С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 192
  • 800
  •   1
Отговори
# 570
Ех,как го обичах този светилник като тийн 😍 Ще взема да го препрочета като остане време.
Влезнах да се оплача от моята "свекърва" (бабата на мъжа ми).Баба ми ще идва на гости другият месец и тя решила също да се самопокани.Хубаво,няма да върнем жената,има къде да спи.Но пък изниква друг проблем,че моят както винаги ще е само вечер вкъщи и тя по цял ден ще е сама.Аз също съм на работа до 6.Тя няма познати в града,за първи път идва и със сигурност ще седи или вкъщи на телевизора или долу с бабите пред блока.И с нейната голяма "измислена" уста само си представям какви глупости ще ги сътвори пред комшиите.Обича да послъгва,да преувеличава,да се фука с парите на внука,но удобно забравя насрания си син наркоман дето не си е поглеждал племенниците от 20 години.И коронния и номер е да се хвали как сама е отгледала двамата си внука сама,като пропуска факта разбира се че са получили обещетението от катастрофата на родителите им и тя е профукала всичко за 5-е години в които ги и гледала,като девера си и е работил нищо че и бил на 16 години.Много ме товари тази жена наистина,не можа да ми спечели уважението като се запознахме още от тогава ги говореше едни празни приказки и цяла седмица с нея ще ми дойде в повече.

# 571
  • София
Пуническата война не е защото са снаха и свекърва. Има я още, само защото днешните свекърви, като са били  снахи, са били възпитани, че трябва да слушат и да се подчиняват и през ум да не им минава, да са на различно мнение от свекървата.
Сега са свекърви и най-вероятно са си мислели, че сега е техен ред, а пък сегашните снахи не го позволяват.

Все ми напомняш на Султана и Ния. Още тогава Ния се опълчи срещу свекърва си.
Точно!
Все се питам, от коя ли паланка пише Ма ко?
Щото, при нея и соца не е дошъл още. Mr. Green

# 572
  • София
Скрит текст:
Обича да послъгва,да преувеличава,да се фука с парите на внука,но удобно забравя насрания си син наркоман дето не си е поглеждал племенниците от 20 години.И коронния и номер е да се хвали как сама е отгледала двамата си внука сама,като пропуска факта разбира се че са получили обещетението от катастрофата на родителите им и тя е профукала всичко за 5-е години в които ги и гледала,като девера си и е работил нищо че и бил на 16 години.Много ме товари тази жена наистина,не можа да ми спечели уважението като се запознахме още от тогава ги говореше едни празни приказки и цяла седмица с нея ще ми дойде в повече.
И за теб големият проблем е какво ще разправя на комшиите? Вместо да се радваш, че сама ще се изложи, без да се налага ти да се оплакваш от нея.

# 573
... И коронния и номер е да се хвали как сама е отгледала двамата си внука сама,като пропуска факта разбира се че са получили обещетението от катастрофата на родителите им и тя е профукала всичко за 5-е години в които ги и гледала,като девера си и е работил нищо че и бил на 16 години...
Аз пък това горното не го разбрах! Кой работил, кой не работил?
И наистина ли я упрекваш, че е изхарчила даденото им обезщетиние!? Според мен, нормално е да го изхарчи. Нали точно затова се дава - да подпомогне финансово двете деца и настойника, докато още са малки, не да си имат спестявания след години. А и колко ли големи са тези обезщетения! това да не е като в американските филми - фондът на милионерското чедо се пази до пълнолетието му...
Мисля, че тази жена заслужава да я уважаваш! Вероятно вече на възраст тогава и с не особено големи финансови възможности е поела отговорността и се е погрижила за 2 момчета. При това в доста трудна възраст и двете, доколкото разбирам!
За другото - не обръщай внимание. Хората си говорят. И млади, и стари!

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 12:13 от птица

# 574
  • Най-красивата страна
Свекървата на моя съседка идва с двете деца на детската площадка.
И започва да разказва-колко пари печели сина и ,колко е заплатата на снахата,колко им е сметката за тока,какво са си купили,какво има в хола,какво има в хладилника,от кой магазин са пазарували,къде и кога ще ходят на почивка....
На всичкото отгоре бабата е малко глуха и говори високо.
Веднъж и направихме забележка,че не е хубаво да се обсъждат тези неща на публично място.Ама не млъкна.
Накрая казахме на снаха и.

И не е само тя.

# 575
Обещетението е било голямо и го е изхарчила освен за тях,за почивки и "бизнеса" на наркомонизирания си син,което за мен е отвратително.
Иначе да си говори и да се излага,просто всяка вечер да и слушам преувеличенията и лъжите,щото на мъжа ми му е все тая какво си измисля ще ми дойде в повече.Не харесвам такива хора,а съм принудена да я търпя.

# 576
  • София
Обещетението е било голямо и го е изхарчила освен за тях,за почивки и "бизнеса" на наркомонизирания си син,което за мен е отвратително.
Иначе да си говори и да се излага,просто всяка вечер да и слушам преувеличенията и лъжите,щото на мъжа ми му е все тая какво си измисля ще ми дойде в повече.Не харесвам такива хора,а съм принудена да я търпя.

Без извинение, ти не ставаш!
Дори няма да се опитвам да ти обясня защо е гадно и грозно да се вреш в чуждите болки от смърт и наркомания.

Само се моли да не се озовеш на нейното място и в нейното положение, за да се сетиш че срещу горния праг винаги има долен.

# 577
Щом смяташ,че парите за отглеждането и образованието им е нормално да се похарчат за наркотици и хазарт и да се финансира бездарния му бизнес си е твоя работа.Те са се примирили,но за мен е непростимо и ще се възмущавам колкото си искам от поведението и преди и държанието и сега.За мен не е нормално жена на 70 + години да се държи като лъжлива тинейджърка за да и завиждат и да я говорят.Грозно ми е.Казах каквото имам по темата,всеки да си съди и приема нещата както си иска Simple Smile

# 578
  • София
Щом смяташ,че парите за отглеждането и образованието им е нормално да се похарчат за наркотици и хазарт и да се финансира бездарния му бизнес си е твоя работа.Те са се примирили,но за мен е непростимо и ще се възмущавам колкото си искам от поведението и преди и държанието и сега.За мен не е нормално жена на 70 + години да се държи като лъжлива тинейджърка за да и завиждат и да я говорят.Грозно ми е.Казах каквото имам по темата,всеки да си съди и приема нещата както си иска Simple Smile

Аз нищо не смятам!
Ти смяташ, че имаш право да определяш как трябва да се харчат пари, които не са твои, от майка изгубила дете и отгледала внуците си.
Ето това е грозното, но няма как да го схванеш, поради което и аз спирам. Peace

# 579
Мишленце, мисли си, че е за седмица само. Ще мине.
А колкото до останалото, тя ги е отгледала. Хубава, лоша, с удачни и недотам удачни решения, касаещи и тях, не ги е зарязала. От нейнатапозиция е трябвало да балансира - да помага и на тях, и на собствения си син. Щом са успели, от полза им е било. Научили са по нещо от всичкото, което са преживели.
Помисли, дали всички решения, които ти ще вземеш за децата си, ще са добри в техните очи след време... По-вероятно е отговорът да е "не". От тази позиция е по-лесно да се приеме чуждата треска не като греда и да се трошат възможно по-малко нерви.

# 580
В техните - иди-дойди, но в очите на зетя или снахата... Особено снахата  Mr. Green
Как може въобще да придиряш на 70+годишен човек!

# 581
  • София
Охо, от 70-годишни може да се очакват много неща и далеч не винаги са нуждаещи се от помощ и подкрепа.
Имаше една тема, в която авторката се ядосва с баща си вдовец, че я товари психически и се кара постоянно с нея.

# 582
Здравейте, включвам се в темата Ви с питане - свекървата дала на бебето сладкиш със сурови яйца от някаква бабичка (тоест съвсем непроверени). Излишно е казвам, че съм меко казано раздразнена Grinning защото изрично и казах да не му дава. Както че и аз няма да го ям, защото кърмя.
Та така...
Според вас, кога би се проявила някаква евентуална бактериална инфекция?
Шансът е малък, знам, но...няма как да не го мисля.

В потрес съм така или иначе. Жена на 60+ прави напук и то поставя в риск внучето си... Както е казал народът, простотията не ходи по магаретата.

# 583
  • София
"Салмонела" е евентуалната опасност.
Наблюдавай го за температура, повръщане и ако нещо забележиш, тичай в болницата.
А, на бабата просто ѝ забрани да го пипа.

# 584
Притеснявам се и за салмонела, и защото черупките на тези яйца са винаги оакани и полепени с какво ли не. 100% не ги е мила преди употреба, пипала е с ръцете без да се измие, много добре я познавам.
Не знам колко време е латентния периос на подобни бактериални (евентуално) инфекции... Ако до три дни няма нищо, мога ли да се успокоя например... Звуча като кукундел.

Общи условия

Активация на акаунт