С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 215
  • 800
  •   1
Отговори
# 525
Салси, под цялото ти озлобление към свекървите се крие едно голямо огорчение от отношението на твоята свекърва към теб и децата ви. Не  е редно да обобщаваш, че всички свекърви  са като твоята. Не се ли замисляш. че и свекърва,  която  не получава  грам внимание и капка  добро отношение  от снаха си, се чувства по същия начин? Или вие снахите имате  чувства, а свекървите нямат?  Вие имате  право да  изразите недоволството си, а свекървите нямат. Снаха или свекърва, всеки има някаква гордост  и е редно  да се зачита. Иначе, всеки по пътя си, както например ти и свекърва ти.
Ма ко,  аз много помагам за отглеждането на внуците ми. Всъщност е  ежедневно и целодневно. С всички произтичащи от това нужди на децата - храна, разходка, учене, домашни и т. н. Нямам ли право да кажа някъде, че го правя? Това според теб ще е хвалба или натякване. Нито е едното, нито другото. Няма нужда да се хваля, защото хората около мен го виждат и те самите ме питат как се справям. Не е и натякване, защото САМА съм го пожелала и предложила. Но е човешко  да усетя, че отсрещната страна оценява това. Не е нужно да е с думи и благодарности. Само с отношение. Доволна съм, когато го усетя,  защото отношението е важно  за снахата, но и за свекървата. Не  е честно единия да се раздава на макс, а другият да не го забелязва или по-точно да се прави, че това не е кой знае каква помощ. От тази тема съм разбрала, че  снахите искат точно това - да получават внимание и помощ, но  да  е някак на тъмно и от някаква си там незабележима. Е, не може така!

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 15:22 от K.A.G.

# 526
  • Варна
А, Салсиша точно изобщо не е беззащитна. Тая жена може да те накълца с думи за норматив. Горката свекърва...

# 527
Снахата не е подчинена на свекървата. Или на мъжа си.

Пробвай се да го обясниш на някоя надъхана свекърва. Подчинена е. Даже е роб, без права. Няма право на лично пространство, защото видиш ли, живее със синковеца /лична собственост на свекървата/ и внука /отново лична собственост на свекървата/, а тя има свещенно право да наглежда собствеността си и да се увери, че снахата се грижи, като добър стопанин за същата тази собственост.

# 528
А, Салсиша точно изобщо не е беззащитна. Тая жена може да те накълца с думи за норматив. Горката свекърва...

Нищо ѝ няма на свекърва ѝ. Явно Салсиша не смее да гъкне пред нея, затова излива тук негативизма си, прехвърляйки го върху чуждите свекърви. За по-безопасно.

# 529
  • София
Снахата не е подчинена на свекървата. Или на мъжа си.

Пробвай се да го обясниш на някоя надъхана свекърва. Подчинена е. Даже е роб, без права. Няма право на лично пространство, защото видиш ли, живее със синковеца /лична собственост на свекървата/ и внука /отново лична собственост на свекървата/, а тя има свещенно право да наглежда собствеността си и да се увери, че снахата се грижи, като добър стопанин за същата тази собственост.
О, не, в обяснителен режим не влизам. Съобщавам какво ще правя или няма да правя, според зависи. Останалите имат право да харесат или да не харесат действията им. И двата варианта не ми пречат.

# 530
  • София
Значи някога като имам внуче, не мога да споделя с приятелки че съм го гледала, че е много сладко, или вече ходи, или казва баба, защото е хвалене и парадиране.
Ти изобщо прочете ли предното мнение по въроса или си спориш за спорта? Става въпроз за свекърва, която е видяла внъчето за 10 мин. веднъж на високосна година,  иначе обяснява, че го е гледала. Тази лъжа дразни. Ако наистина го беше гледала ок, ама да го видиш за 10 мин. и да обясняваш колко много помагаш и как го гледаш; да не се интересуваш от него, ама пред блока да си фантазираш /фантазираш понеже реално не се интересуваш и не знаеш конкретно/ колко било наддало и т.н. е меко казано тъпо.

# 531
Значи някога като имам внуче, не мога да споделя с приятелки че съм го гледала, че е много сладко, или вече ходи, или казва баба, защото е хвалене и парадиране.
Ти изобщо прочете ли предното мнение по въроса или си спориш за спорта? Става въпроз за свекърва, която е видяла внъчето за 10 мин. веднъж на високосна година,  иначе обяснява, че го е гледала. Тази лъжа дразни. Ако наистина го беше гледала ок, ама да го видиш за 10 мин. и да обясняваш колко много помагаш и как го гледаш; да не се интересуваш от него, ама пред блока да си фантазираш /фантазираш понеже реално не се интересуваш и не знаеш конкретно/ колко било наддало и т.н. е меко казано тъпо.
Като чета само последните десетина мнения на Salsisha ми е ясно защо се случва свекървата да вижда толкова рядко внуците. И даже съм сигурна, че повече я е яд на мъжа и, отколкото на свекървата. Явно не е клекнал на жена си, и е позволил и тези редки срещи. И винаги съм се чудила, как хора претендиращи да са интелигентни се връзват кой, какво казал. Тя откъде знае какво е говорила свекървата на родата, и знае ли какво точно услужливия информатор говори за нея пред свекърва и.

# 532
Отново ще повторя,че пожелавам на пишещите,да са горди майки на няколко момчета и тогава да си спомнят пословицата"С каквато мяра мериш,с такава ще ти отмерят"

# 533
  • София
Отново ще повторя,че пожелавам на пишещите,да са горди майки на няколко момчета и тогава да си спомнят пословицата"С каквато мяра мериш,с такава ще ти отмерят"
Де да беше гаранция.

# 534
  • София
Скрит текст:
Като чета само последните десетина мнения на Salsisha ми е ясно защо се случва свекървата да вижда толкова рядко внуците. И даже съм сигурна, че повече я е яд на мъжа и, отколкото на свекървата. Явно не е клекнал на жена си, и е позволил и тези редки срещи. И винаги съм се чудила, как хора претендиращи да са интелигентни се връзват кой, какво казал. Тя откъде знае какво е говорила свекървата на родата, и знае ли какво точно услужливия информатор говори за нея пред свекърва и.
Каква е причината на Салсиша свекървата да си вижда рядко внуците, може само да гададем. Но в случая няма и значение. След като С прекарва 10мин. на високосна година с внуците си, няма никакво право да лъже хората и да обяснява колко наддвадали,  как им въври развитието, как ги гледала и т.н. неща които тя реално не знае как са, т.к. не е част от живота им.

# 535
Хвали се със снахата - колко добре ги гледа.

# 536
  • Blondeville
Мен може би не би ме подразнило ако майка или свекърва разказват как се развиват бебетата, как наддават, какво правят и тн. Сигурна съм, че се гордеят и вълнуват, и не бих търсила подтекста на хвалене, че те го гледат и затова така приказват.

Аз даже не отразих една позната на свекърва ми, като ме разпитва за детето, и аз казвам, че мама е на гости да помага, тя каза “да, нека се редуват бабите да помагат”, при положение, че реално свекърва ми не го гледа. Не мисля, че тя умишлено е заблудила жената, просто хората имат предположения предвид, ме свекърва ми е съвсем до нас, и дълго не работеше. Всички общи познати наши май си мислят, че помага, без тя самата да им е казвала. Нито ми е хрумнало да ги поправям, нито да ѝ се дразня на нея. Не ми пречи да споделя колко зъбчета има детето, колко говори и тн. Обича го, вълнува я.

# 537
  • Winterfell
Ако някой си мисли, че не се разбира какво е говорил пред роднините, жестоко се лъже.А също и, че лъжите няма да лъснат и без обяснения.
Нека си плямпа жената- първо, излага себе си, второ- губи от близост с внуците.
Може да знае подробности за децата от собствения и син- не е престъпление да се интересуваш .
При нас ситуацията си е константна- мъжът ми ходи с децата веднъж седмично.Тя е отпуска.Голямото е почти на 5г, самостоятелен.Иска да остане при нея с преспиване, на нея не и се занимава.Ами здраве и.Продължава да си лъже насам-натам .Близките, пред които говори глупости , си я знаят и вече я взимат на подбив.Останалите не ме вълнуват.
Ония ден ми пратила подарък за рождения ден.Направо го дадох на мъжа ми да го ползва ( душ- гел или нещо подобно).

# 538
  • София
Мен може би не би ме подразнило ако майка или свекърва разказват как се развиват бебетата, как наддават, какво правят и тн.
Скрит текст:
Сигурна съм, че се гордеят и вълнуват, и не бих търсила подтекста на хвалене, че те го гледат и затова така приказват.

Аз даже не отразих една позната на свекърва ми, като ме разпитва за детето, и аз казвам, че мама е на гости да помага, тя каза “да, нека се редуват бабите да помагат”, при положение, че реално свекърва ми не го гледа. Не мисля, че тя умишлено е заблудила жената, просто хората имат предположения предвид, ме свекърва ми е съвсем до нас, и дълго не работеше. Всички общи познати наши май си мислят, че помага, без тя самата да им е казвала. Нито ми е хрумнало да ги поправям, нито да ѝ се дразня на нея. Не ми пречи да споделя колко зъбчета има детето, колко говори и тн. Обича го, вълнува я.
Нима? Дори и ако не са се поинтересували реално как е детето, а като ги питат - си измилят фалшиви факти, само и само да върви разговора и да се представят на заинтересовани?

# 539
Мен може би не би ме подразнило ако майка или свекърва разказват как се развиват бебетата, как наддават, какво правят и тн.
Скрит текст:
Сигурна съм, че се гордеят и вълнуват, и не бих търсила подтекста на хвалене, че те го гледат и затова така приказват.

Нима? Дори и ако не са се поинтересували реално как е детето, а като ги питат - си измилят фалшиви факти, само и само да върви разговора и да се представят на заинтересовани?
Вие бяхте свидетел на разговора ли?

Общи условия

Активация на акаунт