подтекста на хвалене, че те го гледат и затова така приказват.

Аз даже не отразих една позната на свекърва ми, като ме разпитва за детето, и аз казвам, че мама е на гости да помага, тя каза “да, нека се редуват бабите да помагат”, при положение, че реално свекърва ми не го гледа. Не мисля, че тя умишлено е заблудила жената, просто хората имат предположения предвид, ме свекърва ми е съвсем до нас, и дълго не работеше. Всички общи познати наши май си мислят, че помага, без тя самата да им е казвала. Нито ми е хрумнало да ги поправям, нито да ѝ се дразня на нея. Не ми пречи да споделя колко зъбчета има детето, колко говори и тн. Обича го, вълнува я.
Нима? Дори и ако не са се поинтересували реално как е детето, а като ги питат - си измилят фалшиви факти, само и само да върви разговора и да се представят на заинтересовани?

# 543
  • София
Ами не знам, честно казано не мога да си представя някой умишлено да си измисля факти, например, че детето тежи 10 кг, а то да е 12, и че има 10 зъба, вместо 15.
Скрит текст:
Аз дадох пример със ситуация, която не съм отразила никак, и други е имало, при които очевидно хората са с впечатлението, че свекърва ми ми помага, макар да не е така. Нито ги поправям, нито нищо. И не ме дразни да споделя за детето, защото знам, че го обича и е с радост. Просто тези неща не са ми в категория да ме подразнят.

Скрит текст:

Ами представи си, че има такива които си ги измислят, поради простата причина, че не се интересуват от внуците си и не знаят реално колко тежат или колко зъба имат, та прибягват до измислени данни.

# 544
Тук има и един друг момент,  който също може би дразни- че в действителност бабата дори да не се е виждала / интересувала от внуците с месеци,  като я питат хората /съседи/познати и тн много ясно,  че няма да си каже- "Ами нямам идея,  не сме се виждали 5 месца,  примерно",  ами ще си нагласи разказ,  така че да звучи все едно онзи ден са били заедно и тн.  Никой не иска да се изложи пред другите и да се разкрие каква е истината за семейството Simple Smile 

# 545
Или - снахата е толкова проклета, че не искам да я приближавам.

# 546
Моите деца бяха с нормално тегло и среден ръст, а свеката лънготеше в селото си, че са дебели.Blush
И после свекърва не било диагноза:ghost:

# 547
  • София
Или - снахата е толкова проклета, че не искам да я приближавам.
И това ти дава право да лъжеш за тях? Все едно без злата снаха не може да ги видиш ли?

# 548
Много хора лъжат и преувеличават. Най-голямо впечатление ни прави, когато е близо до нас и ни засяга пряко.
Салсиша, прекрасно те разбирам, но единственото, което според мен, можеш да сториш, е да го обръщаш на майтап... или въобще да не участваш в подобни коментари. Като видят, че не се вълнуваш, ще спрат и да ти долагат какво точно е разисквала свекървата.

# 549
  • Blondeville
Като цяло това дали нещо ще подразни или не, предполагам зависи и от цялостното отношение между хората, не знам.

# 550
Ами то всички го обръщат на майтап, които я познават, няма какво друго да се направи. По-възрастните не я коментират изобщо, но братовчедите, жените им - когато се говори за нея, все е шеговито, за да не е гадно, че все пак роднина.

Но да я прикривам един вид, да си премълча, че пак е излъгала - няма как да стане при мен. Човек, ако се срамува от нещата, които прави или не, просто да спре/почне да ги прави.

Често я споменавам тук в темата, първо защото е простак от класа, второ, защото именно встъпването и в тази "длъжност" свекърва, много я промени, поне спрямо мен и мъжа ми, или изваде наяве прикриваното, не знам. Докато бяхме просто гаджета, нямаше такива отклонения.

# 551
Ще спре да се случва, ще спреш да го виждаш това, чак когато ти самата спреш да се впечатляваш. Докато се впечатляваш, един вид я подхранваш енергийно да продължи да се изявява, да продъжат да ти докладват, за да гледат реакцията ти. Дали лъже или не, има значение само ако ти му го придадеш. Дано ясно съм се изразила, че да е разбираемо.
Ще го установиш с времето това. Grinning
П.П. Пише ти го човек, който не понася подобно поведение, демек горното е смлян личен опит.

# 552
Така е, но още паля понякога, а знам, че не трябва, няма никакъв смисъл. И причина реално няма - бабата си бръщолевила там, но в някои моменти адски се дразня. Като жълт вестник е - всички знаят, какво представлява, ама пак не е приятно да знаеш, че има статийка за тебе.

# 553
  • Варна
И аз познавам свекърва, която е яко в  джаза. Ако я слуша човек ще каже, че семейството на сина й мре от глад, ако не е тя, детето им няма кой да го гледа и прочие, а нищо от това не е вярно. Тя обаче си живее в своя свят, че и разправя на всеки срещнат. Хич не им е приятно на младите като чуят.

# 554
  • София
Каква е причината на Салсиша свекървата да си вижда рядко внуците, може само да гададем. Но в случая няма и значение. След като С прекарва 10мин. на високосна година с внуците си, няма никакво право да лъже хората и да обяснява колко наддвадали,  как им въври развитието, как ги гледала и т.н. неща които тя реално не знае как са, т.к. не е част от живота им.

Чета ви и се забавлявам, ама от сърДце![

Защо не вденете, че никой не може да забрани на пълнолетен индивид какво и с кого да говори?
Салси си има свекърва, която не иска да си причинява неприятни срещи, но и не иска да разнася благия характер на снахата по квартала, затова е решила да си измисли елементарните сведения- колко наддавали, кога акали и други "много секретни" информации.

И ако ще снахата да се сцепи откъм гърба, ако ще хорът на вечно недоволните снахи да я прокълне, бабата ще си приказва, каквото иска.

А, най- глупавото е, че тук с пяна на уста пеете " тя няма право".
Ами, има, бе, има и го използва.
А, вие можете да противодействате/ отмъстите единствено като забраните на внуците да виждат бабите си.
Разбира се, ако мъжете ви са на вашия акъл, т. е. Муньовци.

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 20:29 от absurT

Общи условия

Активация на акаунт